Jsem přece šofér..! (TV film)
Komedie
Československo, 1972, 43 min
Miloš MakovecHudba:
Jiří Bažant, Jiří MalásekObsah
Tento film je o šoférovi, ztvárněný Vladimírem Menšíkem, který má neustále problémy s předpisy, čímž dochází k častému setkání s policisty, avšak jedno se mu stane osudným. Policista si nakonec vezme jeho dceru a komedie se rozvíjí dál... (honzic)
Oskar
Vladimír Menšík se v úvodu pochlubí, že první "vůdčí list" získal v roce 1924 a v následující třičtvrtěhodině zas a znovu naráží na dopravního policistu Jiřího Hrzána, který ho chce o řidičák z různých důvodů připravit. Přiznám se, že mi pěknou chvíli trvalo, než mi svitlo, že je to vlastně dramatizovaný naučný film. :-) Hra je jednoduchá, ale jednotlivé poučky "nejezděte opilí", "neparkujte, kde je to zakázané" a podobně jsou zapouzdřené do zábavných situací a záměr natočit agitku a vyhnout se trapnostem s tabulí, ukazovátkem a zastrašováním tragickými nehodami vyšel výborně. Vladimír Menšík opět boduje, Hrzán a Kateřina Macháčková v roli Menšíkovy dcery velkému komikovi viditelně nestačí. Přesto je to dobře odvedený standard a rozhodně zajímavá kuriozita. 50%(23.11.2010)
sator
Absolutní extratřída,ty hlášky na policajty mě na rok vzniku fakt až překvapily.." Neuklízej copak esenbák je nějaká návštěva ? " " Ty když si voblíkneš uniformu- tak hned na mě dejchne teplo domova "...Menšík co dodat... Na motivy V.Aksjonova si napsal sám režisér Makovec.(16.12.2010)
insurgentes
Příběh silničního piráta. Co slovo, to perla, tesat do kamene, a to estébácké Humloprase přivázat k židli, nasrat na ruce a nepustit k vodě, a nechat ho na to čumět ve smyčce, aspoň po zbytek mandátu.(24.2.2012)
honzic
Solidní krátký TV film s Menšíkem v hlavní roli, který je tahounem celého filmu, je sice poučný, ale i tak je tu špetka humoru slovního i situačního a nijak přehnaná, na pokoukání rozhodně dobré. Hodnocení: 75 %(19.12.2010)