Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (682)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bez mytologie, bez omáčky, bez začátku, bez konce. Velmi prapodivný film, kde si člověk sice užije důstojnou akci, ucházející střih a zvuk a výtečnou Kate a pár jejich chvatů, které stoji opravdu za to. Ale jinak je to trestuhodná rutina "made in Hollywood". Vše ještě umocňuje krátká stopáž, kde v podstatě není ani místo se o cokoliv pokusit. Zlatá jednička. Byla stylovější a "vetší". Což je paradox vzhledem k rozpočtům. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V štvorke sa v zásade opakuje to, čo v predchádzajúcich dieloch. Musím dať len 40%, lebo už mi to celé začína pripadať zbytočne naťahované, jednotlivé diely mi splývajú dokopy. Ale teoreticky by mal byť spokojný každý, komu sa páčil aspoň jeden diel z predchádzajúcich troch. Štvorka je našťastie krátka (ani nie hodina a pol), hoci Kate Beckinsale má „už“ takmer štyridsiatku na krku, stále je to sexi atletická cicamica a vzhľad vlkolakov sa mi aj teraz páčil, pretože nebol taký trápny, ako vo Van Helsingovi s Jackmanom. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napada me jen jedno - kurva to byla jizda. Zapomente na scenar, sceny davajici smysl nebo nejaky za zminku stojici herecky vykony. Tohle je o akci, o neprerusovany akci od zacatku do konce. Neuplyne totiz pet minut, kdy by se tu nemavalo vsemoznejma strelnejma zbranema nebo cimkoliv kovovym od seker, pres noze az po tyce. Neustale se to tu rube hlava nehlava, vsude cakaj hektolitry krve a je jedno, jesli jsou zrovna na scene vlkodlaci, upiri nebo lidi. Proste ultimatni jizda, s vcelku obstojnejma trikama (i kdyz vlkodlaci furt vypadaj lehce usmevne), tak akorat spomalovackama a akrobatickejma vychytavkama a samozrejme Beckinsale v super tesnym oblecku. Samozrejme je to becko jak hovado, navic se vetsinou odehravajici ve tme, ale ja si nemuzu pomoct, tahle 90 minutova jizda me perfektne bavila a nemam duvod davat nizsi hodnoceni. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘESTOŽE SE SVĚT ZMĚNIL, NÁŠ NEPŘÍTEL ZŮSTÁVÁ STÁLE STEJNÝ“..... /// Latexová Kate je zpátky! Běhá, kouše, skáče, škrábe, střílí, startuje kudlou (dodávku, ve který jako správnej upír zdrhá) a ukazuje, že má za sebou rychlokurz 1.pomoci (pumpu resuscituje přes komoru břišní). Ale hlavně: už nemusí závidět milé Mille (Jovovich) laborku. Vodsejpá to. Minimum srdceryvných keců oceníte hlavně tehdy, když na ně dojde (ale jen na chvilku - ,,bo není čas pičo“) a Kate zase začne zdrhat, kousat, skákat, škrábat, střílet.... až se konečně dopracuje k tý jedný dobrý hlášce. Možná blbá, ale zábava, která může potěšit akční duši nenáročnýho milovníka příšer. Srát na to, že další díl bude mít název ,,SELENE – Nesmrtelná teta!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,Výkoňák“ nám do stráže začal rozdávat UV světlo a stříbro-nitrátovou munici. 2.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Underworld je pre mňa jedna s tých slabších sérii, ktorá ma ale stále baví. Čakal som od tohto švédskeho dua a zároveň od štvrtého pokračovania fakt sračku v 3D. Práve preto som nešiel ani do kina. Film som ale asi až príliš podcenil. Underworld: Awakening je jedno s tých pokračovaní, ktoré neprinesú nič nové, ale v akciách sú celkom fajn a do série stále celkom dobre zapadajú. Akcii je tu fakt veľa, stopáž je krátka takže moc nuda nehrozí. Na druhú stranu čo sa týka hercov a postav, tak je to oproti predošlým filmom bieda a záporáci mi prídu celkom slabý a digitálny Lykani sú miestami dosť odfláknutý. Čo sa týka príbehu, tak je to fakt bieda a len ďalšia neuzavretá kapitola v ktorej sa strieľa viac ako v Rambovi II. Aj keď je to pre mňa asi najslabší Underworld, rozhodne sa na to dá pozerať. 65% - 3* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První díl ze série, který byl natočen ve 3D. (LEGACY)
  • Když dá Olivia (Catlin Adams) napít Eve (India Eisley) ze svého zápěstí, teče Eve krev i po bradě. V dalším záběru je však potřísnění zcela jiné než dříve. (Geriel)
  • Při automobilové honičce je možné v čelním skle auta spatřit odraz kamery. (Sufferer)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama