Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná zajímavost pro zpestření televizních zpráv se nečekaně mění v boj o holý život.

Na odlehlé farmě je brutálně zavražděn důchodce Ned Larfield, který léta pracoval na neobvyklém vynálezu. Jeho objev by ohrozil zisky velké korporace, a tak musel zemřít. Jenže krátce předtím s nim natočila rozhovor televizní reportérka Eve Prestonivá. Sice se mu trochu vysmívala a natočený materiál měl být zpracován pouze jako zajímavost, nicméně Eve a její kameraman Al se do redakce nevrátili, a když se je snažil jejich šéf Bob najít, zjistil, že zmizeli beze stopy. Nedovi vrazi totiž jejich auto shodili do propasti a po jeho explozi odjeli v domnění, že všichni uvnitř jsou mrtví. Eve však přežila a zanedlouho se vyčerpaná a potlučená objeví u malé benzínové pumpy. Neví však, jak se tam dostala, jak se jmenuje ani odkud pochází. Pumpař v ní sice pozná slavnou televizní reportérku, než si s ní však stačí promluvit, objeví se dva zabijáci a zlikvidují ho jako dalšího nepohodlného svědka. Netuší, že je Eve ukrytá za pultem a viděla jejich tváře. Vyděšená žena pomalu loví z trosek paměti útržky děsivých vzpomínek. V kapse bundy najde vizitku psychologa Harryho Griggse a na druhé straně informaci o místu a datu schůzky. Dorazí do hotelu Imperial, kde má doktor přednášku, ale ten se pokusí setkání vyhnout. V tu chvíli se však znovu objeví dvojice zabijáků a začne střílet. Harry a Eve jen o vlas uniknou smrti a je jasné, že pokud chtějí přežít, musí spolupracovat. Harry se pokusí Eve vrátit paměť a zjistí, že útoky mají něco společného s Nedem Larfieldem a jeho záhadným vynálezem. Ozve se jim Al, kterému se také podařilo přežít a má u sebe kazetu rozhovoru s Nedem. Když se však vydají na schůzku, mají v patách opět dvojici zabijáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Záhada: TV pracovnice odjíždí s chlapem a sledují je agenti. Po příjezdu k čerpací stanici baba nasedá na místo řidiče, chlap však nikde není. Agentům to vůbec nepřijde divné? Profíkům? Těch nesrovnalostí bylo ve filmu hafo. Možná se nakonec vysvětlily, takže… Já to do konce nezvládl, když se nudím, film vypínám… Protože celkově jde o děsnou pytlovinu, čertví z čeho šitou. Proč dva základy?? Auto a ztráta paměti?? 201310170/0 ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Kanadskou kinematografii si poslední dobou opravdu užívám. Oproti americké tvorbě zde máme "za málo peněz hodně muziky". Krásné Emmanuelle Vaugier role sedla, jako ušitá, ostatní herci zase tak výrazní nebyli, ale rozhodně jim není za jejich výkony příliš, co vytknout. Poměrně jednoduchý, svižný příběh, který nenudí. Jedná se o velmi příjemnou lehčí záležitost. Zvuk dobrý, český dabing uspokojivý a kamera výborná. Líbilo se mi tako zpracování "flashbacků". Film sebou mimo jiné nese také poselství boje proti globálnímu oteplování, což je velmi aktuální téma. 90% dávám za pár pro mne "nelogičností", ale opravdu spíše drobnosti. Nova by takových filmů mohla začít vysílat více. Philippu Gagnonovi fandím a těším se na jeho další počiny. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá záležitost s poklidným tempem bez drásajících násilných scén a s typickou naivitou. Pro televizi vhodná záležitost hlavně pro divačky. Známá šablona o ztrátě paměti a pátrání po tom co se stalo je tentokrát prezentováno televizní reportérkou. Mírné napětí se občas vyvine, ale jinak je to bez patřičné dramatické atmosféry a něčeho, co by mohlo jinak zaujmout. Snímek spíše na uspání. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Čtu si komenty kolegů-jaké poslání filmu?Globální oteplování?-asi dvě věty ve filmu.Navíc hlavní téma na pořadu dne bylo-ztráta paměti.Ta hvězda je za pěknou figuru Emmanuelle.Ještě že o tu paměť přišla-vysmívat se z toho co lidi dělají nebo čím se živí,nadělat spousty problémů tam kde nemusejí být......Škoda že si kanadský režisér nevybral to téma-auto co nejede na benzín.Ztráta paměti-tu mám každý den ráno.Mimo jiné-auto co jezdilo na obyčejnou vodu vynalezl před zhruba 10 lety nějaký maník a teď se podržte-nebylo to v USA ale na Filipínách,a od té doby ho,auto a plány nikdo nikdy neviděl.Teď by se takové auta jistě hodily v Řecku-které je bytostně závislé na Iránu a od kterého má zakázané vzít byť jen kapku ropy. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama