Reklama

Reklama

Rusko zabírá 11 časových zón a jeden a půl kontinentu, a zůstává tak jednou z velkých divočin světa s uchvacujícím množstvím extrémů.

1. Sibiř Sibiř je osídlena stovkami exotických zvířat a rostlin. V jejím jedinečném prostředí žijí mloci, velbloudi a dokonce i kabaři pižmoví.

2. Kamčatka Krajinu Kamčatského poloostrova tvarují sopky, které jsou stále aktivní. Štědré Kurilské jezero nabízí dostatek potravy pro orly i medvědy.

3. Majestátný předěl Vydejte se do Kavkazských hor v Rusku a spatříte úchvatnou krajinu, horské svahy pokryté sněhem, vyprahlou poušť a kouzelné vysokohorské louky.

4. Arktida Život v ruské Arktidě pro zvířata znamená neustálý boj o přežití. Musí čelit nejenom krutým mrazům, ale i nelítostným dravým šelmám.

5. Tajuplný les Navštivte tajemné hluboké lesy podél řeky Ussuri. Uvidíte tu řadu úžasných zvířat včetně dvou vzácných ohrožených druhů koček.

6. Údolí z prehistorických dob Vydejte se s námi na cestu majestátními lesy Uralu. V tomto poklidném svatostánku přírody se daří jelenům, pohádkovým bytostem a starým legendám. (National Geographic)

(více)

Recenze (18)

Wooke 

všechny recenze uživatele

Rusko, Sibír, Ďaleký Východ. Všetko toto v jednom divokom seriály, ktorý poskytuje tie najkrajšie a najzaujímavejšie pohľady na ruskú prírodu. Bojujúce muflóny, sánkujúce sa havrany, páriace sa gazely, mrznúce upírie jelene, no proste všetko, čo ponúka Rusko. A je toho naozaj veľa. Nebudete ľutovať ani jednu minútu (možno jednu) svojho života, pretože seriál vám má naozaj čo dať. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Kvalitný dokumentárny počin, ktorý zaujme každého milovníka prírody. Žiadne rušíve elementy typu "žaludek tygra pojme až osm lidí, bez toho, že by se ti museli zout, medvěd vyňuchá lidské hovno až na 113 kilometrů, nebo veverka sibiřská je tak červená, že patnáct lidi v řadě není červenejších, tak toto v seriáli určite nenájdete a to je dobre. Len a len príroda. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Odvysíláno televizí Prima ZOOM pod názvem "Krásy divokého Ruska": Jde vskutku o nádherné záběry i ten dabing je co do hlasové stránky intonací a zabarvením hlasu výraznější než v případě dokumentu "Krásy divokého Německa". Ale obrazovým produktům BBC s CZ dabingem ČT2 se to prozatím stále nerovná. Především kvalitou a ostrostí obrazu National Geographic pokulhává. Hodnocení intonace a zabarvení CZ dabingu: 3 hvězdy. Část první: Kamčatka, ... část druhá: Tajemný les, část třetí: Kavkaz, ... část čtvrtá: Sibiř, ... část pátá: Arktida, ... část šestá: Prastará údolí.. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí dokument, zabývající se místy kam dokumentaristýé(či jiní lidé)v kročí málokdy, s přehledem překoná nabubřelé počiny BBC které natočí známé záběry, s trochu lepším obrazem(přičemž kvalita obrazu Ruské divočiny se jim v pohodě vyrovná), nechají to namluvit D. Attenborowem, udělají velkou reklamu a myslí si jak je jejich dílo vydařené. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Dokumentární minisérie od National Geographic, není se nad čím rozepisovat. Pokud si ujíždíte na dokonalých panoramatických záběrech přírody jako já, toho se vám tu dostane víc než dost. Vše je doprovázeno komentářem, který ale není přehnaně odborný a nudný. Zkrátka Nat Geo dokument klasického střihu, a jako takový si zaslouží pouze maximální hodnocení. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama