Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

honajz 

všechny recenze uživatele

Původní název Texaská Vraždená pole myslím lépe souzní s dějem filmu. Vražedná pole je bažinatá oblast, kde se začnou objevovat mrtvoly mladých dívek... Začátek vypadá velmi zajímavě - velmi atmosférická kamera, dva zajímaví detektivové (jeden mladý, druhý zkušený a asi věřící), deštivé prostředí, zajímavá záhada. A pro jeho fanoušky Sam Worthington. Jenže to vše vydrží pouhých prvních deset minut. Aby se celé vyšetřování svezlo k uplakanému melodramatu, kde máme matky z rozvedených rodin, nezvedené dcerky, toulající se po nocích, šlapky, různé smažky z ulice, afroamerické drogové dealery, a vůbec všechnu tu pouliční spodinu... Najednou se začnou řešit sociální problémy, a je po kriminálce. Většinu děje oba detektivové přejíždějí z místa na místo, ukazují fotku druhé ztracené dívky, jejíž auto našli, a postupně tak pro diváka mapují právě ty spodní proudy texaského života - jako by jiní lidé,než drobní a větší kriminálníci v Texasu nežili. Do toho si přidejme morální i praocvní traumata obou policistů, a máme uplakané drama, jako když vyšije. Jen dívat se na to až tak moc nedá, jak je to nevěrohodné a utahané. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom príliš stručných komentárov, ale niekedy sú proste postačujúce. Tu by som napríklad najradšej urobil copy+paste môjho komentára na The Art of Getting By. Aj takýchto filmov sa to týka. Niečo medzi krimi-thrillerom a hixploitation, ale v tomto prípade plné strojeného herectva a dialógov "šuštiacich papierom". Väčšinu filmu sa hovorí len o tom, čo sa už stalo a keď sa konečne stane niečo nové, možno to na chvíľu zaženie nudu, ale zároveň je to klišé takej intenzity, že by mi prišlo prirodzené maximálne tak v béčkovom filme. Ktorý by ale mal podstatne menej zaujímavý casting a asi by som ho nikdy nepozeral. Slabé 2*. Niekedy sa neoplatí púšťať do filmu len kvôli jednej obľúbenej pubertálnej herečke. :) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Skvělé ústřední duo s charismatickými Samem Worthingtonem a Jeffrey Dean Morganem, výborná podkreslující hudba a doslova perfektní potemnělá a syrová atmosféra, navozující pocit sklíčenosti, příjemného mrazení v zádech a očekávání něčeho drsného a cool. A přes všechna tyto významná pozitiva se paní režisérka "vyznamenala" takovým stylem odvyprávění a zpracování ústřední zápleky, že to vše velmi kladně zmiňované spláchla bez mrknutí do hajzlu. Já jsem za celých 100 minut trvání vyšetřování sériových vražd absolutně nepochopil, o co tam vlastně šlo. Prostě tak nesmyslně navrstvenou a špatně a nudně zpracovanou zápletku jsem už dlouho neviděl a připadám si i trochu jako trubka, ale vůbec jsem nepobíral kdo co vyšetřuje, co kdo proč dělá, co ho k tomu vedlo, proč tak jednal, a bylo to tak nebo tak?, já byl jednoduše pořád mimo a ve výsledku tak jen mohu konstatovat, že jsem vlastně jen sledoval přes hodinu a půl dva většinou nasraný pobíhající detektivy, kteří "asi" něco vyšetřují a pozor!, pochopil jsem, že se jim to nakonec i povedlo dovyřešit ke zdárnému konci. Zkrátka hrůza. A jsem si bohužel rozhodně jistý, že mé nepochopení celé zápletky nebylo rozhodně způsobeno mou nepozorností či hloupostí, ale naprostou neschopností autorů natočit jen trochu smysluplný a alespoň minimálně záživný krimi/thriller. Prostě skvělý herci, parádní atmosféra, ale DĚSIVĚ!!! zpracovaná zápletka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem po tomhle kousku pokukoval, jeho čas dozrál až nyní. Je v něm hned několik drobností i zásadnějších momentů, které si moc netykají s logikou, přesto tu máme poměrně tísnivý a atmosférický kousek se sympatickým hereckým obsazením. Režisérka, dcera známého tvůrce Michaela Manna, od taťky něco odkoukala, někdy příliš nedávala pozor a jindy si šla svou vlastní, ne úplně jistou, cestou. Přesto myslím, že s lepší látkou dokáže pro příště oslovit i ty diváky, kteří nad touhle kriminálkou ohrnuli nos. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(26) Priemerne, no nie vyslovene špatné spracovaný "hunt for a serial killer" s hereckým obsadením, ktoré sa už v dnešných časoch v kategórii "C" neosadzuje. Čo má však tento snímok spoločného s "Ash vs Evil Dead" či s "Cabin in the Woods" to je pre mňa ďaleko väčšia záhada, ako jeho samotné rozuzlenie. (X) krát som pridával filmy do kategórie "podobné", pričom moje žiadosti boli nevedno prečo zamietnuté, a preto ma vždy náramne teší, keď zo seba spravíte dokonalých idiotov aj bez môjho pričinenia. Na jedno unudené poobedie stráviteľné .. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama