Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspirováno skutečnou událostí. V zajetí pákistánských teroristů. Investigativní reportér židovského původu je zadržen jako rukojmí v pákistánském Karáčí. Teroristé jej chtějí vyměnit za své souputníky, kteří jsou vězněni na Guantanamu. Film plný napětí a akce je inspirován skutečnou událostí. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů o islámském terorismu. Jen je škoda že se tomu ději nevěnovaly více v podstatě tři čtvrtě filmu ten novinář něco hledá pak ho zajmou a následuje šokující konec, který sem opravdu nečekal. Akorát mě to příjde hrozně nereálné ale co už. Každopádně Dvdedice tento měsíc Leden válí. P,s, podobný film http://www.csfd.cz/film/224842-sila-srdce/ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pozor, tenhle komentář je jeden velký spoiler: "Jsem žid, moje máma a táta jsou židé, ... jsem žid a přišel jsem zničit islám ....." Každý, kdo si ty záběry pamatuje ze zpráv ví, jak tenhle film dopadne a trne, přestože to ví. Některé příběhy nemají dobrý konec a jak jsem zjistila, tak vlastně ani začátek. Jen mám nepříjemný pocit, že ten úplný konec byl proti realitě uzpůsoben jemnocitu změkčilého diváka. Škoda jen, že vazby a vztahy v rámci té organizace nejsou trochu víc rozkryty pro ty z nás, kteří o systému organizace Al - Kajdy a spin-off organizací vědí starou belu. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Podle mě naprosto zbytečný a zmatený film. Všechna ta ocenění působí na jednu stranu úsměvně, ovšem na druhou stranu zcela výmluvně o udělovatelých - slátania různých náhodných pohledů a postojů porůznu popletených "expertů" prokazující se inspirací dle skutečné události. Nelze si nevšimnout, že podobná kvazimoudra jsou nyní moderní a cool :-( tož to dobré není.... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film o jednom rukojmí. Já na rozdíl od některých zde konec (ten skutečný) neznal a snad proto jsem byl ze závěru mírně šokován. * * * * ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je zaměřen na rozplétání důvodů a provedení útoků z 11. září 2001. Již nesledujeme výkony charakterních a odvážných hasičů nebo mužů na palubě uneseného Boeingu, ale jednoho odvážného židovského novináře a jeho investigativní práci. Bylo skvělý vidět, jak americká mašinérie si za svůj problém může vlastně sama svou neokoloniální politikou, nečistými obchody a touhou po světovém míru. Při bližším pohledu na islámský teror také brzy zjistíte, že muslimský Džihád je podobný tomu americkému. Film také ukazuje, že Usáma s kalašnikovem v pákistánské jeskyni jen stěží mohl zorganizovat tak masivní operaci, a že tak za celou akcí stojí někdo jiný. Tak jako Waqar Islam. I běžný pěšák může nosit jméno svého padlého vůdce a tak dál šířit jeho misii. Muslimské celosvětové bratrstvo roste a kapitalismus se hroutí. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Pákistánu, USA (New York) a Velké Británii. (GASTON73)

Reklama

Reklama