Reklama

Reklama

...a Bůh stvořil ženu

  • Francie Et Dieu... créa la femme (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Juliette je nejkrásnější ženou v Saint-Tropez. Zná ji každý, muži ji obdivují, ženy pomlouvají a Juliette žije tak, jak cítí, bez přetvářky a bez předsudků. Svou nevázaností provokuje každého ve svém okolí, což nelibě nesou její pěstouni, kteří si ji vzali z dětského domova. Přitáhla pozornost i bohatého podnikatele Erica Carradina, který plánuje v kraji velké investice. Juliette překročí únosnou míru a její rodina ji chce dát zpátky do útulku pro sirotky, kde bude muset zůstat, než dosáhne plnoletosti... Filmem A Bůh... stvořil ženu zajistil režisér a spoluscenárista Roger Vadim své tehdejší partnerce a později manželce Brigitte Bardotové velkolepý úspěch a popularitu. Saint-Tropez, kde se film natáčel, zůstane navždy spojen s tímto filmem. A byla to právě sláva BB, která se usídlila blízko tohoto malebného jihofrancouzského přístavu a „objevila" ho celému světu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (87)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných intelektuálních výronů zde nemám naprosto problém se srozumitelností díla. Vynikající film o tom, jak některé ženské hýbou světem aniž by chtěly a ještě se tomu diví. Všichni jí chtěj do postele a nikdo pro život, jelikož tyhle holky se k životu nehodí. Je to prokletí a zároveň motor lidstva. Chlapi jsou jí posedlí a zároveň se jí bojí. Ona ví, že je tak trochu děvka, ale sní o tom, že se stane světicí. Zcela současný námět, nadčasové. Nádhera. 90% ()

902 10 

všechny recenze uživatele

chcete znat recept, jak z niceho stvorit alespon prumerny film? staci najmout sexbombu a nechat ji cely film promenadovat na platne. verte mi, ze si vase dilko svoje priznivce najde. roger vadim tohle vedel a i kdyz obcas dokazal natocit i docela dobre filmy (barbarella), tentokrat si zcela vystaci s brigitte bardot a i kdyz se filmem tu a tam mihne i nekdo jiny (vetsinou jde o frantiky, kteri jsou pravdepodobne naklonovani, protoze vypadaji vsichni stejne) a pokousi se o dalsi pribehovou rovinu s curdem jurgensem , kterou ale radeji prejdeme mlcenim, vychazi nam spatny film s krasnou BB. a to neni uplne k zahozeni. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Filmy o mezilidských vztazích patří k mým nejoblíbenějším. Touha, chtíč, sex a láska jsou tím nejdůležitějším, co žene většinu lidí vpřed. A někdy je sráží. Je to nejsilnější hnací motor, který nás nejvíce naplňuje, uspokojuje, zrazuje, zraňuje a poškozuje. Bojujeme, utíkáme, podvádíme, krademe, loudíme, slibujeme, vyhrožujeme, vydíráme. Vše ve jménu lásky, za kterou se schovává touha a chtíč. Tento film mě svým zobrazením plně uspokojil. Navíc, když partnerské vztahy narážejí na překážku v podobě maloměšťácké morálky, zvyků a pokrytectví. Juliete (půvabná a zajímavá Brigitte Bardot) je mladá dívka s temperamentem, touhou po životě a ženskou krásou tvarů. Její smyslnost a divokost rozpaluje touhy a chtíče, rozehřívá srdce a zatemňuje hlavy. V ruku v ruce s tím ovšem vyvolává také žárlivost, závist a falešné moralizování. Přitom chce žít, ne jen přežívat. Michel Tardieu (dobrý Jean-Louis Trintignant) je fascinován ženskostí a živočišností. Dodává mu odvahy a překonává svůj vrozenou stydlivost, aby bojoval za svůj cíl, který před ním odhalil svou krásu a navždy jej pohltil. Michelův starší bratr Antoine (Christian Marquand) je samolibý floutek, který si rád bere to, co chce. Je přitahován živočišností ženy, ale nedokáže v žádném případě překonat svoji vrozenou maloměšťáckou pokryteckou morálku. Bere, ničí a vysmívá se. Eric Carradine (Curd Jürgens) je velmi bohatý muž, toužící vlastnit nejpůvabnější dívku městečka Saint Tropez. Je to pokušitel, který může nabídnout vše. Není ovšem zcela bez zábran a projevuje se u něj lidská soudnost. A tak se roztáčí nádherný kolotoč milostných vyznání, soupeření, slibů a důkazů. Živočišnost vítězí, pokrytecká morálka křičí a život se prožívá. Z dalších rolí: nejmladší z bratrů Tardieuových, bezprostřední Christian (Georges Poujouly), obezřetná matka bratrů pod vlivem vrozené morálky (Marie Glory), a Julietina zatvrzelá pěstounka paní Morin (Jane Marken). Pro takové ženy nejraději trpíme. Et Dieu... créa la femme. De soleil, les vagues de surf sur l'océan et le parfum enivrant de la lavande. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...ženu, o které každý mluví. Ženu oděnou do šatů z nitek pokušení. Zkrocení nezbedné uličnice. Letní drink nezávislosti, skotačivosti, rozvernosti a dívčího bouřliváctví, okrášlen přednostmi slavné pusinky v nedbalkách smělých krůčků k dospělosti. Svůdný půvab, smyslná promenáda Brigitte Bardot a zamilovaný Jean-Louis Trintignant, který k jejím nohám skládá kouzlo lásky a obyčejného štěstí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o jednej žene, s jednou ženou a pre jednu ženu, s príbehom tak prostučkým a nicotným, až to miestami pobavilo. Bez B. Bardot by tento snímok už dávno ležal zapadnutý pod metrovou vrstvou prachu niekde v zabudnutom filmovom archíve. Na druhú stranu ale treba povedať, že v tej dobe bolo plno aj krajších herečiek, pričom z jej niektorých "dráždivých" kúskov čoby kačičkovej femme fatale a zvodkyni mužov mi bolo trápne, no ale uznávam... v čase všeobecnej prudérnosti to mužskému publiku mohlo popliesť hlavu, v súčasnosti sa už na tom dá len s blahosklonným úsmevom a so zdvihnutou obrvou pousmiať. 50/100 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Brigitte Bardot (Julietta) bola v dobe natáčania manželkou režiséra tejto snímky Rogera Vadima. (Raccoon.city)
  • Brigitte Bardot ztvárnila osmnáctiletou dívku, ve skutečnosti ale bylo herečce 22 let. (M.B)
  • V tomto filmu si poprvé zahrály bikiny. (Brtniik)

Reklama

Reklama