Reklama

Reklama

Vikingové z Brna

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Martin Dušek

Obsahy(1)

Skupina mladých vyznavačů drsného vikingského stylu boje míří do Polska, kde se schyluje k velké bitvě. Mezi kým a proč? Tak jako každý rok se Max a jeho družina žoldáků řítí po dálnici směrem k pobřeží Baltického moře, kde se odehraje tisícihlavá bitva Vikingů a Slovanů. Proč někteří Vikingové hajlují? Jak vypadá opravdu chlapská zábava? Budou Vikingové brzy bojovat proti muslimům? A co se stane, když přijde bojovníky z Moravy pozdravit polský ministr kultury? Dokumentární film Martina Duška, spolurežiséra oceňovaného filmu Poustevna, das ist Paradies. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

sharka.68 odpad!

všechny recenze uživatele

z Martina Duška se mi chce zvracet. Sigurdům a nám všem , co děláme living history přeji, aby se o nás zajímal někdo, kdo má v hlavě mozek a vyzdvihl by naše zásluhy a činnost, než "Duška", co za vším hledá fašismus,nacismus a skrytou agresi....zničil svým dokumentem laické veřejnosti soudný úsudek o tom, co je to living history a místo, aby z bitvy natočil nádherné scény soubojů, tak ji jen znevážil a zprznil....takže,až Vám domů přijde potomek,že by chtěl k nějaké takové skupině, nezakazujte mu to, běžte se podívat a přesvědčit sami...a na Duška zapomeňte, tomu bych z ČT dala okamžitou výpověď!!! ()

ryba443 odpad!

všechny recenze uživatele

Senzacechtivý reportér Dušek se naprosto stupidními otázkami a hláškami snaží z členů living history spolku udělat nacisty, ale místo toho ze sebe udělal idiota. Odpadem tedy hodnotím jeho počin, naopak "Sigurdové" si získali moje sympatie. UPDATED: navštívil jsem letos akci Svatobor, kde byla skupina Sigurd k vidění. A bylo to fajn. Příští ročník mohu všem doporučit, narozdíl od sledování tohoto hnoje :) ()

Reklama

petz1985 odpad!

všechny recenze uživatele

tak tento rádoby dokument je opravdu srašlivý. Já jen doufám, že otázka, která v něm padla o hákovém kříži - symbolu nacismu byla myšlena pouze jako berlička k osvětlení problematiky pro tupé diváky. Pokud ne tak si myslím že by se měl autor zamyslet, protože když chci točit dokumetn tak bych si měl alespoň nějaké základní fakta o problematice zjistit, Velmi tendenčně zaměřené autor se pořád snaží "vikingy" dávat do škatulky extrémní pravice. A jinak nuda. Krom záběrů na bitvu re-enactorů sředověku. Což by ovšem dokázal natočit každý z kdejaké rekonstrukce, na které kdy byl. Myslím že pokud někdo zapůjčí technické vybavení, udělám lepší dokument :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejde o tématiku mému srdci blízkou, ale přesto jsem dokument zkusil. Martin Dušek hodně opakuje své dojmy a plete si pojmy. Hází tím nepříjemný stín na celý "sigurdský svět", i když chvílemi možná oprávněně (účinkující jeho narážky na fašismus/nacismus kritizují, ale neargumentují, proč mají chvílemi tolik radikální myšlenky viz. "černoch a má dcera? To je jako se ptát Landy na cikána a jeho dceru..."). Mě se však líbilo, jak jeden z "vikingů" mluvil o tom "jak vědí, že nemohou jít na Václavák a tam řvát a jak si to chtějí vybíjet na těchto setkání". Úcta ke společenským konvencím potěšila a kdyby tak měli tento názor všichni občané... Škoda, že dokument nedává prostor pro vytvoření názoru, ale jeden autorův předkládá a chvílemi zbytečně vnucuje. PS:chci vidět matku, která dá malým dětem zbroj, meč, sekyru a pak se dívá jak se neohrabaně mlátěj:)) ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku udílím pouze za to, že tento materiál může skvěle sloužit k tomu, jak neudělat objektivní reportáž. Martin Dušek prokazuje absolutní nevědomost o daném tématu. Několik účastníků projevilo mnohem lepší intelekt než zmíněný režisér. Udělat z akce Living history propagaci nacizmu a extremistických pravicových skupin je neskutečná hloupost. Hanba tomuto rádoby dokumentu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama