Reklama

Reklama

Kráska a zvíře

  • Austrálie Beauty and the Beast (více)

Obsahy(1)

V malé vesnici dochází k brutálním vraždám. Vesničané z nich podezírají netvora, který žije v lesích. Proto na něj uspořádají hon, a po jeho dopadení jej chtějí zabít. Mladá dívka však věří, že není pravým vrahem a proto se společně pokusí vypátrat skutečného vraha. Tím je zlomyslný troll, který patří mocichtivé čarodějnici. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asylum se pokusilo o takovou brutálnější pohádku, inu nepovedlo se. Ale každopádně my Asylumovky nevadí. Tenhle film by nebyl špatnej, je to sice klišé ale ne špatné. Ale největší nevýhoda je asi v tom že režisér neumí zkloubit fantasy, plno scén až moc přitažené za vlasy. A bohužel nejsou vůbec zábavné. Ale aspoň pár scén mě nutí dát aspoň 3*. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Celých devadesát minut filmu jsem se usilovně snažil najít alespoň něco filmařsky pozitivního. Představte se žebříček, na jehož jednom konci je Avatar (a to se ode mě ani pěti* nedočkal) a na druhém produkce Lloyda A. Simandla anebo z nejnovějších počinů Kněžna Libuše. Kráska a zvíře řežiséra Davida Listera (inspirovali se jeho rodiče v Red Dwarf?) je jen malý kousek od zmíněného druhého konce. Dialogy jsou sice provedené na kameru, scénář, triky, hudba i kamera se ale plácají v bahně. Nenechte se proto zmást místním ještě stále shovívavým hodnocením a raději si všimněte, s jakou výpravou na nás filmaři vyrukovali - celé království Maxmiliána XIII. čítá asi 15 poddaných... Dávat hvězdičky jen za sexy Estellu mi příliš konstruktivní nepřipadá. ()

Trisis odpad!

všechny recenze uživatele

Dementný príbeh, ešte dementnejšie dialógy pri ktorých som mal doslova kŕče smiechu, zúfalstva a neveriaceho výrazu. Výprava žiadna, režisér asi ani nebol a Estella Warren hrá tak mizerne, ako dobre vypadá. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Kritizovat výpravu, scénář, efekty a vlastně všechno nemá cenu, kdo se podívá, pochopí, kdo ne, o nic nepřijde. Jediný klad je opravdu velmi inovativní příběh, souvislost s klasickou Kráskou a zvířetem by mě bez stejného názvu asi nenapadla. Jak tak koukám na ostatní hodnocení asi nebudu jediná, kdo se při pohledu na hlavní protagonistku a laciné krváky domníval, že si nedopatřením pustil porno. A ono nic! ()

pend 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nebyly vraždy, vyhřezlé hrudní koše, utrhané ruce a hlavy, mohla by to být pohádka na nedělní odpoledne. Takhle je to fantasy s minimálním rozpočtem, který pravděpodobně spolkly speciální efekty. Jednu hvězdičku za ně, druhou za Estellu Warren pobíhající celou dobu v těsném koženém oblečku a v minisukni. A vůbec se nedivím zlému hraběti, že ji na koni těskně tiskl k sobě... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalo sa to celkom pozriet, zas nemozem povedat , ze to bola totalna sracka. Najsympatickejsi v tomto filme bol ten pocitacovy troll, len skoda ze toho moc neukazovali ako masakruje ludi. Boli tam aj nejake odtrhnute hlavy a najlepsi bol ten sedliacky doktor bez ruky. Skoda ze to bolo urobene tak amatersky a o dialogoch ani nehovorim. Veza carodejnice bola riadne amatersky urobena a velmi oskliva,,he he. Kostymy zbrojnosov boli ubohe a vykony tych hercov co ich hrali boli na bode mrazu, ako priklad uvediem trollsky masaker na luke, ked zvysni zbrojnosi nevedeli co maju robit. Ich volbu uz zariadil sympaticky troll. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Beauty and the Beast je má nejoblíbenější Disneyovka. V seriálu Once Upon a Time byla taktéž skvěle ztvárněna. Ale tato verze je přinejmenším velmi nešťastně zpracovaná. Oproti klasickému zpracování se příběh neodehrává na hradu, kde je Beast jeho pánem. Navíc je tu zkutečná, dodatečně vytvořená "monster", resp. troll. V podstatě akorát zůstává motiv, že se chudé děvče zamiluje do stvůry. Moderní/nemoderní verze, Belle by prostě neměla říkat: "Do I look like an idiot?" Jo, a minisukne? No, kde to jsme? Btw. to by bylo, aby si nesplnili kvóty a neobsadili tam černocha. :D "If you were dead, I would have no reason to gon." Romantic? Not so much... ()

SpikeX6 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nejubožejší film, který jsem za posledních několik měsíců viděl, respektive 20 minut filmu, protože to je taková slátanina a nesmyslná adaptace, že se to ani nedá dokoukat. Nehledě na efekty, které se nedají srovnávat ani s hrami vydanými okolo roku 1995. Nechápu jak něco takového může být vůbec prodáváno... Ostuda! ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Do poloviny snímku by to byla (až na drastické vraždy) hezká pohádka, ale od druhé poloviny hodně věcí postrádalo logiku. Např. když Estella přesekne popravčí sekyrou řetěz, používá dýmovnice ze směsi bylin, nebo když netvor má víc síly než obávaný troll. Ze všech herců se mi líbily záporné postavy knížete a čarodějnice. Těm to nejvíc slušelo, na rozdíl od rtu Estelly. A je fakt, že dívat se na jednu chatrč ve vesnici skoro celý film, je už opravdu moc. Někteří z komparzistů se mohli alespoň líp tvářit, beztak šlo o kamarády z produkce, příbuzné a známé. ()

huasca 

všechny recenze uživatele

Ani mě to nijak neurazilo, jako se třeba urazím při Líbáš jako bůh - že mě tím urážejí jako diváka, Moraváka, ženu... Beru to jako naivní obrázky a dá se přitom dobře pracovat než při fotbalu nebo nějaké brutalitě. ()

Crucifere odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský kousek, který selhává ve všem, co vás napadne. V režiji, na dialozích, obsazení postav, trikové tvorbě a tak dále.. Také všechny postavy jsou vrcholem naivity a nedotaženosti. Postavy, hlavně "kráska", jsou napsané jako úplně blbé a postrádají jakýkoliv rozum, nebo pud sebazáchovy. Prostředí, které postrádá jakoukoliv originalitu je též velice strohé a umělé, jako i všechny kulisy. Vrcholem je vesměs zábavný konec, který je třešničkou trapnosti na scéne propadáků. ()

Reklama

Reklama