Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem po tomhle kousku pokukoval, jeho čas dozrál až nyní. Je v něm hned několik drobností i zásadnějších momentů, které si moc netykají s logikou, přesto tu máme poměrně tísnivý a atmosférický kousek se sympatickým hereckým obsazením. Režisérka, dcera známého tvůrce Michaela Manna, od taťky něco odkoukala, někdy příliš nedávala pozor a jindy si šla svou vlastní, ne úplně jistou, cestou. Přesto myslím, že s lepší látkou dokáže pro příště oslovit i ty diváky, kteří nad touhle kriminálkou ohrnuli nos. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě navždy bude zaujímat zvláštní postavení, neboť jsem jej viděl v záhřebském Cinestar s chorvatskými titulky. Jelikož moje angličtina není nijak oslnivá, nezachytil jsem úplně vše, nicméně celkový smysl jsem pochopil a film mi svým tempem vyhovoval. Oba hlavní představitelé se podle mě svých rolí zhostili poměrně slušně a celková atmosféra filmu byla znepokojující. Udivilo mě tolik nízké hodnocení na čsfd. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Viděno pouze doma. V kině by si to možná zasloužilo ty tři. Naprosto průměrná detektivka, většinu pachatelů dopředu uhádnete, protože jsou vám předsouváni tak, že je nemožno je ignorovat (jak pro blbé). Na závěr menší zvrat, ale nijak zásadní. Atmosféra slušná, ale vše stokrát viděno: Všechno zkažené, jen dva zdeptaní hrdinové nesou své břímě záchrany zdejšího kraje. A trpí a trpí, proklínají svou práci, ale musí ji přece dělat, vždyť kdo jiný to za ně udělá...bla,bla,bla. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tento film byl sice inspirován skutečnými událostmi, které se od počátku sedmdesátých let odehrávali na místě zvaném Texaské vražedné pole, kde bylo nalezeno kolem třiceti těl mladých dívek, která byly většinou zneužity a poté zabity a pohozeny do zdejších močálů a bažin. Většina z těchto případů nebyla vyjasněna a mnoho dívek se stále pohřešuje. Takže tento snímek je fiktivní a neobjasňuje, co se na tomto místě v minulosti dělo a co se v této bohem zapomenuté krajině možná pořád děje. Jde o to, že nám režisérka Ami Canaan Mann pod patronací svého slavného otce Michaela Manna, který film produkoval ukázala tuto fikci pro mě vcelku záživným způsobem, který držel diváka po celou dobu v napětí a měla tam taktéž vysvětlení několika vražd, které se na tomto nešťastném místě staly. Celkem solidní výkony herců, kteří nás dokázali vtáhnout do děje místní komunity texaských vidláků, kde jak to vypadá je každej druhej úchylně smýšlející individuum a kam se asi nikdy nebudu chtít podívat při své eventuelní projížďce Spojenými státy americkými. Také nechápu oficiální překlad distributora, který nevystihuje podstatu tohoto filmu a diváci, kteří dokoukali tento film do konce mi dají za pravdu, že pod pojmem Texaský kat si člověk představuje úplně něco jiného a nedej bože, že si distributor plete číslo jednotné s číslem množným, což děti probírají ve druhé třídě základní školy. Taktéž opět nechápu místní nízké hodnocení tohoto filmu a přirovnávání a srovnávání s filmem Sedm, kde je jen jeden společný atribut a tím jsou sériové vraždy. Přece nemůže být každý film o sériových vraždách srovnáván s tímto filmem. Tento film je trochu založen na skutečných událostech, zato film Sedm je čirá fikce a takhle dokonale propracované vraždy jako ve filmu Sedm jsou málopravděpodobné a mnoho sériových vrahů o svých činech nepřemýšlí, prostě si jedou ve své deviaci a většinou nepřemýšlí o následcích a nějakých stopách, které by zanechávaly policii. Za tento počin dávám solidních 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nakrútila to dcéra Michaela Manna, otec to produkoval - a je to cítiť. No, bodaj by nebolo pri takejto konštelácii. Tvrdé chlapské priateľstvá, dobre oblečení a vystresovaní muži, pre ktorých je práca všetkým a kvôli tomu si neváhajú ničiť vzťahy, aj súkromie. Dcéra po otcovi prevzala talent na vizuálne nápady (príchod nočnej hmly), ale inak sa ešte má čo učiť. Potešila ma silná, naliehavá a pôsobivá atmosféra. Škoda, že sme sa nedozvedeli viac o „Poliach“, podľa ktorých sa ostatne film volá a ktoré sú viacerými postavami v priebehu deja popisované takmer až ako hororová kulisa. Scenár nič moc, vyústenie slabé. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama