Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Společenské minoritní skupiny přistěhovalců ze zemí nikoho, kterým nevoní poctivá práce nebo vůbec způsob života postavený na pevných etických zásadách, se konečně dočkaly. Natočili o nich film. A rovnou celou volně provázanou trilogii. Podsvětí současné švédské metropole je zde vykresleno v konturách lapkovství jako ze středověku, akorát s tím rozdílem, že kočovné kmeny se zde ohánějí nabitýma kvérama. Jinak se nic moc nezměnilo. Krade se vše, co není pod zámkem a pokud to pod zámkem je, je to jen kosmetická překážka. Koks, kurvy, rychlá auta a společenský status zvířete, všechno chceme a chceme to hned. Trpělivost je nám cizí. Snadný prachy jsou něco mezi akční gangsterkou a sociálním dramatem s občasným moralizačním šťouchancem do slabin. Pestrá mozaika lidských osudů z opačného spektra společnosti, zábavná, napínavá a ošklivá. Refnova spanilá jízda napříč severským kanálem plným smrdutého marastu je ale přeci jen o nějaký ten stupínek výše (okoštujte: Pusher / Pusher II / Pusher III). ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Uf, takhle syrový kriminálky uměj jenom Angláni a Švédové. Vlastně si nepamatuju žádnej švédskej film, kterej bych si kdy dal do škatulky "blbej". I tady se to hemží různejma národnostma a jazykama od Švédů, přes Srby až po jihoameričany a zase se všechno točí kolem koksu a prachů. Namyšlenej zchudlej hejsek se proto připlete ke špatný straně, aby moh machrovat před svejma prachatejma kamarádíčkama. Ale to ještě neví, že tam to jde snadno, ale ven už podstatně hůř. Filmu nemam co vytknout-postavy super, kamera taky, napětí až do konce. Vlastně jo-Dejan Cukic dostal strašně málo prostoru. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie mě od počátku zjištění, že existuje, nesmírně lákala. Proto jsem si na ní udělal čas a pustil jsem se do prvního dílu, který je zároveň i tady a na IMDB nejlépe hodnocen. Samotný příběh by nebyl zlý, hlavní postava je ale tak protivná, až to hezký není. Snob Nor, co chce žít líp, než si zaslouží a proto se dostane tam, kam se dostat po zásluze má. Nejkrásnější na tom celém příběhu bylo to, že ačkoliv je film Švédský a všecko se odehrává ve Švédsku, tak v něm je minimální množství Švédů. To stojí za zvážení, zdali ještě ve Švédsku jsou Švédi a nebo jestli už Švédi nejsou spíš Noři, Bulhaři, Srbové nebo Arabové, jako v tomhle filmu. Každopádně nehledě na debilní kameru a arogantní hlavní postavu, byl bych spokojen. Ale bez toho by zase nebyl takový, jaký je. Osobitý. U mě ale za tři hvězdy. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Multinárodní propletenec obchodu s kokainem a jeden namachrovanej týpek s touhou přijít k nějaké té korunce... Na své cestě za bohatstvím ale naráží svou nerozhodností a neochotu přizpůsobit se brutálním způsobům jednání v tomto "biznise"... Film slouží i jako podivné sociální drama se zbytečnou milostnou linkou... Příběh přesto působí uvěřitelně a taková ta atmosféra všudypřítomné nejistoty a toho, že tě někdo podrazí, se vystihnout povedla... Ještě bych pochválil obsazení, kde je každý jednotlivý gangster osobitý a originální, typologicky přesný, slizký a nechutný... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama