Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (461)

Handle 

všechny recenze uživatele

Jestli to plné hodnocení není objektivní, tak se omlouvám, ale mně k tomu bohatě stačí takovýto silný příběh, který Vás vtáhne do děje, je emotivní a něco Vám poví. Krom toho sympatické herecké obsazení, velmi slušně natočeno a doplněno pěkným soundtrackem. Na tenhle malý-velký film se opravdu krásně dívalo. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Začátek... Bethany smyslný pohled na moře, cca 20.min. Bethany opět vážný pohled na moře (obzvlášť na jednu vlnu). Aaaaa žralok aaaa, chybí ruka, co teď?! Beznaděj, smutek, utrpení a opět smyslný pohled na moře. Možná to má silný biografický podtón, no ne v podání McNamary. Hodně slabé, takže nechápu tady ty opičí mozky, co se vyžívají v šestém smyslu surfistů a podobných gagech, co tady padly. 3/10 a to 2* jen za Hawai jako... ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nejednat se o životní tragédii, podloženou skutečnou událostí, řekla bych, že sleduji veskrze idylický, odpočinkový film. Vždyť jak jinak chápat obrázek ukázkové, až reklamní rodiny (pravda, trochu jim to kazila vysušená Huntová, při obličejových detailech jsem se obávala, aby mně nosem nepropíchla obrazovku), kde jsou zřejmě všichni na podpoře, a proto se mohou plně věnovat leštění surfových prken a po událostech kolem Bethany deklamovat všechna povzbudivá slova severoamerického klišé slovníku - to není neúcta k hrdince, ale ke způsobu zpracování. Navíc mně po hodině projekce přišlo všechno vyřešené a nedovedla jsem si představit, co budeme dělat následující tři čtvrtě hodiny. I mise v Thajsku přihodila jen další vrstvu vaty a až průběh juniorského mistrovství přivodil konec nicotě a spolu s kompilátem slunce, nebe a pěnivých hřebenů vln hodně zachránil.Škoda jen sympatického výkonu Anny Sophie Robb, utopeného v teplé limonádě. No ale co my víme, třeba to všechno vážně tak bylo :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě trošku zklamalo. Výborný námět podle pravdivé události do značné míry zazdili tvůrci, kteří nedokázali vtisknout tomuto filmu žádnou atmosféru. Všechno na mě působilo hrozně hraně a nepřirozeně. Výběr herců taky nebyl ideální. Škoda no. Mohl to být nej sportovní film posledních let, ale amatérnost zvítězila. Díky fajn závěru jsem se přiklonil ke 3 hvězdičkám. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • U inspirace námětu skutečnými událostmi ve filmu nezůstalo. Do snímku byla vpravena i řada detailů, které potkaly Bethany, její rodička i psa. (fimler)
  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)
  • Šest týdnů před natáčením AnnaSophia Robb tvrdě trénovala surfing pod dohledem profesionálky Bethanny Hamilton. Trénovat musel také Denis Quaid, zatímco Helen Hunt už byla amatérská surfařka. (Kacitr)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama