Reklama

Reklama

...a Bůh stvořil ženu

  • Francie Et Dieu... créa la femme (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Juliette je nejkrásnější ženou v Saint-Tropez. Zná ji každý, muži ji obdivují, ženy pomlouvají a Juliette žije tak, jak cítí, bez přetvářky a bez předsudků. Svou nevázaností provokuje každého ve svém okolí, což nelibě nesou její pěstouni, kteří si ji vzali z dětského domova. Přitáhla pozornost i bohatého podnikatele Erica Carradina, který plánuje v kraji velké investice. Juliette překročí únosnou míru a její rodina ji chce dát zpátky do útulku pro sirotky, kde bude muset zůstat, než dosáhne plnoletosti... Filmem A Bůh... stvořil ženu zajistil režisér a spoluscenárista Roger Vadim své tehdejší partnerce a později manželce Brigitte Bardotové velkolepý úspěch a popularitu. Saint-Tropez, kde se film natáčel, zůstane navždy spojen s tímto filmem. A byla to právě sláva BB, která se usídlila blízko tohoto malebného jihofrancouzského přístavu a „objevila" ho celému světu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (87)

902 10 

všechny recenze uživatele

chcete znat recept, jak z niceho stvorit alespon prumerny film? staci najmout sexbombu a nechat ji cely film promenadovat na platne. verte mi, ze si vase dilko svoje priznivce najde. roger vadim tohle vedel a i kdyz obcas dokazal natocit i docela dobre filmy (barbarella), tentokrat si zcela vystaci s brigitte bardot a i kdyz se filmem tu a tam mihne i nekdo jiny (vetsinou jde o frantiky, kteri jsou pravdepodobne naklonovani, protoze vypadaji vsichni stejne) a pokousi se o dalsi pribehovou rovinu s curdem jurgensem , kterou ale radeji prejdeme mlcenim, vychazi nam spatny film s krasnou BB. a to neni uplne k zahozeni. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pěkně vystavěný příběh, který má dymaniku, erotiku, půvab i dobře napsané a zahrané vedlejší postavy. Brigittino živočišné ženství srší energií a má svou přitažlivost i pro ženské publikum.                                                                                               Challenge Tour říjen 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mladinká Brigitte Bardotová zvládla roli svobodomyslné Juliette výborně, byla nesmírně sexy a moc jí to slušelo.. Její postupný přerod z divokého dítěte v dospělou ženu mě zaujal a vtáhnul.. Jean-Louis Trintignant v roli zamilovaného muže a posléze manžela báječný, moc se mi líbil.. Do třetice musím zmínit Curda Jürgense, byl skvělý a jeho postava velice zajímavá.. Únik před sirotčincem vstupem do manželství nebyl tak jednoduchý, jak by se mohl na první dobrou zdát.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nezaujíma ma, ako tento film pôsobil na divákov v čase jeho premiéry, nezaujíma ma, ako sa zmenili kritériá ženskej krásy po 60 rokoch, nezaujíma ma príbeh filmu ani jeho filmárske kvality. Zaujíma ma iba to, že Brigite Bardot bola nadčasovo krásna a Roger Vadim si ju nielen vzal za manželku, ale ju aj ukázal svetu, keď bola v najlepšej forme. Boh stvoril ženu a Vadim Bardotovú. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...ženu, o které každý mluví. Ženu oděnou do šatů z nitek pokušení. Zkrocení nezbedné uličnice. Letní drink nezávislosti, skotačivosti, rozvernosti a dívčího bouřliváctví, okrášlen přednostmi slavné pusinky v nedbalkách smělých krůčků k dospělosti. Svůdný půvab, smyslná promenáda Brigitte Bardot a zamilovaný Jean-Louis Trintignant, který k jejím nohám skládá kouzlo lásky a obyčejného štěstí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Navzdory protestům v různých městech USA i odsouzení ze strany Legie se film promítal. Zajímavý případ nastal ve Filadelfii v roce 1958 po soukromém promítání, kdy rada města rozhodovala, zda film povolí. Předvolaní majitelé kin obdrželi zamítnutí k uvádění pod pohrůžkou zatčení a zabavení filmu. Všichni poslechli. (Zetwenka)
  • Brigitte Bardot ztvárnila osmnáctiletou dívku, ve skutečnosti ale bylo herečce 22 let. (M.B)
  • Zákaz ve Filadelfii se nelíbil distributorovi a podal žalobu. Soud povolil promítání během týdne, kdy bude projednávat případ. Sály kin v onen povolený týden praskaly ve švech, protože obavy diváků, že film už za pouhý týden neuvidí, byly značné. Soud pak zamítl žalobu a nařídil zabavit všechny kopie filmu a zatknout provozovatele kina. (Zetwenka)

Reklama

Reklama