Reklama

Reklama

Podnikatelka Beth Emhoffová se vrací ze služební cesty z Hong Kongu, kde se nakazí neznámým virem. Brzy onemocní i její syn Clark. Bethin stav se stále zhoršuje a o dva dny později se zhroutí s těžkými záchvaty. Její manžel Mitch ji odváží do nemocnice, ale žena přesto umírá. Patologové konstatují, že byl napaden mozek a centrální nervový systém meningo-encefalitickým virem. Zdrcený Mitch se vrací domů, a nachází syna Clarka mrtvého. Mitch je okamžitě izolován, ale ukáže se, že je vůči nákaze imunní. Se svou dospívající dcerou se pokusí odjet z města, ale národní garda jim v tom zabrání. Nastává chaos, nepracují sociální služby a objevuje se rabování obchodů a domů. Smrtící, vzduchem přenosný vir, který nemocné zabíjí během několika dnů, se rychle šíří po celém světě. Lékaři se snaží najít lék a minimalizovat paniku, která se šíří ještě rychleji než samotný virus. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Vondrs

Vondrs (hodnocení, recenze)

tehdá to byla do jisté míry fikce dnes už je to dokumentární drama

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

ak ma pamäť neklame, tak existovala, alebo ešte aj existuje akási stránka, čo zobrazuje mapu celého sveta s kontinentami, kde tzv. covid prípady sú vyznačené ako červené bodky až chumáče. Stránka bola založená s jediným účelom, asi nie upokojovať ale strašiť novými prípadmi. Kedysi mi to kolega v robote ukazoval a ja som vtedy nevedel, čo mu povedať a tak som sa s ním len bezmocne dohadoval. Akosi som vtedy podvedome cítil, že tu čosi neklape, ale nemal som argumenty.

Dnes ich mám. Tá stránka miešala hrušky s jablkami, fake covid prípady s real covid prípadmi. Real prípady s real pitvami vs administratívne určenými covid prípadmi. Každá krajina to vykazovala inak, keď niekto zomrel. V Belgicku stačilo podozrenie na covid a už bol mŕtvy na covid. Na SVK sa vykazovala poctivá pitva. Stránka to ovšem nijako nemohla a ani nezohľadnila. Čím horšie (čísla), tým lepšie (zisky), predsa.

To, čo spravil ŠUKL pod vedením istej p. B. to nemá vo svete obdoby. Flagrantne odbojkotovaný sputnik s pseudo argumentami o akejsi nekompatibilite, načo následne maďari povedia presný opak... koho tu chcú klamať tieto s*ine? No mňa iste už nie

Masai

Masai (hodnocení, recenze)

Jak jinak najednou vnímáme takový film .... úplně jinak najednou rozumíme tomu když Kate Winslet mluví o reprodukčním čísle ... a řekla bych, že se od ní to vysvětlení i tak nějak jinak přijímá než od všech těch našich ministrů :o))

Příspěvek byl smazán administrátorem.

kubikplay456

kubikplay456 (hodnocení, recenze)

No dnes som si to pozrel prvý krát a mal som husiu kožu z toho ako predpovedali súčasnú situáciu, veľmi dobrý film, pútavé to bolo určite, len to spracovanie mi prišlo tak trochu nízkorozpočtovo. V každom prípade nenudil som sa.

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Ať si kdo chce říká, velmi kvalitní film o pandemii. Vcelku to tvůrci vystihli.

Uživatel JADIM smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

No trochu ten koment upravím a zvednu na jednu hvězdu. Víc fakt ne. Ten film je šíleně zkratkovitej. Za sto minut nemáš šanci takový téma pořádně rozjet od začátku do konce do tebe valí samé statistiky. Postavy jsou ti ukradený jestli chaos a globální zkázu má demonstrovat pár krátkých scén s rabováním obchodů a bordelu na ulici, tak na mě to absolutně nefunguje. Filmem jsem se totálně pronudil i napodruhé. Souhlasím odpad to není, ale pro mě pořád sračka.

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tiez mam v plane si ho zopakovat, ale ako sracka mi to teda nepripadalo ani prvykrat.

Uz aj v mojom zapadakove mame 1 ohlaseny pripad nakazy.

Weenie

Weenie (hodnocení, recenze)

Bez tej "paniky", rozumej preventivnych opatreni a apelovania na zodpovednost ludi by scenar aky je momentalne v Taliansku, kde teraz denne zomiera 200 ludi bol po celej Europe. Koronavirus je 10-30 krat smrtelnejsi ako bezna chripka, smrtnost sa odhaduje na urovni 1-3%. Ak sa nakazilo tych 10% populacie koronavirusom, tak v Cesku bude 10 000-30 000 obeti. Skor na hornej hranici, lebo cim vacsi napor na zdravotnictvo, tym vyssia umrtnost.

na příspěvěk reagoval JADIM

Příspěvek byl smazán administrátorem.

VeriV

VeriV (hodnocení, recenze)

Tak a je to tady..v dnesni dobe to uz na Sci-fi (viz.zanr) nevypada...

Kodousek

Kodousek (hodnocení, recenze)

Mě jako první napadla Smrtící epidemie s René Russo a Dustinem Hoffmanem 🤢 ale i na tento jsem si vzpomněla pravda.....

 (hodnocení, recenze)

Koho tiež napadol tento film, keď čítal niečo o tom, ako sa šíri koronavírus?

na příspěvěk reagoval Kodousek

highsmith

highsmith (hodnocení, recenze)

Neviem, neviem ci by bolo ludstvo schopne nejakej organizacie keby sa nakaza dostala do fazy zobrazenej vo filme.

na příspěvěk reagoval JADIM

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Větší hovadinu jsem už dlouho neviděl, tak tak že jsem se dodival. Nechápu, jak Gwyneth není Damon v něčem brakivem mohou hrát...

Bonaci

Bonaci (hodnocení, recenze)

Bryana Cranstona mám opravdu hodně rád, ale k sakru, co dělal v tomhle filmu ?

Vždyť tam řekl tak pět vět !

Takové mrhání skvělými herci . . . 

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Dnes jsem viděl podruhé, naprosto výborný. Jestli se a jakože je velká šance něco takovýho stane, tak teda nevím...

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

30 miliónov? Asi sa rozplačem... Keby sa skôr zamerali na 200 mŕtvych, ale ich smrť by sa nejako dotkla diváka. Ale na obrazovkách umrie skutočne len pár ľudí, bez jedinej kvapky emócie. Ostatné sú štatistiky a čísla.

 

Ozaj, koľko ľudí umrie ročne prirodzenou smrťou?

na příspěvěk reagoval MartinezZ

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

O tomto filme si môže človek ťažko len niečo myslieť. Pozorne som ho sledoval, až začali bežať titulky a ja som nevedel o čom to celé bolo. Nejaký vírus X zabije pár ľudí na celom svete, všetci sa z toho idú poondieť. Jude Law hrá blbého "blogera (?)", ktorý podňecuje paniku... Matt Damon ochranárskeho imunného otecka z ktorého krvi nemožno vyrobiť vakcínu...  a Marion Cotillard zastrčia niekde do pralesa na celý film. O čom to bolo? Vlastne ani neviem čo sa o tom dá napísať, pretože sa za celý film nič obdivuhodného neudialo. A také je aj moje hodnotenie, nijaké. 15 - 20%

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Co má být řečeno tím, že je MEV-1 uchováno a mraženo se SARSem a H1N1? Ukládání virů je podle mě logické, i když účel asi nebude takový, jaký bych si představoval. Závěr je skoro až poselstvím, že si za nemoci můžeme v podstatě sami.

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Tak 3.5 Priebeh dobry ale ku konci rychlo skoncene, niektore veci si vieme domysliet, ine nie. 

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Skvěl režírované, skvěle zahrané, Jude Law mě iritoval, ale byla to jeho role. Realisticky natočené, nerealisticky ukončené

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

každý to vidí jinak mě se film líbil myslím že dobře zachytil události které by se při takové epidemii přihodili

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama