Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková menší rozcvička před Safe House, ve které ve Švédsku žijí zlí arabští a srbští mocenáši, kteří kontrolují obchod s drogami. Skvělý tmavěmodro-šedý filtr dělá z ucházející kriminálky značně temnou podívanou, která diváka seznámí nejen s tím, jak se na severu nejlépe pašují drogy (těch pejsků je mi líto ještě teď). ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o podvodníčkovi, který se chce stát velkým gangsterem a nakonec je překvapen, že ho vyšplouchnou. Premisa je klasická, ale natočeno je to vážně realisticky. Nikdo nekrade miliardy, ale vše se točí kolem malého dealování drog, válek mezi gangstery a vzájemného okrádání. A nepotřebujete k tomu velkou gangsterskou rodinu, stačí vám dva lidé a to z toho filmu dělá zajímavou záležitost. Ten pocit, že takhle by to nějak mohlo fungovat vážně zabírá. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jó prachy jsou krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš... JW je zjevně opačného názoru a usilovně na něm dělá, zvlášť poté, co se zahleděl do modrých očí dívky z "high society", nebo spíš do způsobu jejího života? Dříve, než bude mít šanci zjistit, že pro lásku, a nejen pro ni, už nezbude místo, provede nás balkánsko-arabskou gangsta komunitou v ikeácké domovině, kde vidina "snadných prachů" oslepuje stejně, jako ostré sluneční světlo, které nám kamera pere přímo do očí, snad abychom je přihmouřili v projevech svérázného smyslu pro rodinu... Realisticky pojatý, odstrašující příklad pro nedočkavce ve frontě na bohatství, kde se nevyplácí předbíhat, nikdy... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film měl nějak popsat, tak bych zvolil přirovnání, že je to něco jako trilogie Pusher, ale ne tak dobrý. Tváří se to dost reálně, hemží se to tam imigrantama a i když se to odehrává ve Švédsku, tak jediná osoba se švédskou národností je tam holka hlavního hrdiny. Násilí je tam spíše mimo obraz a akce v podstatě taky moc není. Hraje se tam na takové ty klasické špinavé intriky, kde jsou všichni svině. Já fandil Srbovi s malou holčičkou. Jo a největšího mafiána Radovana tam hraje titulní trouba z V číně jedí psy. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

MINIKINO Kavárna, Ostrava, 6.7.2011: Tentokráte v mnohem komornějším prostředí v 6ti lidech. Tento severský triler se docela povedl. Je o mladíkovi (studentovi VŠ), který ač chudý se potřeboval kamarádit se smetánkou. Ovšem k takovým vztahům je potřeba mnoha peněz, aby člověk nějak vypadal atd. Však víme jaká je to snobárna. Jak nejjednodušeji získat hromadu peněz? Legálně asi ne. JW se tak spouští do spirály, z které není úniku. Ač schopný a chytrý je v nové brandži nový a neví co vše to obnáší. Což ho pekelně semele. Jak si lze jednoduše, kvůli karavině, naprosto pokurvit život. Zahráno dobře a realisticky, škoda že nebyl dán větší prostor Dejanu Cukicovi. Hlavní hrdina zahrál výborně, uvidíme co z něj vyroste. Kamera a střih na vysoké úrovni.80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama