Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (543)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jedničku a na dvojku jsem se těšil jak malý kluk a konečně jsem se dočkal neustala se mi promítalo o čem to asi bude a nakonec to tak dokonale spojily jako kdyby ve směs tohle byl začátek a ne konec. Proste ještě úžasnější a lepší prostě mazec strach a celkový děj a vše co se okolo dělo no posraný strachy až za ušima až na male dítě to to odnášet nemuselo.Konec překvapující a zajímavý. Tohle pro mně nejvíc drásá nervy když jsi pro vás něco přijde a vy nevíte co. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tedy, ne že bych se párkrát nelekl k podělání. To zase ano. Pokud je člověk alespoň trochu otevřen možnosti, že okolo nás mohou být jisté nadpřirozené síly, noční záběry získávají na dramatičnosti. Oproti jedničce zde však výslednou známku kazí poměrně dost logických nejasností. Přidejme k tomu až příliš mnoho hluchých míst, kdy člověk znovu a znovu očekává nějakou akci, aniž by skutečně přišla, a rázem máme slabý odvar něčeho, co mě osobně před rokem dočista odrovnalo. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z této série viděl první tři díly a musím říct, že tento je bezpochyby nejhorší. To, co v jedničce fungovalo, tady drhne a za celý film se jen JEDNOU pořádně leknete. Zbytek času čekáte, kdy se něco stane, či se snažíte zpozorovat co má vlastně být tak strašidelné. Hodně zapomenutelný film. 20 %. ()

adam_olesnan odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov aký som kedy videl. Chabý dej, nulová atmosféra, jedným slovom NUDA. Na konci filmu som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať... tak obkecávaný film, tak skvelé ohlasy (zo strany tej mladšej generácie). Novodobé filmy stoja za prd. Ľudia už zabudli , ako má vyzerať dobrý horror. Preto sa v súčastnosti točia takéto sračky. Buď horror, kde vidno pomaly každú vnútornosť a hlavy lietajú naokolo, alebo bezduchú, plytkú hovadinu, ako je napr. tento film. Nikomu neodporúčam pozerať. Strata času. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi fanoušky prvního dílu a tento druhý díl není přímo zklamáním, ale.. Prakticky se jedná o to samé, což po chvíli začne dosti nudit, a přestože si autoři šikovně pomohli ve vzduchu visící hrozbou ve formě ohrožení dítěte a psa (ano, na tyhle aspekty jsme my, lidi, citliví), moc toho nevyužili. Spíše se to táhne, ale zase oceňuji propojení s prvním dílem, které dodalo této sérii (chystá se třetí díl) na autentičnosti. Uvidíme, jak se tvůrci vypořádají s pokračováním. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Výroba druhého dílu začala v květnu 2010 a trvala pouhé tři týdny. Natáčelo se ve čtvrti Woodland Hills v Los Angeles. (Hal_Moore)
  • Film během premiérového půlnočního promítání vydělal 6,3 milionů amerických dolarů, což byla v době uvedení do kin rekordní částka u snímku s přístupností nad 17 let. Paranormal Activity 2 překonala ještě jeden rekord - nejvýdělečnější premiérový víkend hororového filmu (41,5 milionu amerických dolarů). (Hal_Moore)
  • Paranormal Activity 2 byla ohlášena krátce po uvedení prvního dílu v roce 2009 do širší kinodistribuce. (Hal_Moore)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama