Reklama

Reklama

Vlčí mládě

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2017), 70 h (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Hudba:

Dino Meneghin

Hrají:

Tyler Posey, Crystal Reed, Dylan O'Brien, Holland Roden, Colton Haynes, Tyler Hoechlin, Linden Ashby, JR Bourne, Melissa Ponzio, Keahu Kahuanui, Ian Bohen (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Vlčí mládě je napínavé drama o proměně a zakázané lásce současných teenagerů. Jde o svěží a odlišný pohled na stejnou látku jako ve filmu Školák vlkodlak z roku 1985 s Michaelem J. Foxem.
Šestnáctiletý Scott McCall, věčný outsider ignorovaný okolím, touží po alespoň minimálním uznání, které by jej vytrhlo z každodenní středoškolské anonymity. Když se jedné noci přidává v lesích k policejnímu pátrání po mrtvém těle, setkává se v temnotě s tajemným tvorem. Je pokousán a jen zázrakem vyvázne živý. Další den jej však ve škole čeká překvapení – z plachého outsidera se stane vlkodlak... a jeho život už nikdy nebude jako předtím.

PRVNÍ ŘADA (12 dílů) První, kdo na Scottovu proměnu přijde a vytrvale stojí při něm, je jeho nejlepší kamarád, spolužák a spoluhráč z lakrosového týmu Stiles. Ve městě se však objevují i další vlkodlaci a také nová atraktivní spolužačka Allison, k níž Scott nachází opětované zalíbení. Až později vyjde najevo, že celá její rodina patří k lovcům vlkodlaků. Scott se tak dostává do velmi ošemetné situace mezi nimi a nebezpečným „alfou", tajemným vůdcem vlkodlačí smečky, jehož kousnutí chlapcovu proměnu přivodilo. Protože se spolu s tím zázračně zlepšily i Scottovy tělesné vlastnosti a dovednosti, postoupí v lakrosovém týmu na místo druhého kapitána, čímž se stává trnem v oku dosavadního kapitána Jacksona, a ten dotěrně pátrá po původu Scottových úspěchů.

DRUHÁ ŘADA (12 dílů) Nový člen Argentovy rodiny přijíždí na Beacon Hills a Scott s Allison jsou nuceni i nadále tajit svoji lásku. Ve stejnou dobu je Derek Hale posedlý získáním síly jako nový Alfa a do své smečky přibírá nové členy, včetně čerstvě pokousaného Jacksona. Zatímco Derekovým cílem je získat Scotta do své skupiny, Argentova rodina začíná z Allison trénovat schopného lovce vlkodlaků.

TŘETÍ ŘADA (24 dílů) Studenti Beacon Hills High se vracejí z prázdnin, vztah Scotta a Allison skončil, a Scottův nejlepší přítel Stiles se společně s Lydií zapletl do detektivní práce. Lydia se mezitím vyrovnává s rozchodem s Jacksonem, který se odstěhoval do Londýna. Derek, Isaac a Peter zkoumají Alfa smečku, která přišla do Beacon Hills a unesla Boyda a Ericu. Isaaca, jenž byl také chycen, osvobodí neznámá dívka...

ČTVRTÁ ŘADA (12 dílů)
 Scott, Stiles, Lydia a Kira se stále vzpamatovávají z nedávných tragických ztrát a nastupují do nového semestru se starostmi, které jsou více lidské než nadpřirozené. Snaží se také pomoci své nové kamarádce Malie začlenit se zpět do společnosti.
Na scénu se v nové podobě vrací Kate Argent. Spolu s příchodem dalšího tajemného nepřítele známého jako Dobrodinec čelí celý Beacon Hills obrovské hrozbě. (AXN)

(více)

Recenze (166)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jeff Davis | Hudba: ? | Produkcia: Joseph P. Genier | Distribúcia: MTV | Štúdio: Adelstein, DiGa Vision, First Cause Inc, Lost Marbles Television, MGM TV, Siesta Productions || Veľmi príjemný počin pre predspánkovú rozprávku po náročnom dni. Napätie slušné, prevedenie zo začitku neveští nič dobré, hlavne čo sa efektov týka, no postupne sa to vyladí (alebo si na to divák jednoducho zvykne), a je z toho vytuningovaný, menej humorne fungujúci tvajlajt :) ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Viděný PILOT - Tak na takový typ seriálů už jsem pravděpodobně příliš stará :-) Příběh je nezáživný, přesně vím, co se bude dít v dalších pěti minutách, nemluvě o tom klišé, kterým je protkaný celý příběh. Třeba Teen Wolf (ten název je podobně blbý jako první díl..) zavrhuji příliš brzy, ale jsem prostě toho názoru, že jakmile mě nezaujme pilot, další díly jsou ztráta času. Hlavní postavy navíc nepobrali talentu ani co by se za nehet vešlo a ano, mluvím především o "vlčím mláděti", který nápadně připomíná jistého vlkodlaka ze Stmívání. Vlastně bych celkově řekla, že seriály tohoto typu těží z úspěchu Stmívání.. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

(19.3.2022) Pozerať 100-epizódový seriál len kvôli jednej vedľajšej postave nie je najrozumnejšie rozhodnutie. To malo za následok moju takmer dvojročnú pauzu medzi druhou a treťou sériou. Fantastický Dylan O'Brien ako Stilinski Stiles však začal po čase chýbať, a preto sa pokračovaniu sledovania vyhnúť nedalo. V jej druhej polovici (S3) prišlo také obrodenie, až som sa začal zamýšľať, ako sa dokázal tvorca v zvládnutí dramatizácie a ukorigovania udalostí tak posunúť z toho, čo predvádzal v S1/S2 (pripomína mi to prípad druhej série The 100). Vďaka vyššie spomenutému nastalo konečne prehĺbenie vzťahu k postavám (ep. 23/24 <3), zlepšila sa tiež hudobná selekcia (vďaka za objavenie albumu A Small Murmuration & A Wrecking od Snow Ghosts). Zostali však stále mizerné & nepresvedčivé výkony väčšiny postáv, slabé bojové scény, ale najmä scény robené na efekt, čisto len na úkor toho, aby boli v seriáli nejaké naoko cool pasáže. --- (23.3.2022) Po troch sériách už bolo nutné dodať ďalšie druhy monštier a bolo hojne dopriate nie jedným alebo dvoma, rovno slabšou desiatkou. Inkorporácia nových postáv zvládnutá veľmi dobre a rovnaké môžem povedať aj o predstavovaní nadchádzajúcich udalostí divákom, naozaj šikovným spôsobom. Akčné scény stále stojace za bačkoru, v zmenu k lepšiemu nedúfam. Osvieženie deja priniesol hit list s cieľmi pre profesionálnych zabijakov, trepanácie v psychiatrickom ústave a mexický kartel, ktorého vodkyňa vyzerala úplne ako moja starká :D --- (27.3.2022) Piata séria čistý prepal a sklz do totálnych vôd absurdity, čo je celkom na pováženie povedať o seriáli, ktorý sa točí o mytológii a postavy v ňom sa menia na vlkolakov, vlkov a horiace fakle. Za mňa trápenie a jediná motivácia dokopať sériu bol blížiaci sa koniec objavujúci sa na horizonte. --- Počiatkom šiestej série odišiel dôvod, prečo som seriál vydržal pozerať až doteraz. Zároveň však jej počiatkom prišlo dokonalo-úžasné napravenie chuti, kde prvá epizóda bola nielenže jednou z najlepších v rámci seriálu, ale aj mimo neho. Zapamätateľná s veľkou porciou mnou precítenej skľučujúcej bezmocnosti. Všetky scény tejto série s Lýdiou obsesívne hľadajúcou v spomienkach všetkými zabudnutého Stilesa až za hranu šialenstva sú a budú pre mňa jedny z najlepších seriálových vôbec. Niektoré z nich až na hrane slzenia očí. Zvyšok epizód už zmáknutá rutina (tvorcovi Jeffovi Davisovi rád vyzdvihnem potrebné – vždy vedel, ako zvládnuť emotívne scény a nádherne ich vybalansovať, aby neboli slabé a ani moc prehrotené), ktorá neprekvapila, no bola dôstojnou bodkou za celým 70-hodinovým dobrodružstvom. Či si niekedy dám opáčko je otázne, no ako sa poznám, určite áno x) (S1 4.11.2020) (S2 7.11.2020) (S3 19.3.2022) (S4 23.3.2022) (S5 27.3.2022) (S6 31.3.2022) --- YESSS! / Italian Boots / Econ in 5 / Meagan Tandy in a bra & panties with a shotgun ()

Pavka5 

všechny recenze uživatele

Pilot mě opravdu nenadchl a chtěla jsem se seriálem okamžitě seknout. Opravdu nerada dávám na první dojem a nerada hodnotím po první epizodě, tak jsem pokračovala ve sledování dál a nakonec jsem nadšená. U Teen Wolf platí, že ne 1. série je vždy nejlepší, ale že se kvalita dokáže postupně zlepšovat (tedy až zatím na poslední sérii, celkem zklamání). Nejsem teen, ale rozhodně řadím mezi srdcovky! ║ Oblíbené postavy: Stiles Stilinski, Derek Hale ║ 1. série – 80% ║ 2. série – 90% ║ 3. série – 100% ║ 4. série – 80% ║ 5. série - od ??? ║ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Not all monsters do monstrous things." Na tom Teen Wolfovi prostě něco je. Zrovna tady u toho seriálu vůbec neplatí, že první série je nejlepší, tady to bylo naopak. Kvalita s přibývajícími sériemi (do určité doby) jen stoupala. Z první série jsem ve výsledku nebyla vůbec nadšená, spousta nesympatických postav, o speciálních efektech se snad nedá vůbec mluvit. Druhá série je o sto procent lepší. Napínavější, temnější, akčnější, postavy jsou sympatičtější a efekty lepší (nebo jste si snad už zvykli). Třetí série dle mě představuje vrchol seriálu. Bezkonkurenčně nejlepší od počátku do konce. Čtvrtá a pátá série byli slabší, nicméně palec nahoru, že tvůrci dokáží vymyslet zajímavé a pro mě dost neokoukané zápletky. Poslední sérií si to u mě pak znova vyžehlili. První půlka mi přišla prostě skvělá, hlavně nápadově. Druhá už trochu pokulhávala, ale ten závěr to zase zvednul a já na Teen Wolfa vždycky budu vzpomínat s láskou. Ačkoliv je v něm strašná spousta plot holes, když o tom nepřemýšlíte, a máte to jen na odreagování, tak je to skvělá zábava. Věčná škoda, že v průběhu let ze seriálu utekla strašná spousta zajímavých herců a postav. Teen Wolf ale pro mě zůstává jako jedno velké guilty pleasure, které si ráda čas od času re-watchnu, i když už dávno nejsem cílovka. 5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pro Teen Wolf mám vážně slabost, a byť se na tomto seriálu najde i pár věcí, které osobně nemusím či nevyhledávám, tak i přesto se vždy těším na nové díly, monstra i zápletky. Líbí se mi, že jde o žánrový mišmaš - každý díl nepostrádá akci, je zde obsaženo několik romantických linií a nejdůležitější je pro mě ona fantasticko-mysteriózně-hororová složka, kvůli které jsem se začal na seriál dívat. Odjakživa mám rád vlkodlaky - vlastně jde o moje nejoblíbenější filmové monstrum. V Teen Wolf nemají (ve většině případů) sice tradiční chlupatou vlčí podobu, ale jde o teen-seriál, tak budiž, lze to prominout. Dokonce jsem si i zvyknul na množství zpomalených záběrů, přehnaně okatých pohledů (které naštěstí nejsou tak debilní jako v Twilight) a v neposlední řadě na občasné výkyvy v chování postav, které byly někdy na pěst. O největší porci zábavy se v seriálu stará Stiles, jehož charakter funguje na jedničku, zejména v prvních seriích ve spojení s Derekem, nicméně i ostatní postavy si čas od času ukradnou nějaký ten fór pro sebe. Ze všech dějových linií a monster mě vedle vlkodlaků asi nejvíce zaujala Banshee, Dread Doctors, Kanima a Beast of Gevaudan (na kterou jsem poprvé narazil u Bratrstva vlků). Zkrátka seriál, který je mým šálkem kávy v mnohých směrech, byť nemusí být každému po chuti, ale máte to jako s tou kávou - ne každý ji též pije rád nebo často. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál už sleduji od roku 2014 a rozhodně mohu říct, že má co do sebe. Nevím jak se Teen Wolf tváří s českým dabingem (nikdy jsem si ho česky nepouštěla), ale co se týká originálu, tak přiznávám, že jsem se nechala naprosto pohltit. Ze začátku jsem byla trochu skeptická ohledně názvu, vzhledem k tomu, že se seriál opravdu na první pohled tváří jako nějaké trapné teenagerské drama, kde půjde jen o to kdo má jaké známky a sem tam se nějaký kluk promění na vlkodlaka. Už jsem pár takových seriálů a filmů zažila, proto jsem se bála dát šanci i tomuhle. Ale nějak mi to nedalo a nakonec jsem se překonala. Mohu ale s klidným svědomím říct, že toho opravdu nelituji. Příběh a podstata celého seriálu určitě nejsou postaveny jen na nějaké středoškolské spatlanině. Příběh má smysl a je i chytře promyšlený, herci (na to že jsou to ponejvíc teenageři) hrají své role opravdu dobře a co se týká soundtacku a hudby tak tam si jen pískám - naprostá dokonalost. Popravdě mi občas přijde, že zvuky a efekty na pozadí jsou prováděny daleko lépe než v celovečerních filmech. Určitě taky nesmím zapomenout na vtipné scény, které vždy spadají do správné situace - což se mi vždy vybaví Stiles a jeho kamarád sarkasmus, bez kterýho by Stiles nebyl Stiles. Za mě rozhodně 100%. Mám pro tento seriál slabost. - "He saw Allison. She saved him. Allison saved his life. " ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál kterému bych vyčetl jenom jedno a to ne dost dobré vlčí převtělení, jinak od herců po super dlouhý příběh plný zvratu a nečekaných momentu jsem strašně spokojen. Tenhle chlapec na začátku ani nevěděl co ho čeká a cesta byla dlouhá plná poznávaní a nebezpečí a já jsem si to náramně užíval. ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Klasické téma pro dnešní svět puberťáků - outsidera něco pokouše, on se na tu příšerku přemění a tadá! Najednou je z ničeho nic populární. Jestliže se rozhodneme předstírat, že jsme si ničeho takového nevšimli, dají nám tvůrci další facku efekty(vlkodlačí tvář) a absurdností bojů. Ale zkusme i tohle ignorovat. Dějová linie umí být protivná i příjemná, představitelé - až na některé - nejsou moc sympatičtí a ačkoliv se hudba tváří ze začátku dobře, ke konci první série můžete v dramatických scénách zaslechnout melodii, kterou byste si v klidu pustili na Vánoce. U Twilightu spoléhali, že když už tam není příběh ani trochu dobrý, alespoň nechají jéčivky se rozplývat nad obnaženými hrudníky svých hrdinů. Zde spoléhají na přiíběh o jehož hodnocení se nemohu rozhodnout. Ovšem ty žánry... Komedie? Radujme se za Stilese. Drama? Pro puberťačky rozhodně. Horor? Ani náhodou. Ale ostatně jako u všech takových seriálů mi zde chybí žánr romantický, který je využíván hojně. Oddychovka je to pěkná, ale nějak nemám chuť se dokopat i k druhé sérii. Sečteno a podtrženo, ke třem hvězdám dopomohly hlavně komické situace a víra, že se v druhé sérii polepšili. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý. Je to vtipný, sympaticky obsazený a občas se objeví i ten hororovej prvek. Sice nepatřim do cílový skupiny, na kterou je seriál zaměřen, ale bavím se u toho víc než slušně. 80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu jsem se dostala díky Dylanu O´Brianovi. Chytlo mě to hned od prvního dílu. Tenhle seriál má neuvěřitelný spád a úplně mě pohltil. Já vím, že je to směřovaný pro mladší část publika. Asi zažívám nějákou pozdní pubertu, že se mi to líbí :D. Ze začátku jsem se trochu obávala, aby to nebylo hodně podobný seriálu Upíří deníky. Ale naštěstí ne a ve skutečnosti je Teen wolf daleko lepším seriálem. První série je na rozjezd super. 80%. Druhá série je zatím o něco lepší a laťku oproti první sérií zvyšuje. 85%. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Od seriálu, který natočilo MTV jsem nic neočekával, ale na naléhání spolužačky jsem si pustil první díl, a překvapivě mě to chytlo. První sezóna je hodně dobrá. Druhá mi přišla o něco slabší (obří ještěrka i fakt nesedla), ale třetí řada je naprosto super. Po jejím zhlédnutí mi nezbývá než zvýšit hodnocení na 5*. Série 1 - 90% Série 2 - 75% Série 3 - 100% Série 4 - 100% ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten seriál, který začíná tak nějak průměrně, ale s každou další řadou jste nadšenější. Aktuálně jsem u třetí série a závěr zní - perfektní! Stiles mě baví. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

První série docela úsměvná // Druhá série se v něčem zlepšila, v něčem zhoršila // Třetí série je vynikající ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 5. díle jsem tomu dala 3*, teď jsem měla možnost vidět celé dvě série a hodnocení ponechávám. Nejedná se o žádný bůhvíjak úžasný seriál, nebo něco super nového, ale musí se nechat, že výjimečně je to něco bez upírů o vlkodlacích. Postavy i herci byli vesměs příjemní. Nejvíc sexy byl představitel Dereka - Tyler Hoechlin, a největší srandista, jehož humor vás ale opravdu rozesmál a jeho sarkasmy neměly chybu byl představitel Stilese - Dylan O'Brien. Samotný hlavní hrdina mě až tak moc nezaujal ani hlavní hrdinka..spíše v tomto seriálu mi k srdci přirostly vedlejší postavy. Po 3. sérii: Je to čím dál tím více zamotanější a komplikovanější a taky bych řekla, že i temnější, ale líbí se mi to nějak víc než před tím. Zvedám hodnocení na 4*. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Dobře. Seriál se mi líbí. Je prolezlý mytologií a i když je to často přepálené, pořád to má náboj. Dal bych z fleku pět. Kdyby tvůrci nebyli idioti. Hlavní hrdina, velký True Alfa, je slabej jako kotě. Většinu soubojů nevyhraje. Dostává na prdel od beta vlků, od lidí i od lišek. Neskutečně pitomě pojatá postava bez skillu. Plus, postavy se chovají opravdu dementně a nelogicky. Potom je tu záhadná věc. Postavy vedlejší, dokonce i záporné, prošly některé skvělým vývojem. Hlavní hrdina stagnuje. Těžce! A za to si to nezaslouží víc. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Z toho všeho, co jsem ze seriálu viděl, mě to dost překvapilo. Čekal jsem blbost obdobnou s Upířími deníky, ale tohle je úplně jiná liga. Seriál jsem viděl víc, až od druhé série a musím říct, že je to vcelku kvalitní podívaná a originální. Děj je dost zajímavý, působivý a člověka vtáhne do své mytologie všemožných monster a lovců. Herci jsou velice sympatičtí (Dylan O'Brien je sympaťák a a myslím, že i dost nadějný herec) a nijak nepřehrávají. Ve vlně sladkých upírů a ne-vlkodlaků stojí Teen Wolf rozhodně za vyzdvižení. Tohle je úplně něco jiného, vlkodlaci tu jsou perfektně zpracovaní a krev tu teče, bez nějakých servítek v ději, která MÁ hlavu a patu a je zajímavý. Můžu doporučit za všechny série, co jsou dosud vydané. 78% ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama