Petrolejářky
Komedie / Western
Francie / Itálie / Španělsko / Velká Británie, 1971, 94 min
Christian - Jaque, Guy CasarilHudba:
Francis LaiObsah
Ženský sesterský gang Frenchieho Kinga vedený Louisou po řadě bankovních loupeží přepadne další vlak, v němž cestuje právoplatný majitel bohatého ropného naleziště na ranči Little Peak dr. Miller. Díky úspěšné loupeži se dostane do rukou sesterského gangu kupní smlouva na ranč, kdežto sourozeneckému kladu bratrů Sarrazuinových vedených Marií mapa naleziště. Zatímco se zraněný dr. Miller léčí, obě skupiny zahájí rafinovaný boj o ranč, který obsadí se sestrami Louisa a předstírá, že je dr. Millerová; přitom tuší, že velkorysá nabídka Marie na odkoupení ranče vyplývá z jeho skryté hodnoty. Pětice sester usiluje ženskými prostředky o vymámení tajemství ranče ze čtveřice bratrů Sarrazinových, vzájemně podléhají kouzlu opačného pohlaví, chladnou hlavu si udrží jen Louisa a Marie (oficiální text distributora)
kleopatra
U tohoto filmu nemá cenu zamýšlet se nebo hledat nějaké hluboké moudro, protože je to prostě oddychovka, v které navíc podstatu děje upozaďuje přítomnost dvou supernádherných ženských, z nichž minimálně jedna byla a je i vynikající herečkou ......... a druhá ochránkyní práv zvířat :-)).(12.4.2005)
Gemini
Antiwesternová komedie, která pouze a jenom dokazuje, že Francouzi by se na Divoký Západ pouštět neměli, a to ani když trapnými postavičkami typu maršál chtějí parodovat skutečné westerny...celý film se točí v podstatě jen a pouze okolo BB a CC a jejich více či méně odhalených těl, a až kdesi v pozadí za tím je cosi co vzdáleně připomíná Ameriku konce devatenáctého století, ale to jen aby se neřeklo. ** jsou za hlavní představitelky, které ve své době zaslouženě patřily mezi nejkrásnější ženy světa a z Petrolejářek budete mít určitou šanci pochopit proč tomu tak bylo. Jiný důvod pro sledování tohoto filmu neexistuje.(10.4.2005)
Renton
Velice netradiční a dosti naivní western pro feministické ženy. Díky nádherné Claudii a Brigitte si jej ovšem užijí i muži.. 50%.(12.4.2005)
Enšpígl
Při pohledu na Brigitte Bardot a Claudia Cardinale, aby si člověk pod sebe vzal bryndák, protože to jsou fakt kočky pětikočky. Co se herecké stránky týče, tak Céčko bere blonďatý Béčko o parník a co se děje týče ? Cha., stačí jeden záběr do výstřihu Cardinálky a jeden svůdný pohled Bardotky a chlap má o děj postárano na 14 dní dopředu.(7.10.2010)
monolog
BB a CC jsou krásný ženský, ale od filmu nepožaduju jen pěkný ženský. To bych se mohl dívat jenom na pornáče. Dá se říct, že horší blábol jsem už v tomhle žánru sakra dlouho neviděl. Děj utahanej, zápletka nepřesvědčivá a vyumělkovaná, herci prkení jak zadřené třícky na Brigitině zadnici. Vlastně to je jen tahák na prachy lidí, protože ten film kromě výše zmiňovaných hereček nic nenabízí. Ani se nedivím, že BB se začala starat o zvířata a na nějakou filmovou kariéru se vybodla, když jí nabízeli jen takovýhle role (a to se vsadím, že si vybírala jen ty lepší). Konečná scéna pěstního souboje je celkem reálná, ale jde v ní zase jen o jedno. Ukázat co nejvíc ze sametové pokožky těchto žen a upřímně, kdo o tohle stojí víc, než o kvalitní western s dobrým příběhem a třeskutou pointou. Podle hodnocení ale asi dost lidí, každopádně já ne.(17.1.2006)
Flipper
Thnite si páni kometátori, mne sa to páčilo. A nehovorí zo mňa nadržanosť, (aj keď kôz tam je ako na salaši) ale celková priemna ľahkosť skoro by som až povedal spagetti westernu (už som čakal keby sa vynorí T. Hill a Buďo Spencer) hlavne v druhej polovici filmu ma celkom uchvátila a konečný fight Brigitte Bardot Vs Claudia Cardinale, kde sa trhali šaty hlava nehlava bola priemna čerešnička an torte. Určite sa to nevyrovná kultovým westernom, kde sa všetko drsne tvári. Tu sa všetko usmieva (aj keď bratia Claudie Cardinale boli trošku priteplený) a zistil som že pri weterne sa dá baviť aj bez toho, aby Bud Spencer dostal 1000x po hlave od záporákov. Pritom dievčatá ukázali ako sa robí sexi western. Preto hamba vám Penélope Cruz a Salma Hayek v Sexi Pistols toto ma bavilo oveľa viac.(12.8.2009)
choze
Nenáročná westernová taškařice osázená atraktivními dívčinami, v prvé řadě dobovými sexbombami BB a CC. Film má svižný rozjezd, ale brzy upadne do nudy, ze které se vyhrabe až na konci, kdy si to BB a CC rozdají - bohužel jen v pěstním souboji. Zpocené krásky rvoucí ze sebe navzájem šaty jsou také tím nejlepším, co snímek nabízí a i když se tvůrci docela snažili (BB si dává koupel a ukáže zadeček, skupinové koupání nahých dívek v řece a jedno frontální odhalení koz), film mohl být mnohem lechtivější a taky akčnější a vtipnější. Taky škoda, že si scenárista nedal trochu víc práce s příběhem a nenapsal pro obě sexbomby pořádný feministický western, ve kterém by odkráglovaly hromadu chlapů a nakonec spolu skočily do postele. Tohle je tak pro malé děti.(15.1.2006)
sud
BB a CC byly tenkrát jedny z nejkrásnějších (ne-li nejkrásnější) hereček na světě, tedy už kvůli nim tenhle film stojí za to. Ale nejspíš jenom kvůli nim. 60%.(11.4.2005)
petaspur
Každého heterosexuálního muže jistě na první pohled na Claudii Cardinale a Brigitte Bardot zaujme jejich nepřehlédnutelná inteligence. Ale pánové nenechme se mýlit jejich vzdělaností, protože ony jsou to, při troše představivosti, i poměrně pohledné ženy. Jejich pěstní souboj v prachu pak dá namlsat natěšenému oku každého spokojeného voyaera. Nikdo jiný by se na tento snímek asi dívat neměl.(25.1.2009)
NinadeL
Jak pravila Lyta, obě mají povislé a tudíž jsou už za zenitem. To vystihuje vše. Beztak nestály za nic ani předtím.(2.4.2009)
Deimos
TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 7/10/// +velice příjemná a oddechová zábava, hudba, hlavní herecká dvojice je úžasná -že to není vážnější/// Viděli jste už někde ve westernu jak se spolu perou dvě hlavní hrdinky a ke všemu dva nejvíc sexy symboly šedesátých let. Vsadím se že ne, protože jste neviděli tento film. Dost jsem si ho užíval a příjemně se u něj bavil. Měl jsem chuť na nějaký western a dostal jsem k tomu i komedii. Občas jsem si říkal, žš je škoda, že to není spíš drama, protože se mohli řezat pěkně do krve a to musím poznamenat, že to tu taky ještě nebylo. No ale buďme rádi alespoň za tohle. BB už potom přestala točit filmy, což je mimochodem obrovská škoda a zároveň je tento film poslední možnost, kde tyto hvězdy takové svítivosti vidět pohromadě. Určitě se na to mrkněte./// Celkem 75%///(15.2.2010)
LiVentura
Význam snímku jsem moc nepochopil, spíše nudil, takže mi zbylo jen pokoukání na několik krásných žen světového filmu, asi proto bylo na pámátku mladším generacím natočeno.!!(6.10.2010)
Vojcl
Průměrný komediální western, který zaujme snad jen několika podařenými vtípky a dvěma sexy hrdinkami v titulních rolích (B.B. a C.C)!!!(22.1.2006)
st.verka
Panenky jak z cukrkandlu v prachu a blátě divokého západu. Velice příjemná oddechová podívaná, při které si pánové spraví oči.(1.8.2009)
otík
Na tomto jakoby westernu je nejzajímavější obsazení hlavních hrdinek. Cladia Cardinale i Brigitte Bardot patřili k tomu nejpěknějšímu, co diváci mohli v té době vidět na plátně, byl to tedy dvojitý tahák. Bohužel ten zbytek, tedy scénář i příběh, je naprosto fádní. Western bez zabíjení nebo alespoň střílení je divný western, tady je jen jedna mrtvola na začátek a pak už jen střílení do vzduchu a jedna bitka mezi hlavními hrdinkami. Příběh o tom, že o jeden pozemek s naftovým ložiskem soupeří dvě odlišné skupiny (pět slečen proti dámě se čtyřmi bratry) by mohl dostat pořádný náboj, kdyby se muži nezamilovali do žen a kdyby to na konci nebylo tak sladce řešeno. Co mě však nejvíc dostalo byl závěrečný výbuch naftového ložiska – to byl scénáristický bombónek.(21.4.2005)
mortak
odpad!Jako kdyby parta amatérů vyloupila banku a za ty peníze si pro radost natočila film. Scénář v podstatě neexistuje, stačí když chlapi v městečku slintají při pohledu na BB a CC, a ty se zase nevím proč pořád smějí do kamery a jsou rozjuchané jako na sjezdu tyroláků. Akci tu nehledejte, protože je smutné koukat na toho kaskadéra, jak v ženských šatech a blond paruce běhá po vlaku či krotí koně. Vtip se vyčerpá na začátku tím pejskem a škoda, že místo něho neletěl z vlaku producent.(20.4.2011)
hans500
Průměr, nijak zvlášť povedená westernová komedie.(8.8.2009)
Alf
odpad!během tohoto filmu i po něm se mi neustále vybavuje jen jedno slovo: strašné....(18.1.2006)
fragre
Vlastně blbost. Normálně by to bylo za 2* ,jedna za BB a jedna za CC, ale jsou-li tyto luzné přízraky mého dětství a mé ranné puberty pohromadě, dochází k nahromadění nadkritického množství sex-appealu, takže za 3 a 1/2 *.(10.10.2010)
PußyMagnet
Jedna hvězda je za vzhled Claudie Cardinale(11.10.2010)