Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

Lima 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl série. Bohužel přepálená stěžejní akční scéna v závěru, se zdemolovanou půlkou Ria a přikurtovaným trezorem za dvěma bouráky, byla na můj vkus až příliš za hranou akceptovatelnosti. A když se v neakčních pasážích otevře huba a postavy ze sebe trousí životní pravdy a moudra, tak i paní Klišé a Hloupost se běží s hrůzou schovat za kameru, fakt se to nedalo poslouchat :o) Díky aspoň za Dwayneho postavu agenta Hobbse, protože The Rocka není nikdy dost a jeho pěstní souboj s Dieselem, kdy se okolní zdi bortily jako polystyrenové kulisy, mě slušně probral z letargie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Justin Lin roste v akční jistotu, které bych s chutí svěřil i nějakou jinou sérii. Rychlá a zběsilá pětka nabízí nonstop jízdu, která je (díky bohu) jen čas od času pročísnuta nějakou konverzační (a zpravidla těžce nefunkční) scénou. Postavy naštěstí hláškují jako o život (občas podobně uvolněně jako postavy v RED!), tempo se drží na vysokých obrátkách a i ty rozpačitější momenty se záhy z hlavy vypaří, protože následuje nějaká nabušená scéna. Fight mezi Rockem a Dieselem (včetně celkového jiskření) - jak by řekl Barney - LEGENDÁRNÍ. Adrenalinová pecka první poloviny roku. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Morgan | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Neal H. Moritz, Vin Diesel, Michael Fottrell | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Original Film, One Race Films | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 628,638,927 $ | Ocenenia: BMI Film Music Award - Brian Tyler,... Spolu - 8 výhier a 18 nominácií || V tomto filme funguje úplne všetko. Ani neviem, čo by som vytkol. Fyzické zákony samozrejme neplatia od začiatku do konca, hlavne pasáž s trezorom je viac než očivybíjajúca, no okrem toho je to plnohodnotný audiovizuálny zážitok so starou dobrou partou drsňákov, či už zo série Fast&Furious, alebo Wrestlingu. Herecky slušné, emočne podložené. Guilty Pleasure. 84% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Akčná superdivočina, pri ktorej si človek mozog vypínať nemusí,.... najlepšie by totižto bolo ak by žiaden nemal. Ak by som požiadal dvoch desaťročných chlapcov na sídlisku, aby mi povedali ako si predstavujú dobrý akčný film, pevne verím, že odpoveď by bola Fast Five. Samopale, špeciálne jednotky, gauneri, super nadupané káry, výbuchy, pády, skoky, extra tvrdé nepriestrelné hlášky, Vin Diesel, (and last but not least) The Rock, ... ak toto všetko zmiešame dokopy bez akejkoľvek potreby použitia rozumu dostaneme tak šialený mix explozívnej jazdy kde nie je možné oprieť sa ani na sekundu o akýsi hoc i nepatrný zdravý úsudok. Je to zbytočné... Najlepšie je pohodlne sa oprieť, vytlačiť hlasitosť na maximum, dívať sa, usmievať sa a nepozastavovať sa nad ničím. Zdravý ľudský mozog sa mnoho krát vzprieči v snahe o tvorbu logických úvah, ale tomu netreba vôbec venovať pozornosť. Proste film fičí a my sa len dívame na spektakulárne predstavenie nekončiacej akcie. Vysoké (všeobecné) hodnotenie tohoto filmu pravdepodobne vychádza z pozitívneho vzrušenia fanúšikov Fast-série a jej predchádzajúcich fail-och. Verím, že tento film je podstatne lepší ako predošlé tri dokopy (už len vďaka pôvodnému superobsadeniu doplnenému o The Rock-a), ale nič to nemení na fakte, že to je šialene prehnaná divočina bez štipky zdravého rozumu. Na mňa to už bolo až príliš a to mam akčné filmy extra rád. $11 million? Sounds like a whole lot of vaginal activity to me. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $209,837,675Tržby Celosvetovo $626,137,675Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,064,243 //počet predaných kusov 1,908,489Tržby za predaj DVD v USA $40,823,025 //počet predaných kusov 2,877,481║ Asi fakt po tých pozitívnych reakcia som čakal malý zázrak. V rámci akýchsi pozitív ide o fakt pozerateľnú akčnú zbesilosť ale u toho to asi tak končí, ináč ide o prvotriednu samoúčelnú testosterónovú prehliadku svalov, prázdneho deja, suchých hlášok, občas neprehľadného strihu, ohlušujúcich motorov,... Dwayne Johnson tu je fajn ale pre málo priestoru tu až tak moc nezamieša karty, režisér Justin Lin je len rutinér bez väčšieho talentu s minimálnymi pokrokmi od predošlých jeho počinov, jedine čo fakt zvláda je akcia a miestami fakt nadupaná, akcia tu obsahuje asi dobru polovicu minutáže čím je tento film zachránený od krachu,... nuž keď nič na viac film nedá tak aspoň ten priemer dosiahol. /60%/ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Na začátku filmu řídí Brian (Paul Walker) Nissan Skyline 2000GT-R 1971. (Celman)
  • Pôvodne sa rozmýšľalo nad obsadením Tommy Lee Jonesa namiesto Dwayna Johnsona (Hobbs), ale na Facebooku vznikla veľká fanúšikovská skupina v prospech Johnsona. Vin Diesel (Dominic) si to nakoniec rozmyslel a dal ponuku Johnsonovi. (Wargoo)
  • Monstrum použité při vlakové krádeži dostalo přezdívku Mongo. Jedná se o na zakázku postavený trubkový rám osazený kabinou z vojenského tahače HEMTT a motorem Chevrolet V8 s výkonem 600 koní. V úvodní scéně s autobusem se objevili Dodge Charger R/T z roku 1970 a Honda NSX. Po příjezdu do Ria ale i dalších scénách řídí Brian (Paul Walker) Nissan Skyline GTR Coupé ročník 1972 a Dominic (Vin Diesel) klasický Dodge Charger z roku 1970. Během scény ve vlaku jsou ukradeny DeTomaso Pantera 1972, Ford GT40 1965 a Chevrolet Corvette Grand Sport Sting Ray z roku 1966. Hobbsova (Dwayne Johnson) jednotka používá speciál Gurkha a GMC Yukon. Motorka, na které jezdí Gisele Harabo (Gal Gadot), má dle scenáristů označení Ducati Street Racer, přičemž by se mělo jednat o poupravenou Ducati Streetfighter. Tej Parker (Ludacris) jezdí s Fordem Galaxy z roku 1963, Han (Sung Kang) pak během svozu s Fordem Maverick z roku 1970. Ve scéně s výběrem aut se vystřídají Porsche GT3 RS, Toyota Supra a Nissan 370z, zahlédnout lze také Subaru Impreza STi sedan. Ukradená policejní auta jsou Dodge Charger ve verzi Police Interceptor. Pro krádež jsou použity mírně modifikované modely Dodge Charger SRT. Tej Parker (Ludacris) i Roman Pearce (Tyrese Gibson) utratí své peníze za Koenigsegg CCXR, kterých byly skutečně vyrobeny jen 4 kusy, a Han (Sung Kang) se na konci filmu veze v Lexusu LFA, kterých bude vyrobeno jen 500 kusů. Brian a Dominic v závěru zůstali věrni svým značkám. Brian řídí nejnovějším Nissan GT-R, Dominic pak Dodge Challenger, model 2010. (Adrai)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama