Reklama

Reklama

...a Bůh stvořil ženu

  • Francie Et Dieu... créa la femme (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Juliette je nejkrásnější ženou v Saint-Tropez. Zná ji každý, muži ji obdivují, ženy pomlouvají a Juliette žije tak, jak cítí, bez přetvářky a bez předsudků. Svou nevázaností provokuje každého ve svém okolí, což nelibě nesou její pěstouni, kteří si ji vzali z dětského domova. Přitáhla pozornost i bohatého podnikatele Erica Carradina, který plánuje v kraji velké investice. Juliette překročí únosnou míru a její rodina ji chce dát zpátky do útulku pro sirotky, kde bude muset zůstat, než dosáhne plnoletosti... Filmem A Bůh... stvořil ženu zajistil režisér a spoluscenárista Roger Vadim své tehdejší partnerce a později manželce Brigitte Bardotové velkolepý úspěch a popularitu. Saint-Tropez, kde se film natáčel, zůstane navždy spojen s tímto filmem. A byla to právě sláva BB, která se usídlila blízko tohoto malebného jihofrancouzského přístavu a „objevila" ho celému světu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (87)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných intelektuálních výronů zde nemám naprosto problém se srozumitelností díla. Vynikající film o tom, jak některé ženské hýbou světem aniž by chtěly a ještě se tomu diví. Všichni jí chtěj do postele a nikdo pro život, jelikož tyhle holky se k životu nehodí. Je to prokletí a zároveň motor lidstva. Chlapi jsou jí posedlí a zároveň se jí bojí. Ona ví, že je tak trochu děvka, ale sní o tom, že se stane světicí. Zcela současný námět, nadčasové. Nádhera. 90% ()

brando 

všechny recenze uživatele

Minimálně svým přístupem a pojetím vytvořila BB nový filmový charakter (i když o charakter samotný jde až ve druhé řadě), jenž je středobodem vyprávění a spolu se specifickými scenériemi Saint Tropez a plynně představenými charaktery vytváří malý evropský kult 50.let. Film, jenž byl v mnohém průkopníkem. PS: Plážová scéna připomněla Odtud až na věčnost. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

chcete znat recept, jak z niceho stvorit alespon prumerny film? staci najmout sexbombu a nechat ji cely film promenadovat na platne. verte mi, ze si vase dilko svoje priznivce najde. roger vadim tohle vedel a i kdyz obcas dokazal natocit i docela dobre filmy (barbarella), tentokrat si zcela vystaci s brigitte bardot a i kdyz se filmem tu a tam mihne i nekdo jiny (vetsinou jde o frantiky, kteri jsou pravdepodobne naklonovani, protoze vypadaji vsichni stejne) a pokousi se o dalsi pribehovou rovinu s curdem jurgensem , kterou ale radeji prejdeme mlcenim, vychazi nam spatny film s krasnou BB. a to neni uplne k zahozeni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budoucnost - to je vynález, co kazí přítomnost." Mladá holka se chce bavit, užívat si a motat klukům hlavy. To je jasný a tak se dneska točí svět. V padesátejch letech to ale nebylo tak jednoduchý. Prudérnost všude, poslušnost samozřejmostí a panenství podmínkou. A najednou se zjevila Juliette. Holka dnešní doby, která si šla užít dne  a nepřemýšlela o tom, jaký to bude mít zítra následky. Optikou tehdejší doby to musel být hrozně provokativní film. Já jsem si tedy užil každej provokativní pohyb Juliettiina těla a litoval jsem úplně všechny chlapy, který si připustila k tělu. Nechtěl bych být jedním z nich, mně stačilo se dívat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dnes úsměvný příběh pro desetileté děti, ve své době ale nemravný film až hanba. BB je tu hodně nahá, ale kameraman si vždycky stoupnul tak blbě, že vidíme jenom milimetr tady a milimetr tam a ostatní jen domýšlíme. Příběh není nezajímavý, ale k dramatu to má rozhodně dál než ke komedii. Dabing ČT s Jitkou Ježkovou nebrat, raději si sežeňte originál. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Brigitte Bardot (Julietta) bola v dobe natáčania manželkou režiséra tejto snímky Rogera Vadima. (Raccoon.city)
  • Navzdory protestům v různých městech USA i odsouzení ze strany Legie se film promítal. Zajímavý případ nastal ve Filadelfii v roce 1958 po soukromém promítání, kdy rada města rozhodovala, zda film povolí. Předvolaní majitelé kin obdrželi zamítnutí k uvádění pod pohrůžkou zatčení a zabavení filmu. Všichni poslechli. (Zetwenka)
  • Zákaz ve Filadelfii se nelíbil distributorovi a podal žalobu. Soud povolil promítání během týdne, kdy bude projednávat případ. Sály kin v onen povolený týden praskaly ve švech, protože obavy diváků, že film už za pouhý týden neuvidí, byly značné. Soud pak zamítl žalobu a nařídil zabavit všechny kopie filmu a zatknout provozovatele kina. (Zetwenka)

Reklama

Reklama