Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (682)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchly spád a krátka stopáž zaisťujú non-stop zábavu, ktorá ale oproti prvým dvom dielom beží už iba zotrvačnosťou, bez snahy o invenciu (presun z lesov do mesta a chodieb modernej budovy je skôr čerpaním z Resident Evila či prvého Matrixu). Béčko, ktoré neurazí, ale ani neponúkne zapamätania hodné akčné scény, akou bola v dvojke tá s nákladiakom. Efekty občas fajn, občas podpriemerné. Katein priliehavý oblek a modré oči, rámované brunet frizúrou sú ale stále cool. Presne medzi dvomi a tromi hviezdami. Minuloročný Priest bol vizuálne originálnejší a odvážnejší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slušně nabalzamovaná čtyřicítka nasoukaná v latexu, zmutovaní vlkodlaci, zmutovaní upíři, zmutovaná holčička a zmutovaní mutanti jeden za druhým permutují v devadesáti minutách slaboduché mutantní vybíjené. Pro nás, kterým přežraný mozkožrout otráveně poklepává prsty na prázdnou dutinu lebeční, veskrze snesitelné a vy ostatní mentální mutanti si raději pusťte Turínského koně, u kterého můžete do zchytření přemýšlet, o čem vlastně byl. V závěrech se určitě vzájemně shodneme, akorát že tohle netrvalo tři hodiny a všichni ti herci se sem tam i pohli. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Trailery avizovaly silný díl a překvapivě tolik nelhaly. Dialogy pořád nefungují, děj je x-krát provařená story, 3D pouhá reklama a vedlejší postavy jsou jen do počtu (proč tam proboha hraje minutu Wes Bentley?!). Romantický motiv naštěstí ustoupil do pozadí a místo něj je dopředu tlačena akce, krev a zase akce. A tomu všemu vévodí nádherná Kate Beckinsale, které tu ultradrsnou hrdinku rozhodně žeru víc, než Mille (a má jednoznačně větší "hot" status). Pro mě příjemné překvapení, vlévající do žil série čerstvou krev. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film typu "ber a bav sa, alebo nechaj tak". Kto v psychickom zdraví prežil ktorýkoľvek z predchádzajúcich Underworldov, musí byť spokojný. Má to hodinu a štvrť, z toho dialógy tvoria dokopy cca 10 minút. Zvyšok je nadupaná, krvavá paseka. Okrem efektného finále síce nemá bohvieako originálne nápady, ale je zrežírovaná istou rukou, má drajv, Kate je hot a triky sa mi tiež zdali v rámci tejto série viac ako v poriadku. Priamočiary bezdejový akčný výplach, aké sa už dnes na plátnach kín vidia zriedka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi příjde, že Kate Backinsale je pro svět Underworldu dělaná stejně jako Mila Jovovich pro Resident Evil. Vždycky to tak je a bude a vždycky to bude mít hodně co dočinění s latexem. Underworld jsem hodně dlouho neviděl a některé díly mi unikly, ale říkal jsem si, že i přesto bych se na nejnovější díl mohl podívat a třeba překvapí. Akce ve výsledku nebyla špatná, ale ta jediná zachraňovala naprosto příšernej déčkovej scénář. Prostě je to hrozná kravina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $62,321,039Tržby Celosvetovo $160,379,930Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,735,879 //počet predaných kusov 404,401Tržby za predaj DVD v USA $17,988,227 //počet predaných kusov 794,224║ Maximálne samoúčelne latexové béčko, ktorá sa vyžíva len a len v akcii a to že príbeh je prázdnota bez kúska nápadu asi tvorcov moc nezaujíma, pózerská zbytočnosť s peknou tváričkou Kate Beckinsale. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘESTOŽE SE SVĚT ZMĚNIL, NÁŠ NEPŘÍTEL ZŮSTÁVÁ STÁLE STEJNÝ“..... /// Latexová Kate je zpátky! Běhá, kouše, skáče, škrábe, střílí, startuje kudlou (dodávku, ve který jako správnej upír zdrhá) a ukazuje, že má za sebou rychlokurz 1.pomoci (pumpu resuscituje přes komoru břišní). Ale hlavně: už nemusí závidět milé Mille (Jovovich) laborku. Vodsejpá to. Minimum srdceryvných keců oceníte hlavně tehdy, když na ně dojde (ale jen na chvilku - ,,bo není čas pičo“) a Kate zase začne zdrhat, kousat, skákat, škrábat, střílet.... až se konečně dopracuje k tý jedný dobrý hlášce. Možná blbá, ale zábava, která může potěšit akční duši nenáročnýho milovníka příšer. Srát na to, že další díl bude mít název ,,SELENE – Nesmrtelná teta!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,Výkoňák“ nám do stráže začal rozdávat UV světlo a stříbro-nitrátovou munici. 2.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobré triky, sympatické hlavní postavy, megavlkodlak vypadal skvěle. Já jsem se bavil i když už je to všechno na jedno brdo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po maratónovom zhliadnutí všetkých častí boli moje očakávania od Awakeningu viac než naplnené. Od začiatku má film kvalitný akčný priebeh s jemnou dávkou hororu, ktorý trvá počas celého diania. Ako vôbec by som sa nenahneval keby bola stopáž filmu o hodinku dlhšia ako je, to ale aj tak nemení nič na tom, že som sa náramne po celú dobu bavil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V štvorke sa v zásade opakuje to, čo v predchádzajúcich dieloch. Musím dať len 40%, lebo už mi to celé začína pripadať zbytočne naťahované, jednotlivé diely mi splývajú dokopy. Ale teoreticky by mal byť spokojný každý, komu sa páčil aspoň jeden diel z predchádzajúcich troch. Štvorka je našťastie krátka (ani nie hodina a pol), hoci Kate Beckinsale má „už“ takmer štyridsiatku na krku, stále je to sexi atletická cicamica a vzhľad vlkolakov sa mi aj teraz páčil, pretože nebol taký trápny, ako vo Van Helsingovi s Jackmanom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napada me jen jedno - kurva to byla jizda. Zapomente na scenar, sceny davajici smysl nebo nejaky za zminku stojici herecky vykony. Tohle je o akci, o neprerusovany akci od zacatku do konce. Neuplyne totiz pet minut, kdy by se tu nemavalo vsemoznejma strelnejma zbranema nebo cimkoliv kovovym od seker, pres noze az po tyce. Neustale se to tu rube hlava nehlava, vsude cakaj hektolitry krve a je jedno, jesli jsou zrovna na scene vlkodlaci, upiri nebo lidi. Proste ultimatni jizda, s vcelku obstojnejma trikama (i kdyz vlkodlaci furt vypadaj lehce usmevne), tak akorat spomalovackama a akrobatickejma vychytavkama a samozrejme Beckinsale v super tesnym oblecku. Samozrejme je to becko jak hovado, navic se vetsinou odehravajici ve tme, ale ja si nemuzu pomoct, tahle 90 minutova jizda me perfektne bavila a nemam duvod davat nizsi hodnoceni. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nemá to vůbec žádnej děj, ani se to nedá považovat za regulérní pokračování série ... ale!! Je to ukrutná akční řežba od začátku do konce, která pořád graduje. Vlastně taková "martial arts" záležitost a přehlídka toho, jak se dá zabít člověk nebo vlkodlak na 200 způsobů... Fakt se mi to líbilo, protože bojový filmy mám strašně rád a tohle je prostě přesně ono ... Z tohoto hlediska to funguje parádně, jinak vůbec ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Už na to přestávám slyšet, jako trvalo to snad 75 minut, to natáčeli tak dva týdny, ne?? Připadá mi, že takových "dílů" upírsko-vlkodlačího seriálu Underworld může být klidně i dvacet. Vlastně se téměř nikam neposuneme, stačí, když se to bude rubat. Irituje mě to neustále freneticky blikající neonové světlo, to je fakt na epileptický záchvat. Kočička Kate sice pořád dobrá, ale ta polootevřená pusa viz Rhona Mitra, to teda není ani cool ani sexy. Ani náhodou. Scénář se vejde na papír velikosti A5 a ještě zbyla více než půl stránky, to aby si tam mohl ten inteligent, co to psal, malovat obrázky. Takže proč tu znovu svítí dvě hvězdičky?? Protože to má konečně trochu obstojný souboje, rychlý, krvavý, občas i nápaditý. Herecky znovu o ničem, v podstatě nikdo, kromě Kate, tu nemá co hrát, efekty jakžtakž, ono vzhledem k rozpočtu, který se oproti předchozímu dílu hned zdvojnásobil, to zase nebylo nic moc. Vlastně žádnou scénu jsem si nebyl nucen uchovat v paměti. Tak zase za dva roky čus, sice už mě to nebaví, ale co, když je to pořád výdělečné?? Náklady se vrátí z kin a výdělek vzejde z dvd a blue ray. Dobrej byznys. 70 miliónů dolarů(rozpočet)/160 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Průzračně čistá, tupá videohra, kde špatné triky již zcela evidentně jsou záměrem a stylizací, stejně jako, v poslední době velmi častá "krátká herní doba"... Ultimátní nátřesk od začátku až do konce, tupý, bezzubý ale zatraceně zábavný :)) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tak toto som absolutne nečakal. Underworld: Prebudenie sa stáva najlepším dielom série. To, čo ma na predchádzajúcich dieloch najviac nebavilo - prekombinovaný dej, príliš rýchly bojový strih, nezáživná mytológia a množstvo vážnych nezaujímavých kecov je v tomto prípade odstránené. Ostáva len vrcholne priamočiary akčný dej s minimom dialógov. Akcia je natočená veľmi dobre (hlavne útoky vlkolakov), triky sú solídne (hlavne ten prerastený zmrd) a má to aj veľmi slušné akčné finále. Čerstvá krv do série a kludne by som bral podobné pokračovanie. P.S.: V porovnaní s konkurenčným štvrtým dielom Resident Evil série je Prebudenie oveľa kvalitnejšie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si, že to řeknu, ale s odchodem Scotta Speedmana moje pozornost vážně, ale vážně opadává. Jinak shledávám, že film je pro mě v kategorii nehodnotitelných. Vážně nevím. Odpad, pět, a neni to jedno. Co jsem to vlastně viděla? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, co na týhle přímočarý bejkovině psali 4 (slovy: čtyří!!!) scenáristi? Jinak celkem neurážející béčkový standard. Jen nápadů mohlo být víc než jen v závěrečné půlhodince, jejíž závěr mi pak dokonale připomněl, co nesnáším a zároveň provinile žeru na Resident Evilech - ty epiku předvídající cliffhangery, jímž tvůrci nikdy nedostojí, ale před uřvanou vypalovačkou v titulcích působí tak nehorázně cool. (P.S.: Je celkem zábavný sledovat, jak se z původně dorostenecký feministky stala ufňukaná mamina toužící po penisu a v budoucnu zřejmě i sporáku místo bouchaček.) ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pobledlá teenagerka, několikero podřezaných žil a neortodoxní masáž srdce. Ne, to není nový Twilight, nýbrž další Underworld - ale je stejně vyčpělý, statický, nudný, odzívaný a zbytečný jako upírsko/vlkodlačí Stmívání. Jistě, Kate to v latexu pořád sekne, to však není důvod pro vznik dalších pokračování. 30% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný horor, ktorý je už štvrtým dielom tejto vydarenej série. Má veľmi dobrý príbeh o časoch blízkej budúcnosti, kedy ľudstvo odhalilo prítomnosť upírov aj lykanov a tak ich začalo hromadne vyhubovať a Selene, skvelá upírska bojovníčka prišla pri akcii o svoju lásku a bola zajatá a zmrazená. A keď sa po rokoch prebudí, zistí, že má dcéru a oba druhy už ani zďaleka nie sú tak mocné ako bývali a tak spojí sily s upírskym bojovníkom a schopným detektívom, aby zastavili mocnú organizáciu, ochránili jej dcéru a postavili sa proti lykanom. Spracovanie na mňa ale pôsobí až príliš rozporuplne, kladom je, že film je až mimoriadne dynamický, stále sa niečo deje a v kombinácii s veľmi krátkou dĺžkou tu nie je možnosť nudiť sa, ale zároveň celá táto tématika má v sebe veľký potenciál a hlavne v tomto diely, kde je už do toho vyrazne zapojené aj ľudstvo, ale tu pre dej nezostalo takmer žiadne miesto, čo je rozhodne škoda. Akcie je tu dosť a je aj celkom vydarená. Je dobre natočená a aj slušne krvavá, síce chýbajú nejaké nezabudnuteľné momenty alebo nápady a ani tie efekty nie sú tak dobré, ako by mohli, ale je to ten typ, ktorý mi v tejto sérii plne vyhovuje, likvidačná, kde protivníci umierajú po desiatkach od začiatku až do konca. Ani sa nedá vybrať to najlepšia, všetka akcia ma bavila a dokonca je tu aj slušná automobilová naháňačka, ale najlepšie sú akcie s ozbrojenými ľuďmi. Herecké obsadenie sa mi páči, opäť výborná kate Beckinsale v hlavnej úlohe a aj zaujímavé vedľajšie a záporné postavy ako Theo James, Michael Ealy, Charles Dance a Stephen Rea. S réžiou som spokojný, pre tento typ filmu je úplne ideálna a aj technická stránka je celkom slušná, len tie efekty sú miestami slabšie, ale nie až tak, aby to viac prekážalo. Určite som spokojný, je to príjemná akčná zábava, ktorú si rozhodne ešte pozriem, ale chcelo by to aj viac priestoru venovať príbehu, aspoň ako v predchádzajúcich dieloch. A nový diel by som si určite nenechal ujsť, táto séria má stále veľký potenciál. 75% ()

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama