Reklama

Reklama

Vlčí mládě

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2017), 70 h (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Hudba:

Dino Meneghin

Hrají:

Tyler Posey, Crystal Reed, Dylan O'Brien, Holland Roden, Colton Haynes, Tyler Hoechlin, Linden Ashby, JR Bourne, Melissa Ponzio, Keahu Kahuanui, Ian Bohen (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Vlčí mládě je napínavé drama o proměně a zakázané lásce současných teenagerů. Jde o svěží a odlišný pohled na stejnou látku jako ve filmu Školák vlkodlak z roku 1985 s Michaelem J. Foxem.
Šestnáctiletý Scott McCall, věčný outsider ignorovaný okolím, touží po alespoň minimálním uznání, které by jej vytrhlo z každodenní středoškolské anonymity. Když se jedné noci přidává v lesích k policejnímu pátrání po mrtvém těle, setkává se v temnotě s tajemným tvorem. Je pokousán a jen zázrakem vyvázne živý. Další den jej však ve škole čeká překvapení – z plachého outsidera se stane vlkodlak... a jeho život už nikdy nebude jako předtím.

PRVNÍ ŘADA (12 dílů) První, kdo na Scottovu proměnu přijde a vytrvale stojí při něm, je jeho nejlepší kamarád, spolužák a spoluhráč z lakrosového týmu Stiles. Ve městě se však objevují i další vlkodlaci a také nová atraktivní spolužačka Allison, k níž Scott nachází opětované zalíbení. Až později vyjde najevo, že celá její rodina patří k lovcům vlkodlaků. Scott se tak dostává do velmi ošemetné situace mezi nimi a nebezpečným „alfou", tajemným vůdcem vlkodlačí smečky, jehož kousnutí chlapcovu proměnu přivodilo. Protože se spolu s tím zázračně zlepšily i Scottovy tělesné vlastnosti a dovednosti, postoupí v lakrosovém týmu na místo druhého kapitána, čímž se stává trnem v oku dosavadního kapitána Jacksona, a ten dotěrně pátrá po původu Scottových úspěchů.

DRUHÁ ŘADA (12 dílů) Nový člen Argentovy rodiny přijíždí na Beacon Hills a Scott s Allison jsou nuceni i nadále tajit svoji lásku. Ve stejnou dobu je Derek Hale posedlý získáním síly jako nový Alfa a do své smečky přibírá nové členy, včetně čerstvě pokousaného Jacksona. Zatímco Derekovým cílem je získat Scotta do své skupiny, Argentova rodina začíná z Allison trénovat schopného lovce vlkodlaků.

TŘETÍ ŘADA (24 dílů) Studenti Beacon Hills High se vracejí z prázdnin, vztah Scotta a Allison skončil, a Scottův nejlepší přítel Stiles se společně s Lydií zapletl do detektivní práce. Lydia se mezitím vyrovnává s rozchodem s Jacksonem, který se odstěhoval do Londýna. Derek, Isaac a Peter zkoumají Alfa smečku, která přišla do Beacon Hills a unesla Boyda a Ericu. Isaaca, jenž byl také chycen, osvobodí neznámá dívka...

ČTVRTÁ ŘADA (12 dílů)
 Scott, Stiles, Lydia a Kira se stále vzpamatovávají z nedávných tragických ztrát a nastupují do nového semestru se starostmi, které jsou více lidské než nadpřirozené. Snaží se také pomoci své nové kamarádce Malie začlenit se zpět do společnosti.
Na scénu se v nové podobě vrací Kate Argent. Spolu s příchodem dalšího tajemného nepřítele známého jako Dobrodinec čelí celý Beacon Hills obrovské hrozbě. (AXN)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (166)

viky13 

všechny recenze uživatele

Teen Wolf se pro mě stal během let opravdu srdcovou záležitostí. Z té vtipné oddechvky se špatnými efekty se časem stal vysoce kvalitní, komplexní seriál, kde si každý něco najde. Jak sérii od série zvyšoval pomyslnou příčku kvality, kterou je nutno s každou další sérií překonat, uvědomila jsem si, že nic podobného už tu nikdy nebude, protože TW má opravdové bijící srdce. Každá postava, každý důležitý moment a každý vtip se mi vplížil do paměti a do srdce. A jakmile skončily i poslední minuty této fantastické šestileté show, došlo mi, že finále mělo přesně to, co mělo mít. Dalo nám důstojný konec téměř všech postav a já jsem spokojená. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál už sleduji od roku 2014 a rozhodně mohu říct, že má co do sebe. Nevím jak se Teen Wolf tváří s českým dabingem (nikdy jsem si ho česky nepouštěla), ale co se týká originálu, tak přiznávám, že jsem se nechala naprosto pohltit. Ze začátku jsem byla trochu skeptická ohledně názvu, vzhledem k tomu, že se seriál opravdu na první pohled tváří jako nějaké trapné teenagerské drama, kde půjde jen o to kdo má jaké známky a sem tam se nějaký kluk promění na vlkodlaka. Už jsem pár takových seriálů a filmů zažila, proto jsem se bála dát šanci i tomuhle. Ale nějak mi to nedalo a nakonec jsem se překonala. Mohu ale s klidným svědomím říct, že toho opravdu nelituji. Příběh a podstata celého seriálu určitě nejsou postaveny jen na nějaké středoškolské spatlanině. Příběh má smysl a je i chytře promyšlený, herci (na to že jsou to ponejvíc teenageři) hrají své role opravdu dobře a co se týká soundtacku a hudby tak tam si jen pískám - naprostá dokonalost. Popravdě mi občas přijde, že zvuky a efekty na pozadí jsou prováděny daleko lépe než v celovečerních filmech. Určitě taky nesmím zapomenout na vtipné scény, které vždy spadají do správné situace - což se mi vždy vybaví Stiles a jeho kamarád sarkasmus, bez kterýho by Stiles nebyl Stiles. Za mě rozhodně 100%. Mám pro tento seriál slabost. - "He saw Allison. She saved him. Allison saved his life. " ()

Reklama

Tichošlápek 

všechny recenze uživatele

Z počátku to bylo pro mě spíše průměrné a na takové dvě, tři hvězdičky. Po konci druhé série byl na tom seriál celkově o chlup lépe, ale třetí, aktuální série má ovšem grády. Podobně jako u Upířích deníků se děj začal vylepšovat a nyní s napětím čekám, co se stane v dalším díle. Chtěl jsem dát spíše čtyři hvězdičky, ale nakonec udělím plný počet a doufám, že toto hodnocení i zůstane. :-) ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Od takéhoto seriálu by človek čakal kadečo, len nie to, že bude perfektný a že si latku kvality udrží tak vysoko po celé tri série. Ani chvíľu som sa nenudila (a dosť som sa smiala), ani jedna postava mi nebola protivná a každá epizóda bola napínavá. Jasné, spojenie mýtov a pekných chlapcov (a dievčat), nesadne každému, ale pre mňa je tento seriál určite to najlepšie, čo som v poslednom čase videla. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má asi největší kvalitativní výkyvy ever. Je to takové moderně americké v tom, že všichni protagonisti jsou krásní, mladí, mají dokonalé outfity a mají vlasy jak od kadeřníka jen, co se probudí. Postavy jsou zpočátku plytké a nezajímavé. Čím dále se ale dostáváme, tím víc se jejich osobnost rozšiřuje, jejich příběh prohlubuje a prostě si je oblíbíte. I přesto však jsou některé příběhové arcy slabší a jiné silnější. Skvělým příkladem je pro mě poslední sezóna, kdy část první (6A) byla s druhou (6B) prostě nesrovnatelná. Bylo tam napětí, drama, originální zápletka se zdánlivě neporazitelným nepřítelem, rivalita mezi hlavními postavami, neočekávaná spojenectví. V druhé části sice potěšila spousta návratů, jenže ty byly z velké části nevyužité, zápletka nedotažená, všechno takové uspěchané. Mělo to být asi grandiózní, ale mě to celkem zklamalo. :( Nicméně za Nogitsune, Dread Doctors a Wild Hunt dávám celkově solidní 4 hvězdy, protože mě to dost bavilo. Za Lydiu, Stilese, Hellhounda, Petera, Maliu a Liama bych dala 5. Jak je poslední dobou zvykem tak se vsadím, že brzo můžeme očekávat nějaký ten spin-off. ()

Galerie (644)

Zajímavosti (19)

  • Mezi filmem Teen Wolf (1985) a seriálem je několik rozdílů. Například Scottovo příjmení je ve filmu Howard, v seriálu McCall. Ve filmu je školním sportem basketball, v seriálu lacros. (ČSFD)
  • V epizodě leží Stiles (Dylan O'Brien) na posteli a za ním je vidět krabice s kapesníčky. Když v další scéně přijde do pokoje zoufalá Lydie (Holland Roden), podává jí roli toaletního papíru s vysvětlením, že nemá kapesníky. (NerdGirl)
  • Rolu Scotta, ktorú dostal Tyler Posey, mal pôvodne obsadiť Dylan O'Brien, no viac sa mu zapáčila úloha Stilesa, ktorú si nakoniec u tvorcov aj vyprosil. (ČSFD)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama