Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme v době americké "prohibice", alkohol se do USA dováží ilegálně na lodích z Evropy a na jedné takové lodi pluje i Cornelius, dobrodruh a mořeplavec, který s touto lodí ztroskotá, přežije a ukryje se v Mexiku, kde si "šmelinařením" a podvůdky chce vydělat na novou loď. Osudovým se mu stane setkání skrze filmové plátno s krásnou herečkou Lindou Larue, okamžitě se do ní zamiluje a od této chvíle si v hloubi své duše a při jejích filmech vysnívá vztah mezi nimi dvěma.. Co však snem jest, dlouho jím nezůstane, neboť se s herečkou osobně náhodně střetává na opuštěné pláži a společně pak prožívají snovou romanci.. (LiVentura)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (32)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Poměrně přijemný a roztomile naivní filmek zasazen do zajímave doby americké prohibice. Nicméně ta naivita přestavá být místy roztomilá a několik scén je naprosto debilních. Podíl na tom má hlavně Bardotka, která už tady nevypadá dvakrát skvěle. Má šilené účesy a její postava je jak z jiné galaxie (a ona ji tak hraje.) S Linem se k sobe moc nehodili a ani se zrovna nemuseli. Každopádně Lino tady hraje trochu jinak než obvykle, ale opět výborně. Předvedl velký komediální talent a jeho Cornelius mi byl sympatický. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Videl som nejakú 90-minútovú lite verziu a neviem, či to bolo tým, ale ten film akosi nemal ani hlavu ani pätu a väčšinou som sa dosť nudil. U filmov s BB to nie je nič zvláštne, tie nikdy nespoliehali na kvalitný scenár, stačilo pár scén, kde bola viac alebo menej obnažená a cieľ splnený. Tu je aspoň jeden poriadny herec, Lino, no ani on nezachráni, čo scenárista a režisér domrví. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Největší slabinu Rumového bulváru nespatřuji ani tolik v primitivním příběhu, jako spíše ve zdlouhavé stopáži. 135 minut na film spadající do kategorie čistě nenáročné zábavy je trochu moc i přesto, že se původně čistě dobrodružný příběh mění postupně na romantickou komedii, ba chvílemi nám sklouzne málem do muzikálu a hezké nápady to nepostrádá úplně ani v druhé polovině, která se jinak dost vleče. Brigitte Bardot působí občas trochu praštěně, ale jinak je zde v jedné ze svých posledních rolí před rázným ukončením kariéry překvapivě obstojná... nakonec i se všemi hvězdnými manévry, které k postavě hvězdy z filmového plátna 20. let prostě patří, byť v některých pasážích sama nedokáže film tolik utáhnout. Závěr s ní v kině s romantickým duetem na plátně patří k těm nezapomenutelným scénám, stejně jako z opačného soudka pánské soutěže v pití rumu na rychlost a výdrž, případně ještě drsnější pověstná hra na slepce před skupinkou ozbrojených mužů ve sklepě. Lino Ventura v podobných rolích charismatických dobrodruhů s tvrdou ránou v pěstí a současně duší romantika mě nesmírně baví, svůj výkon navíc obohatil nezvykle komickou polohou, která mu zde hodně sedla. Těší mě, že Robert Enrico tenkrát ještě do třetice něco s Linem natočil a vůbec mi nevadí, že po drsnějším Les grandes gueules a emocionálně vyčerpávějících Dobrodruzích pánové tolik odlehčili. Bavil jsem se, přesně kousek na jeden horký letní ušitý a jistě budu mít proč na něj v dobrém a s úsměvem vzpomínat. / Bavil jsem se opakovaně i při druhém zhlédnutí s odstupem pár týdnů. 80% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruh a Moreplavec, oceanoplavec a smelinar a paseracky bitkar a macho Vino Lentura sa zamiluje do akejsi vydojenej 40 -ky, ktora uz pomaly ale isto starne a ma zauzivane ritualy ktore nemieni opustit. Vydojenu 40 -ku tu hrala Brigitte Bardott, ktora rozhodne nebola skvela, mala k tomu poriadne daleko, a este par veci mi na nej vadili. No a na tomto vznikol film. Super, beriem. Viem, ze jestvuje aj zaner romanticka komedia, a tu je jedna z nich v plnej krase a kvalite. teda tej krase nepomohli ani tak kulisy ako exteriery. : 74 % ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená v rámci žánru nesporně divácky zajímavá kostýmně dobrodružná dobovka se spádem do taškařice a... A? A!!! - - - - - Mimo mísu: Místo komentáře si dovolím přidat sem můj příspěvek do směšného fora na webu >veřejnosrádní< televize, která uvedla místo filmu opět jak už zvykem zmršeninu! . . . Viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/10260340072-rumovy-bulvar/diskuse/odeslano#diskuse : "No, možná by páni mudrlanti bylo lepší, kdyby naše tzv. "veřejnoprávní" televize uváděla na tzv. "jiném prosotru" filmy pro náročnějšího diváka tak jak byly natočeny. Pro méně bystré je tím myšleno s původní zvukovou stopou a v originálním formátu obrazu. Samozřejmě doplněné o kvalitní české titulky. Nemuseli byste potom fňukat nad vašimi oblíbenými dabéry a dívat se na výřezy z ořezu filmového záznamu. . . . To by ovšem televizi veřejné služby nesměla ovládat hloupá kulturně ignorantská sebranka, finančně zaangažovaná všelijakými těmi dabingovými klany, protože o nic jiného (co se týče bezruchových zvukových zmršenin s hlasovými projevy pražské druhořadé herecké čudlárny nazývaných dabing) tu nejde. O ořezu obrazu v televizi jednadvacátého století už ani nemá cenu se zmiňovat. To už je hotová antikinematografická debilita! . . . Resumé? Nesledovatelné..." - - - - - (Poprvé nahlédnuto a nedohleděno /ano, těším se někdy na dvd/ 22.4.2012 na >prohipičním sprostoru< , prozatím nehodnoceno /84./, nekomentář zde jako pátý - 22.4.2012) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama