Reklama

Reklama

La Lumière d’en face

  • Velká Británie The Light Across the Street (více)

Obsahy(1)

Olivia (Brigitte Bardot) a její manžel Georges (Raymond Pellegrin), bývalý řidič, který se stal „invalidou“ (lékař mu po nehodě nařídil sexuální abstinenci), si koupili malou restauraci. Pod slupkou pohodově se tvářící hospůdky však kypí mnoho vášní. Do Olivie jsou vášnivě zamilováni hned tři muži, obdivují její krásu, upřímnost a elán. Olivia má však jiný cíl, snaží se pomoci svému manželovi v návratu do normálního života. (Snorlax)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že Roger Vadim stvoril z BB sex symbol a povzniesol jej kariéru do hviezdnych výšin, ja si dovolím tvrdiť, že ešte predtým režisér tohto filmu stvoril herečku. BB je nielenže okúzľujúca a dokáže vytvoriť okolo seba žiadané erotické dusno, jej presné herectvo, mimika a sústredenosť je ozdobou tohto filmu. Kvalitný príbeh a pútavá kamera sú len čerešničkou na torte. Tretia recenzia. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak mne ostane v pamati uz asi navzdy nesmrtelna Gloria Swanson, uznavam vsak, ze Brigitte Bardot bola a je perfektna herecka. Film je tak na pohodu, ked je november povedzme a vonku hnusne - sychravo, prsi a kopa blata. Najlepsie pustit si film a chrumat tycinky, chrumky ...... 85 % ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Mladá Brigitte Bardot byla nádherná ženská, o tom netřeba vést žádnou polemiku, tudíž vášně strhávající zdejší mužské osazenstvo člověk naprosto chápe, taky by podlehl, zvlášť když v území mezi benzínkou a hospodou není nic pořádného k zabavení. V prvních dvou třetinách snímku se tvůrcům v pomalém tempu daří výstižně zachytit stoupání napětí mezi všemi účastníky, manželství spadající do krize, rostoucí zalíbení a žárlivost a vztek z filmu přímo sálá a vše funguje, jak má. Pak ale zřejmě nutnost vejít se do omezené stopáže donutila veškeré vášně rozjitřit až příliš rychle, tak najednou, že veškeré charakterové proměny ztrácely uvěřitelnost a spolu s nesmyslným epilogem nastiňujícím budoucnost postav to vcelku spolehlivě zlikvidovalo vybudovanou atmosféru. Což je škoda, mělo to nakročeno výše, aspoň že vzpomínka na odhalený zadeček milé Brigitte mi v paměti zůstane už nadobro. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama