Reklama

Reklama

Justice : Stress

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební / Thriller
Francie, 2008, 7 min

Režie:

Romain Gavras

Obsahy(1)

Parta dětí potloukajících se Paříží za sebou zanechává velmi realistickou stopu násilí. Kontroverzní video Romaina Gavrase vyhrálo cenu za nejlepší mezinárodní hudební video na UK Music Awards v roce 2008. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ve stresu a děsným presu aneb v jednotě se síla (agrese) násobí... Samostatný hudební klip ke skladbě "Stress" (z alba "" případně živáku "A Cross the Universe") francouzského electro house dua Justice. Adrenalinová, surová a otevřeně brutální streetmovie Romaina Gavrase skvěle koresponduje s rytmem a hudebními prvky (hlavně díky přímočaré kameře i střihu). Jinak muzikálně i divácky kontroverzní, veskrze (ne)líbivý kousek, který se prostě nemůže zastavit. [final rate: 65%] ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Justice upsali duši Romainu Gavrasovi a jejich videoklip vás určitě nenechá v klidu. Nakonec je vlastně úplně jedno, k čemu to vlastně bylo a na jaké straně barikády tihlecti Francouzi pod taktovkou šíleného Řeka hrají. Dokonalá syntéza obrazu a hudby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudba od Justice jasně vychází ze současné francouzské elektronické scény, kterou v tomto ohledu započali Daft Punk a dříve Jean Michele Jarre. Každopádně svojí práci dělají prakticky geniálně. Důrazně, nekompromisně a s klipem od režiséra, který veškeré odpornosti světa dokáže zabalit do sedmi minut tak dokonale, že jsem se nestačil divit. ()

Marla Singer 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že Stress může použít kdejaké nevybouřené pako deprimované životem v betonové krabici jako instruktážní video, jenže nešlo o původní záměr a podobný argument by navíc platil i u tisíců dalších filmů. Forma takové uchopení ani nedovoluje – ze sugestivního snímání až naturalistických výjevů a znepokojivé hudby se obrací vnitřnosti naruby, na spáncích nabíhají žíly a samovolně se zatínají pěsti (o faktu, že to někteří nepřenesli přes srdce, svědčí občasné odpadové hodnocení). Po přirozeném a značně alibistickém odsouzení titulních vandalů, pasivních svědků řídící se heslem 'radši ty než já' a lítostí nad náhodnými oběťmi ale příchází zlom. Gavras srazí diváka z domnělého trůnu neutrality a z pouhého přihlížejícího ho postaví do role spolupachatele... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama