Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

4,5* tohle je fakt paráááda!!! Úžasně vyrovnaná a sympatická akční záležitost!! Na tom filmu je vše super (až na pár trapných, ohraných vtípků ...). Perfektní postavy, perfektně zahrané, každá má ve filmu svůj jasný význam a čas se prezentovat. Nikdo nevyniká ani "nezaniká". Všechno je takové optimistické, nemá to napětí, o nikoho se ani moc nebojíme, víme, že stejně vše dobře dopadne. Ale to je právě ta pohoda, která z filmu vyloženě sálá. Kapitola sama pro sebe je pak účast Dwayneho "ROCKA" Johnsona, jehož každý nástup před kameru, každý pohled a každý postoj doprovází až nevýslovný dojem osobní dominance. Herecké duely "Diesel vs Dwayne" jako by byly vystřižené z WWF eskapád, absolutní testosteronová bouře dvou gigantů na scéně!! V poslední třetině mi film pak nabídl přesně to, o co jsem se modlil, souboj těchto dvou "goril", který byl opravdu super!!! (a bylo úplně jedno, kdo vyhraje...). Suprová auta navrch. Krásný a dojemný závěr. Prostě úžasná akční oddechovka. Opravdová paráda pro všechny generace a typy diváků ... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná akční popkornová (to samo o sobě znamená "vypněte mozek, jinak by vás akorát tak trápil") oddychovka, dlouho tak dobrá nebyla. Aniž bych viděl ty tři předchozí, na díl pátý jsem se těšil a byla to snad ještě větší pecka než se zdálo z traileru. Neodolatelný sporťáky, týmová sranda, hlášky, nabušená béčková akce, Rio, a Vin Diesel je dobrej ale Rock je zkrátka BŮH jak hovado. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že přijet do kina na FF jednadvojkou Golfem, není příliš důstojné, nicméně po shlédnutí jsem odjížděl minimálně Panterem GTSkem. Po dlouhé době jsem absolvoval projekci, kterou jsem si maximálně vychutnal a užil, protože všechno, co jsem viděl, bylo hrozně příjemný. Prostředí, dynamika, herci, postavy, akce, hudba, prostě všechno. Zapadlo to do sebe jako jedno velké soukolí a neskutečně hravě se to hrnulo kupředu. Opravdu mi to chvílemi připadalo jako nějaká hra pro děti, kterou hrají dospělí chlapi a přitom si to dokonale užívají. Nálada po skončení filmu perfektní, chcete v autorádiu naladit Dona Omara a sešlápnout plyn skrz podlahu. Justin Lin se vytáhnul tak vysoko, že skoro hledí Kristu Spasiteli z Corcovada do očí, předvedl špičkovou akci, výborné tempo filmu, se kterým skvěle pracuje a poskládal bezvadnou partu lidí. Tahákem filmu budiž určitě bitka kategorie 105kg+ mezi The Rockem a Vin Dieselem. Zapomeňte na fighty Jackie Chan vs Jet-li nebo Jean Claude van Damme vs Dolph Lundgren... tady totiž Rio de Janeirem proletí tornádo, které úřady už pohotově nazvaly Kamennej nafťák, o síle 5 na Fujitově stupnici, které za sebou zanechává rozbořené zdi, vysklená okna a díry v zemi. The Rockova tlapa je asi o dva centimetry větší než součet obvodů pasu všech slečen v řadě E, kde jsme seděli, a Vin za ním zůstává asi o půl centimetru. No prostě boží rubačka těžkotonážních endo-mezomorfů. Závěrečnou pointu jsem samozřejmě neprokouknul, ale mám rád, když se mi to ve flashbacku osvětlí, pak se Rock zazubí, nastoupí chytlavá hudba a máte pocit, že jste v jiným světě. Supr, supr, supr, parádní zážitek! 125 miliónů dolarů(rozpočet)/626 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/188 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Ať si ze mě nikdo nedělá prdel, že se tohle líbí takovýmu množství lidí. Ok, beru, že je to těžce nenáročný žánr, kde si stačí rozdělat pytlík chipsů, sednout na zadek a ostatní přijde samo. U mě to bylo taky nějak podobně, pak ale na řadu přišla ta ubohost s mnohatunovým trezorem, kterej táhnou zapřaženej za autama a DVD letělo z přehrávače. Opravdu většině z vás stačí tak málo, aby se film zalíbil? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Justin Lin dokázal nemožné a probudil jednu už kvalitou pokleslou zábavu v podobě Rychle a zběsile a dal jí nový řád. Po prvním díle konečně díl, který si zaslouží pozornost i příběhem a není to stále omýlající příběh o tom, jak jeden gang má úžasný auta, ale problém je, že ten druhej má ještě lepší. To totiž ten první gang nakopne a začne se zabíjet. Ale za to všecko může děkovat hlavně faktu, že se vrátil Vin Diesel a Paul Walker. A že do filmu obsadil ještě Dwayne Johnsona a kupu alfa samic, kterých si během filmu nelze nevšimnout. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Když se Dwayne Johnson (Hobbs) ozval, že by měl zájem si ve filmu zahrát, chuť tvůrců obohatit děj novými a propracovanějšími postavami vzrostla. Scenárista Chris Morgan Johnsonovu postavu neviděl pouze jako záporáka: „Spíše než padouch bych řekl, že je to člověk odhodlaný jít i přes mrtvoly.“ (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Dominic Toretto (Vin Diesel) začne pomocí trezoru ničit policejní auta, mají před nárazem dvě modrobílá auta mezi sebou jen malou vzdálenost. Hned v dalším záběru je však jejich odstup o poznání větší. (Skarface)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama