Texaský kat
Krimi / Drama / Thriller
USA, 2011, 105 min
Ami Canaan MannHudba:
Dickon HinchliffePlakáty
Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (oficiální text distributora) -
Film natočený na základě skutečných událostí vypráví o drsném texaském detektivovi Jakeu Souderovi (Sam Worthington), který se ve spolupráci s newyorským policistou ujímá vyšetřování série brutálních vražd, jejichž pachatel nebyl dosud odhalen. (lekr)
verbal
To se takhle jeden podle traileru těší na konečně výživného masouna a jeho toužebná očekávání spláchne během chvíle do hajzlu sociální melodráma Texaské vražedné nudy. Chtěl jsem, kurva, dalších Sedm a dostal jsem sociologickou studii texaských pouličních negrů, otapetovaných smažek, dementních vidláků a dětí z rozvrácených rodin, jejichž matky v alkoholovém oparu marně vzpomínají, který z nemytých, umaštěných muklů s vyhnitými zuby jim ten bonus v děloze vlastně nechal. A vůbec, jsem nasraný, otrávený a ani trochu se mi o tom s vámi nechce bavit!(1.12.2011)
Shushika
Rozvržení postav ok (Worthington hraje rozhodně líp než v Titánech), ale příběh jedna velká, pomalá NUDA bez atmosféry. Vydržel jsem to jen kvůli zajímavě profilovaným postavám. Scénář se jeví jako příliš inside-out.(24.4.2012)
M.a.t.t.
Slušný casting ale priemerné až podpriemerné spracovanie. Tam kde by David Fincher dokázal aj z mála vyčariť nejednu atmosferickú scénu, Ami Canaan Mann len monontónne a nezaujímavo aranžuje scény až do matného vyvrcholenia a ani z hercov nedokáže vytĺcť viac než len rutinu. Výnimkou je snáď len Chloë Moretz, tá aj na malom priestore potvrdzuje talent, ale dojmy z tejto ľahko zabudnuteľnej kriminálky nijak nevylepšuje.(7.1.2012)
arachneuss
Bullshit. Dějové linky, které nikam nevedou, postavy, které nikoho nezajímají. Solidní filmařina s odporně prvoplánovým scénářem. Ani luxusní obsazení to zachránit nedokázalo.(24.4.2012)
Fr
,,PODÍVEJ SE, NEVÍM, JESTLI TA HOLKA JE ŽIVÁ NEBO MRTVÁ. ALE JESTLI JE TO V POLÍCH, JE TO JAKO BY BYLO PO NÍ. A NIC TO NEOVLIVNÍ. RODINA, PENÍZE ... NOVINÁŘI, DETEKTIVOVÉ ... NEBO JAK MOC SE BUDEŠ MODLIT. JE TO JAKO KONEC POTRAVNÍHO ŘETĚZCE“...... /// Chlapci od ,,polí“ nasaděj svoje tempo a jedou..... ať už se hrabou v mrtvole, nebo vyslýchaj pasáka a já věřím, že se to postupně vyšplhá alespoň na úroveň nějakýho krimi seriálu. 14ti letý prostitutky? Aby bylo jasno – na raketovýho inženýra zde nenarazíte, ale zase tady každej šlape (kromě poldů – ty jezděj (autem).) No a ten kdo nešlape (nebo nejezdí) je úchyl. Po půlhoďce je tu přepadení - (slušný drama...) a já čekám vodraz od vypravěčskýho dna. Největší případ kariéry ,,drsňáckýho“ (dovolte, abych se pousmál...) texaskýho detektiva – to je prostě čumění do mapy a brodění se bahnem. Rozjezd je pomalej a postupně se ten seriálovej díl ještě víc rozvětvuje a je to ... prostě ty chlapci nasaděj svoje tempo a jedou.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že tvrďák (v Americe) prostě tu poušť zmáčkne! 2.) Miluju americký krimi seriály. 3.) Thx za titule ,,StaThor“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *(9.12.2011)
3DD!3
TKF spíš připomínají televizní film. Docela kvalitní, ale přesto nijak nevyčnívající. Obsazení je výborné, Sam Worthington je konečně i trochu svině, Chloe Moretz válí jako vždycky, J.D. Morgan poměrně nevýrazný. Ami Canaan Mann sice po tatim pár triků pochytila, ale film nemá spád. Sice vychází ze skutečných událostí, ale negraduje, jen se prostě odehrává. Mohlo to být mnohem, mnohem lepší. A hudba mizerná, v podstatě i zabíjí tu jednu jedinou honičku co tam je.(2.12.2011)
petero
Tuctový príbeh, tuctové spracovanie. Pozrieš a zabudneš. I keď sa to točí okolo postavy Chloe Moretz, na plátne je poskromne. Naviac dvojica policajtov stvárnených Samom Worthingtonom a Jeffrey Deanom Morganom pôsobia skôr ako babráci ako nejaký špecialisti. Ešteže z menšej úlohy to istí Stephen Graham.(4.12.2011)
moviesfan
Trailer mě navnadil, ovšem při sledování filmu jsem byl spíše zhrozen neskutečnou nudou a nezáživností. Kvalitní herecké obsazení filmu vůbec nepomohlo.(5.12.2011)
iamek
Jednoznačně zklamání roku. Obsazení jako kráva a film nehorazná sračka bez nápadu, děje, akce. Ten film prostě nemá nic. Dvě hvězdy jen za Chloe Moretz, která ve svém mladém věku zahrála prostě nejlépe. Jak říká Petero : Podíváte se a zapomenete.(16.12.2011)
Chrustyn
Trailery slibovaly atmosférický, drsný thriller ale výsledek přinesl jen průměrnou kriminálku, která by měla problém zaujmout i na TV obrazovce. Režisérka se bohužel moc nepotatila, protože z dané látky, mohl v šikovnějších rukách opravdu zajímavý snímek.(19.1.2012)
Ferry
Prostředí Texas Killing fields je opravdu skvělé, film už bohužel ne. Děj je velice útržkovitý, takový nemastný neslaný. Režisérka se spíš měla zaměřit na jednu věc a udělat ji pořádně, nikoliv na spoustu věcí, které tákhle odflákla.(28.1.2012)
claudel
Tenhle film u mě navždy bude zaujímat zvláštní postavení, neboť jsem jej viděl v záhřebském Cinestar s chorvatskými titulky. Jelikož moje angličtina není nijak oslnivá, nezachytil jsem úplně vše, nicméně celkový smysl jsem pochopil a film mi svým tempem vyhovoval. Oba hlavní představitelé se podle mě svých rolí zhostili poměrně slušně a celková atmosféra filmu byla znepokojující. Udivilo mě tolik nízké hodnocení na čsfd.(14.12.2011)
blackrain
Po pravdě řečeno jsem podle názvu filmu očekávala něco úplně jiného. Příběh měl sice obrovský potenciál, ale by trestuhodně zahozený. Herecké obsazení bylo povedené, ale taky pořádně nevyužité. Aby si herci za nějaký čas neříkali, že hráli v pěkné konině. Pokus o rádoby atmosferickou kriminálku vyšel tak nějak na prádno.(30.3.2012)
honajz
Původní název Texaská Vraždená pole myslím lépe souzní s dějem filmu. Vražedná pole je bažinatá oblast, kde se začnou objevovat mrtvoly mladých dívek... Začátek vypadá velmi zajímavě - velmi atmosférická kamera, dva zajímaví detektivové (jeden mladý, druhý zkušený a asi věřící), deštivé prostředí, zajímavá záhada. A pro jeho fanoušky Sam Worthington. Jenže to vše vydrží pouhých prvních deset minut. Aby se celé vyšetřování svezlo k uplakanému melodramatu, kde máme matky z rozvedených rodin, nezvedené dcerky, toulající se po nocích, šlapky, různé smažky z ulice, afroamerické drogové dealery, a vůbec všechnu tu pouliční spodinu... Najednou se začnou řešit sociální problémy, a je po kriminálce. Většinu děje oba detektivové přejíždějí z místa na místo, ukazují fotku druhé ztracené dívky, jejíž auto našli, a postupně tak pro diváka mapují právě ty spodní proudy texaského života - jako by jiní lidé,než drobní a větší kriminálníci v Texasu nežili. Do toho si přidejme morální i praocvní traumata obou policistů, a máme uplakané drama, jako když vyšije. Jen dívat se na to až tak moc nedá, jak je to nevěrohodné a utahané.(13.4.2012)
sochoking
To neznamená, že ked to je z Texasu a že, ked tam Worthington vyloží raz kopytá na stôl, tak že to bude western nahovado! Naopak, bola to nejaká slabá kriminálka, v ktorej zistíte, že ste vlastne nič nezistili.(1.12.2011)
Eldrick
Takový casting a taková sračka. Psal k tomu vůbec někdo scénář, nebo improvizovali na place? Nebyl rejža náhodou zfetovanej? Kde je kurva nějaká dramaturgie?! Monotónní otravná břečka bez špetky nápadu. Tenhle typ filmů asi pouští v armádě při mučení zajatců, jinak už nechápu.(19.1.2012)
shyster
Těšil jsem se na další mrazivý horor, ale jenže ono ouha. Tohle bylo šlápnutí vedle a to mám JDM a SW rád.(21.2.2012)
cukorek
Ami Canaan Mann mierila do stredu terča, ale chýbala jej pevnosť a stabilita ruky a tak nakoniec jej hod nezasiahol najvyššiu bodovú hodnotu. Prvá polovica filmu a hlavne úvod zdvihol roletu, ktorá odkryla zaujímavé spustenie deja, len škoda, že v takom duchu to nevydržalo až do konca. Celkom dobre zapracovala kamera, ale aj hudobné zapojenie s výrazným basovým doprovodom, ktoré sa mi páčilo. Najväčším plusom bolo účinkovanie S. Worthingtona a J. Chastain. Táto dvojica sa stala výrazným a kľúčovým doplnkom v tomto kriminálnom vyšetrovaní. Sam Worthington ukázal, že dokáže aj viac ako len si ľahnúť si do sci-fi truhly a behať ako modrý divoch (avatar), keď teraz ozaj dobre zvládol navodenie pocitov policajta, ktorého srala zlá situácia v jeho okrese a snaha niečo s tým urobiť. Jessica Chastain u mňa stále viac boduje a teraz tiež výborne zahrala sebavedomú vyšetrovateľku a napriek tomu, že je štíhla a krehká žena neváhala vstúpiť aj do akcie, či vypáliť po papuli svedkovi, ktorý nebol ochotný spolupracovať. Nič dobré sa nedá povedať na adresu J. D. Morgana, ktorý vrhal tejto dvojici len šedý tieň. Nemám nič proti nemu, ale čudujem sa tomu, že v poslednej dobe je tak často nominovaný do rôznych filmov. 60%(11.5.2012)
Raven0
Což o to, atmosféra je dobrá, hnus, špína a úpadek. Žádná naděje, protloukání se životem. Jenže příběh moc nedrží pohromadě. Rozplizne se do více rovin, některé se ani neuzavřou, příliš překvapení se také nekonná... Jako by snímek režisérka šila horkou jehlou a sama dost dobře nevěděla, co chce filmem říci.(13.12.2011)
milka
Typický příklad scénaristické a řežijní impotence, která dokázala udělat z celkem slušného námětu totálně nudný film bez atmosféry s naprosto nefungujícím příběhem. Worthington s Morganem se sice snaží seč můžou, ale ani oni tuhle režijní bezmoc nejsou schopni utáhnout.(31.5.2012)
| Na DVD od: | 14.03.2012 Bonton |
|---|
Podobné
- Ztracena v pustině (2010)
- Dokonalý únik (2009)
- Macabre (2009)
- Ruiny (2008)
- Brazilský masakr (2006)