Reklama

Reklama

Odstřelovač: Odvetná zbraň

(TV film)
  • Rusko Snaiper - Oruzie vozmezdija (více)

Obsahy(1)

V roku 1942 sa skupina úspešných Stalingradských snajperov poručíka Jašina dostane do stretu s prefíkaným protivníkom - nemeckým kapitánom Karlom Kleistom. Ten pomocou klamných manévrov zabije snajperku Aleksiu Mikulič a poručík Jašin je ťažko zranený. Po skončení vojny je Jašin poverení správcom malého nemeckého mestečka, kde sa mu do cesty pripletie civil Kliest. Jašin stále prahne po pomste za zabitie jeho lásky. (andykovac)

(více)

Recenze (28)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po nějaké době dostal náladu na to si pustit Ruský film. Tématiku 2 světové války mám rád a tak když jsem na toto dílo náhodou narazil z chutí jsem se do něj pustil, ale bohužel jsem při jeho sledování vykysnul. Ano je to dlouhý, šíleně dlouhý a bohužel to nemá dostatečný tempo aby to člověka udrželo po celou dobu napjatýho u obrazovky. Akční scény co se tu nachází jsou fajn vše je zručně natočeno, ale té vaty je tu neúměrně moc a navíc neohroženej hlavní hrdina mi moc nesednul. Škoda hlavně by to fakt chtělo tak o půl hodiny zkrátit.40% ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

- Zbytečně dlouhé. - Boj sovětských odstřelovačů působil spíš jako řádění na pouťové střelnici než jako realistická akce - několik na sobě namačkaných odstřelovačů v zákopech to šije do jednoho Němce za druhým. - Soudružka odstřelovačka zamilovaná do svého velitele tam byla vyloženě rušivý element, až jsem byl skoro rád, když ji německý sniper dostal. - 2 bojové scény, zbytek nuda a zase nuda. Nenáročným milovníkům odstřelovačů, kterým bohatě stačí prostý fakt, že Němci budou padat na následky střelby z Mosinu s optikou v rukou snipera a nic víc od toho nechtějí, doporučuji zkouknout dvě akční scény a zbytek přeskočit. Ale těm co by chtěli vidět realistický boj a nebo dokonce kvalitní film jako celek to doporučuji ani nezapínat. ()

Reklama

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Prijemne valecne drama, jenz nadchne nejenom svou originalitou, luxusni kamerou a nadmiru prijemnou rezii, ale i krasnou hereckou, slusnym pribehem a naprosto autentickym prostredim. Trosku bych to prirovnal k Nepriteli pred branami. Jedine co bych tomu vazne vytknul byla stopaz. Klidne to mohlo byt o 45 minut kratsi, aspon by se neobjevovaly pasaze, ve kterych dej skoro stoji, a divak by behem celeho filmu nemusel 4x na zachod :D . Jinak na ruskou tvorbu nadmiru povedene.... ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Mix milostného příběhu, poválečné politiky, msty na pozadí bitvy u Stalingradu. První polovina filmu, odehrávající se v době války je méně zdařilou kopií slavnějšího amerického filmu Nepřítel před branami. Přesto se lze v této části podívat na dobré filmové scény z obléhaného Stalingradu a zajímavé ztvárnění „snajperských“ akcí. Druhá polovina filmu se možná snaží, aby to takhle nevypadalo, ale již je zcela mimo historickou realitu a vlastně z toho dělá dobrou slátaninu. Již tomu chybí nádech starších, propagandistických filmů, ale na celkové, velmi slabé úrovni to nic nemění. ()

GiorgioB. 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna strhující podívaná, ale má svoje silné stránky. V první části, která se odehrává ve Stalingradu, je k vidění pěkná ukázka boje úderné skupiny ruských sniperů v originálních bojových převlečnících proti německé přesile. Předvádějí takový plíživý až polehávající smrtící balet a jde jim to výborně, především zásluhou uměleckého vedoucího Jašina a půvabné primabaleríny Alesji. Bohužel se však na scéně objeví silný nacistický protihráč a dojde k prvnímu osudovému střetnutí. Pak se děj přesouvá o několik let dopředu, na území dobytého Německa. Jašin zde působí jako velitel města a jeho posádka učiní objev, který se zdá být strategicky významný, a proto sem z Moskvy přijíždí tým složený z inženýra, jeho krásné asistentky a majora NKVD (což je mimochodem příjemně svérázná postava se správnou sovětskou mentalitou). To, čeho se chystají zmocnit, však nebude zadarmo, hlavní zloduch je nablízku a ruskému baletu stále ještě nepřišel na chuť. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Snímek obsadil na soutěži hraných filmů Listopad 2009 třetí místo. (Yaan2)

Reklama

Reklama