Reklama

Reklama

Bezejmenné město nejvíce připomínající New York čelí hrozbě v podobě šíleného maskota společnosti McDonald's, který se ale nakonec ukáže jako hrozba nejméně důležitá. Nutno podotknout, že ono bezejmenné město si nejlépe představíme jako místo, kde budovy, věci, lidi i zvířata nahradili pouze reklamní billboardy, krabice od produktů známých firem, jejich loga a maskoti. Napínavých šestnáct minut vám ale ukáže, že od našeho světa, se v podstatě ani moc neliší. (Arbiter)

(více)

Recenze (155)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Snímek plný ponaučení a pro samozvané intelektuály i plný symboliky. Nevěřte společnosti McDonald's, já už nevěřím. (kdo jiný než někdo zlej, si může jako maskota zvolit klauna) Věřte, že nemáte žádnou osobnost a jste jenom pochodující značky. já už si to uvědomil. Zničí nás ropa. Tak moc po ní toužíme, až se jí zadusíme. Bohužel jsem prozřel.. Můj sen že proběhne závěrečná bitka klauna s KFC cowboyem bohužel nesplněn. Ach to by bylo materiálu na debaty o smyslu každé vteřiny. Jako své alter ego volím O2 protože pravděpodobnost utopit v ropě plastovou kachničku (z ropy) je minimální. :-) Jednoduše to byla sranda. A jestli tam byly opravdu víc než jenom náznaky reflexe dnešního zacompanyovaného světa, tak já je neviděl.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Že prý podobenství o konzumním světě vestavěné do graficky velmi dobře zvládnutého světa tvořeného výhradně reklamními logy (a sem tam i slogany), a plné jak "prostého" vtipu, tak sžíravé satiry. No nevím...animace (a především nápad na její formu) je rozhodně zajímavá a humor se také najde, ale když už si chceme hrát na film s nějakým dějem, tak to ten děj chce...a samozřejmě by měl mít nějaké souvislosti, aby výsledkem nebyl zde předváděný naprosto WTF slepenec žánrových výseků. No a samozřejmě to končí sžíravou kritikou ropné ekonomiky, která nás všechny pohltí a zničí, takže Oscar je jasný, když už jsme letos (2010) měli ten "rebelský" ročník - však víte, obří velkofilm s monumentálním rozpočtem i tržbami převálcován poctivým komorním válečným dramatem, ta Sandra Bullock co dobře zahraje v průměru jednou za deset let si odnáší sošku za hlavní roli, a samozřejmě svědomí společnosti fackující a srdce trhající příběh obézní pologramotné týrané černošky taky nezůstává bez povšimnutí. Co dodat? Snad jen, že tohle je fakt úlet, a že French Roast byl nejméně o třídu lepší...a o polovinu kratší;) Logorama to má za 70%, a to jenom za tu výbornou formu...a závěrečnou písničku z intra k Falloutu 3:) ()

Reklama

infotext 

všechny recenze uživatele

Odporúčam: - brandistom všetkých značiek, najmä však fanúšikom Ronalda McDonalda a panáčika Michelin - odporcom všetkych značiek, najmä však fanúšikom Ronalda McDonalda a panáčika Michelin - ako superkonzumný raj - ako superkonzumné peklo - keď máte potrebu vidieť všetky farby sveta za pár minút - ako hru: "zrátaj koľko reklám bolo použitých v tomto filme" Neodoporúčam: - ľuďom, čo neznášajú komerciu - tým, čo sa práve prebudili z kómy, do ktorej upadli ešte za komunizmu ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa kritika dnešnej konzumnej spoločnosti aj s definitívnym koncom v podobe ekologickej katastrofy. V každom prípade je to podané najoriginálnejšie ako som si kedy videl- hlavné postavy sú maskoty najväčších svetových značiek (od McDonalds cez Mastercard až po Michelin). Určite sa oplatí pozrieť: http://www.youtube.com/watch?v=YJjc8qjE2co ()

melkor323 

všechny recenze uživatele

Gebialny napad, že cely svet zložený iba z log známych i menej známych firiem! ved dnes je ich tolko, že sa z nich da kludne poskladat celý svet! Prečo ma to predtým nenapadlo? :) A ak sa popri famoznom nápade stretne aj dostatočne dobrý scenár, aby sa v krátkom filme poskladalo niekolko dejových línií, je to o to lepšie! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Tento 16minutový snímek se tvořil neuvěřitelných šest let. (manyaa)
  • V snímke sa vyskytne až 2500 rôznych značiek firiem z celého sveta. (DaviD3141)
  • Oscar 2009: nejlepší krátkometrážní animovaný film. (zdeny99)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama