Neměj strach (TV film)

Have No Fear: The Life of Pope John Paul II

Nebojte sa. Život pápeža Jána Pavla II.

USA, 2005, 84 min

Jeff Bleckner

• baruss

Tento film je živúci dôkaz toho, že aj naozaj silný príbeh sa dá zle sfilmovať.(7.4.2012)

Trošku mi to pripadalo ako chválospev na Jána Pavla II. Aj keď na druhú stranu musím povedať, že ten chlap mal charizmu a vedel si získať ľudí. Katolíci si môžu jednu hviezdičku pridať, neveriaci ubrať. Ja som agnostický evanjelik :)(16.12.2010)

• Marina111

Príbeh Jána Pavla II. je fascinujúci a inšpirujúci, táto jeho verzia veľmi stručná, skratkovitá a nepresvedčivá. Pre - odpusťte za vyjadrenie - jednoduchších kresťanov snáď postačujúci k posilneniu ich viery či lásky k prvému poľskému pápežovi, ale pre čosi kritickejších a náročnejších divákov len dôvod na hlboký povzdych, prečo sa život Karola Wojtylu, ikonu nielen pre katolícky svet , nerozhodol pretaviť do filmu niekto, kto by jeho príbehu vrátil hĺbku, úchvatnosť, jedinečnosť.(7.4.2012)

• brasek

Naozaj nemám rád filmy, kde sa skáče z roka na rok bez nejakej dejovej zápletky. Film nie je nič viac, len holé zobrazenie istých skutočností zo života ex-pápeža.(6.4.2012)