Reklama

Reklama

Únosce

Singapur, 2010, 98 min

Režie:

Kelvin Tong

Scénář:

Kelvin Tong

Hudba:

Joe Ng
(další profese)

Obsahy(1)

Ah Huat je chudý, životem se protloukající taxikář, jejž už před lety opustila manželka a zbyl mu jen syn Wei Siang. I o toho jej však chce jeho bývalá žena připravit a vzít ho s sebou do Austrálie. V den svých narozenin jde Wei Siang se svým kamarádem, synem z bohaté rodiny, do nákupního centra hrát počítačové hry. Tam je však omylem unesen místo svého bohatého kamaráda. Když to únosce zjistí, požaduje po Ah Huatovi do 36 hodin milion dolarů, jinak jeho syn zemře. Tak začína Ah Huatův neúnavný závod s časem, ve kterém obětuje všechno, aby peníze získal. (Raztubyl)

(více)

Recenze (21)

jokino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol tento snímok teda slušná blbosť.. Ako dejovo to bolo zaujímavé, záporák bol velmi dobre zahraný - presvedčivý, nekompromisný, drsný, bez štipky zlutovania a všetko riešil len s čistou hlavou. Navyše si išiel tvrdo len za svojím cielom, takže žiadna zbytočná "omáčka" naokolo.. Čo sa týka taxikára (Christopher Lee), ako "otec" podal taktiež slušný výkon, ale film u mňa totálne klesol bleskovým vývojom udalostí - zohnania financií.. Ako neviem, ako to funguje v Ázii, ale predaj bytu do pár hod.(2-3), vyoperovanie obličky a do pár hod.po operácii následný, skoro bezproblémový pohyb, navyše keď to silno krváca a ešte sa rana tak otvorí, ako bolo ukázane, bez liekov a pod.! No nič proti tvorcom, ale totálna blbosť.. Ako nech je človek odolný ako chce, po takom zákroku, si myslím, by ten pohyb proste nebol možný! A nieto sa ešte pobiť, dokázať bežať a pod.! Proste blbosť.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Fakt špičková, drsná akční jízda spadající někam do"sub-sub-subžánru" o únosech, dodávání výkupného na určité místo, neustálé telefonáty přes mobil apod. Každopádně tenhle film je nejlepší, jaký jsem z tohoto ranku viděl. Naprosto chladný kriminálník unese místo syna milionáře jeho kamaráda ze školy, který je syn chudého a povalečského taxikáře. I tak po něm žádá výkupné milion dolarů. A zde je perfektní to, co všechno hlavní hrdina filmu udělá pro získání výkupného a do jakých extrémních situací se dostává. Tento film je postaven na dokonalém hereckém projevu Christophera Leeho, který se jako tatík dostává do šíleného tlaku. Ani nepamatuju, že bych viděl film, kde je na hlavního hrdiny kladen tak strašný psychický tlak a protože hlavní hrdina není žádný superman, sledujeme celou řadu jeho neúspěchů o získání syna, šílené, ale realistické záchvaty vzteku, beznaděje, lítosti atd. Ale celý film se drží a vždycky se znovu a znovu zvedne ze země a jde si pro syna ... Film nemá jedinné hluché místo, je to jízda od začátku do konce, perfektní herecké výkony opravdu překvapují, násilí je zde až na zarážející úrovni (nedoporučuju slabším povahám a lidem, kterým nedělá dobře násilí na dětech, zde se unesené děti opravdu nešetří ...), ... film není tak promakaný scénářem a nešlape jak hodinky, ale na duhou tranu představuje všechny postavy jako lidi plné citu a emocí, tím se stává divákovi mnohem bližší a sympatičtější, ale také krutější a syrovější ... Naprostá pecka!!!!! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dobrý a napínavý. Překvapivě téměř bez pokusů o typickej ťamanskej (ne) humor. Nervydrásající tempo a celkem dobře hrající aktéři. Délka tak akorát přiměřená na podobnej film. Pro mě osobně jedno z posledních docela nečekaně dobrých Azijských překvapení. A pak, že to nejde! Když se chce, všechno jde.80% ()

mab odpad!

všechny recenze uživatele

Klasický odpad, nejspíš pošahaný režisér natočil pošahaný film o pošahaných lidech, další úchylnost typu Sedm, Saw apod. Ti lidé by se měli léčit, ne točit filmy, a to ani jako součást terapie, je fakt, že by pak v televizích USA a Asie neměli asi ani co vysílat. Jen dodám, že tak hloupý člověk, jako ten taxikář (a odolný, kam se na něj hrabe Bruce Willis) si to málem snad i zasloužil. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hoci mam vyhrady voci niektorym momentom, kedy scenaristi patovu situaciu vyriesili "zachranou na poslednu chvilu" stale ide o velmi dynamicky natoceny film. Napatie od momentu unosu takmer do zaverecnych titulkov je pritomne neustale a dej sa vyvija vzdy po vytazeni urcitej, na dany zaner typickej situacie zas o krok dalej a obsahuje tak i par prekvapivych momentov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Původním záměrem režiséra Kelvina Tonga bylo natočit krimi thriller. Problémem však bylo vymyslet realistickou ale zároveň napínavou zápletku v zemi, která se pyšní velmi nízkou mírou kriminality, a kde podle režisérových slov neběhají po ulicích lidé se samopaly. Nakonec se tedy rozhodl pro scénář s únosem dítěte, který splňoval všechny jeho požadavky. (Raztubyl)

Reklama

Reklama