Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

otík 

všechny recenze uživatele

Sakramentsky drsné a krvavé anime, které vypráví příběh křižáckého rytíře Danteho, jež zradí na svých cestách svou milou Beatrici a vydává se do pekla zachránit alespoň její duši. Během cesty poznává své hříchy, stejně jako všech svých blízkých. Velmi zajímavě jsou ve filmu zachyceny úrovně pekla, zobrazení pekla trochu (ale daleko drsněji) připomíná krásný film Jak přicházejí sny s Robinem Williamsem. Animace je ve stylu japonských animáků, na roztomilé pixarovské postavičky zapomeňte. Krev stříká téměř s každým střihem, hlavy létají kolem a smyslných žen si také užijeme. Ano, chvílemi to nudí (je to vlastně stále to samé), chvílemi naopak strhne. Rozhodně zajímavá varianta noční dvd projekce. Hudba: Christopher Tin ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

rozhodně musím uznat že ztvárnění všech kruhů pekla bylo naprosto úžasné a neuvěřitelně depresivním stylem nádherné. Samotný Dante se mi teda ne úplně ve všech ztvárněních líbil, ale jinak asi nemam téměř co vytknout. Momentálně je to asi moje nejvytíženější dvd a občas si ho pouštím i několikrát za den. Už se dlouho nestalo, že by mě něco tak oslnilo a zaujalo jako právě Dantovské peklo (naposledy asi stopařův průvodce po galaxii, před cca čtyřmi lety). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Uprostřed své životní cesty, nacházel jsem se v temném lese, kde jasnou cestu jsem ztratil..... K příběhu se nemá cenu rozepisovat. Dante jde do pekla a kurevsky to po cestě ,,řeší“. Kdo jej nezná, brzy pozná, že to není takto jednoduché, ale myslím, že pro začátek stačí vědět tohle. Zato o filmu: sofistikované a jemně vybroušené, bohaté na ..... nebo můžu rovnou napsat, že se mi to líbilo. Ano LÍBILO!!! Báseň je výborná a díky animaci ji dokáže snadněji pochopit a vstřebat každý. Skutky minulosti jako strašák, očista svědomí, propast vzpomínek, spousta krve. ZEMĚ JE JEN JINÁ FORMA PEKLA A LIDÉ JSOU DÉMONI. Pekelně zajímavý animák. Doporučuji příznivcům drsných příběhů i těm, kteří hledají něco zajímavého. Na své si přijdou i příznivci Heavy Metalu! Jako by tento epos byl stvořen pro ně. Nejen díky dábelskému hlasu Stevena Bluma a hláškám typu ,, MODLI SE ZA SVOJI DUŠI DANTE“. Já prostě bytosti a příběhy pekelné miluju!! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Nifgai 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Mám ráda takovéhle antické prostředí z bájí jako je převozník a duše trpící za svoje hříchy, ale z toho dle zpracování nejsem nijak moc nadšená. Nelíbilo se mi jak se v každém pekle totálně změnil styl a vzhled všech hrdinů. Když jsem si už na styl zvykla hned se změnil a hrdina vypadal neuvěřitelně směšně.. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - působivé. Procházka peklem, která je podtržena perfektní hudbou a krvavou řežbou s démony všeho možného i nemožného druhu. Každopádně významy jednotlivých kruhů, vysvětlené samotným Vergiliem, mě dost zaujaly. Nečekal bych, že by to tu bylo takhle rozebrané. Minimálně je to působivá podívaná, kde jsou občas dialogy, které celý animák povyšují na vyšší úroveň. Sice tam bylo pár věcí, co mi vadilo, ale tak je to poddajné tomu, že je to na motivy pc hry. Hru jsem nehrál a knihu jsem nečetl. Až na pár vyjímek vcelku spokojenost. 73% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)

Reklama

Reklama