Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $209,837,675Tržby Celosvetovo $626,137,675Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,064,243 //počet predaných kusov 1,908,489Tržby za predaj DVD v USA $40,823,025 //počet predaných kusov 2,877,481║ Asi fakt po tých pozitívnych reakcia som čakal malý zázrak. V rámci akýchsi pozitív ide o fakt pozerateľnú akčnú zbesilosť ale u toho to asi tak končí, ináč ide o prvotriednu samoúčelnú testosterónovú prehliadku svalov, prázdneho deja, suchých hlášok, občas neprehľadného strihu, ohlušujúcich motorov,... Dwayne Johnson tu je fajn ale pre málo priestoru tu až tak moc nezamieša karty, režisér Justin Lin je len rutinér bez väčšieho talentu s minimálnymi pokrokmi od predošlých jeho počinov, jedine čo fakt zvláda je akcia a miestami fakt nadupaná, akcia tu obsahuje asi dobru polovicu minutáže čím je tento film zachránený od krachu,... nuž keď nič na viac film nedá tak aspoň ten priemer dosiahol. /60%/ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

4,5* tohle je fakt paráááda!!! Úžasně vyrovnaná a sympatická akční záležitost!! Na tom filmu je vše super (až na pár trapných, ohraných vtípků ...). Perfektní postavy, perfektně zahrané, každá má ve filmu svůj jasný význam a čas se prezentovat. Nikdo nevyniká ani "nezaniká". Všechno je takové optimistické, nemá to napětí, o nikoho se ani moc nebojíme, víme, že stejně vše dobře dopadne. Ale to je právě ta pohoda, která z filmu vyloženě sálá. Kapitola sama pro sebe je pak účast Dwayneho "ROCKA" Johnsona, jehož každý nástup před kameru, každý pohled a každý postoj doprovází až nevýslovný dojem osobní dominance. Herecké duely "Diesel vs Dwayne" jako by byly vystřižené z WWF eskapád, absolutní testosteronová bouře dvou gigantů na scéně!! V poslední třetině mi film pak nabídl přesně to, o co jsem se modlil, souboj těchto dvou "goril", který byl opravdu super!!! (a bylo úplně jedno, kdo vyhraje...). Suprová auta navrch. Krásný a dojemný závěr. Prostě úžasná akční oddechovka. Opravdová paráda pro všechny generace a typy diváků ... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti chlapi jsou jména na seznamu. Objeví se a dostaneme je. Otázka ani kulka nazbyt." Nástup strohýho agenta Hobbse mě nadchnul a se zbytkem jsem taky spokojen. Chcete-li totiž zbourat Rio de Janeiro rychle a draze, tak si přivolejte Torettovy parťáky a máte po starostech. Já jsem tedy zastáncem spíše duchovních hodnot, takže rychlý fáro, ke všemu ochotný číčy ani tuny peněz k životu nepotřebuju, ale pokud se přede mě postaví kravina, ve který se závodí s trezory, otisky prstů se hravě snímají z mokrých plavek a ukradená policejní auta nikdo nehledá, tak já jí budu hrdinně čelit. Zkrátka jsem se nasmál, oko si užilo spoře oděnejch ženskejch těl a smrad benzínu jsem ještě týden větral z obýváku. Tomu já prostě neumím odolat. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

VYSOKOOKTANOVÝ DIESEL. Není náhoda, že nejtradičnější rodinný film součanosti pochází ze série, která žije z nostalgie po osmdesátkách. Tihle přepálení Dannyho parťáci na kolech jsou postaveni na solidní scénářové stavbě, jako malta slouží všudypřítomné (a nečekaně vtipné) hlášky a chemie mezi členy all-star-teamu. A samozřejmě: škatulky a stereotypy. Každý brazilský policista je koupený (minus 1 příslovečná výjimka), velký nabouchaný chlap zmlátí ještě většího nabouchanýho chlapa, samopal bližší volantu, rasová vyváženost kopíruje rasové stereotypy, když selže samopal, stačí se nechat poplácat po zadečku, a těhotná žena je automaticky bulletproof. Protože jsem neviděla žádný předchozí díl, překvapilo mě, že co týče superaut a a destrukčních hrátek s nimi, zůstávají daleko za nejlepšími kousky Top Gearu. Protože ve Fast Five jsou auta jen nástrojem, nikoli cílem. P.S. Dobrácký Golem The Rock je natolik komická policejní postavička, že by si zasloužil vlastní spin-off, v němž by na druhé straně stál nějaký liliput jako Jet Li. Sice by sám o sobě zaměstnal vlastní catering, ale věřím, že diváci by to v pokladnách bohatě vrátili. 70% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tie inkriminovane cca dve minuty som bol v akcnom nebi. Pokazde, ked boli na platne bud pred alebo potom znova The Rock a Vin som sa dostal minimalne na nadvorie akcneho Olympu. Potesila zaradena spiatocka od umelych CGI k vacsiemu zastupeniu skutocneho zeleza. Vyplnova vata by si zasluzila osekat/prerobit, ovsem chapem, ze s takou nabusenou zostavou sa tazko nieco v strizni hadze do kosa. A ten cliffhanger na zaver v titulkoch ma rovnou mierou sklamal ako potesil zaroven, pretoze ak sa podari akvizicia vsetkych zucastnenych, tak pojde o najnadupanejsi 6. diel v historii kinematografie, ktory zanecha za sebou aj all star team z P-ckovej serie "Where the boys aren't" ;) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Počas záveru filmu po tom, ako celá partia v napätí čaká na otvorenie trezoru a taktiež v ukážkach ako si členovia tímu v rôznych častiach sveta užívajú svoj podiel peňazí, znie pesnička "Danza Kuduro" od reggaeton speváka Dona Omara. (Patrik200s)
  • Natáčení scény, v níž nákladní automobil naráží do vlaku, se téměř obešlo bez použití miniatur a triků. Došlo tedy k velmi silné srážce, při které vlak málem vykolejil. (Gerret)
  • Po otevření trezoru začne hrát píseň „Danza Kuduro“ od Lucenza, který na ní spolupracoval s Donem Omarem (Rica Santos). (Matej.Krajci)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama