Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak. Je to blbé, extrémne prehnané, s občas strašnými dialógmi ("Tak, Dom, ako si spomínaš na svojho otca?"... "Čo urobíte s tými prachmi, keď bude po všetkom?") a s niekoľkými hluchými miestami. Lenže má to drvivú, perfektne natočenú akciu (nielen káry, ale aj brokovnice a sapíky), masívne urputného Rocka a Diesela schopného predať aj tú najpatetickejšiu hlášku. Zakaždým, keď sa tí dvaja stretnú, má ten film presne to, čo Expendables chýbalo. Testosterón to pumpuje do žíl takým spôsobom, že som z kina vyšiel s dvadsiatimi kilami svalovej hmoty navyše. :-) Perfektný letný brainless popcorn. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lepší než originály. Danny Ocean i Jason Bourne se můžou jít klouzat. Tuneři tentokrát vyrazili do Brazílie a ten bordel, který tam po nich zbyl, uklízí místní gangy a zkorumpovaná police doteď. Jen filmaři z Ameriky si jsou schopni udělat z vašeho bydliště parkur a jízda po Rio de Janeiru s trezorem na laně je předčasným vrcholem celé série. Neplést s vyvrcholením, to přijde až se See You Again. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film, ktorý je najlepším dielom tejto známej série. Má dosť dobrý príbeh o dvojici priateľov ukrývajúcich sa v Brazílii, ktorí sa rozhodnú dať dokopy všetkých schopných ľudí zo svojej minulosti pre veľkú lúpež, vykradnutie trezoru najvplyvnejšieho mafiána, ale idú po nich nielen jeho muži, ale aj špeciálna jednotka z Ameriky. So spracovaním som nadmieru spokojný, aj napriek výraznej dĺžke ani na okamih nenudí, no niekoľko trochu zbytočnejších dialógov sa tu predsa len nájde, ale hlavné je, že dej baví po celú dobu. A je rozdelený na tri dlhé fázy, prvá akčná, druhá plánovacia a tretia opäť akčná. Akcie je tu dosť a je skvelá. Je perfektne natočená a dobre zostrihaná, ale zároveň aj rozmanitá, veľkolepá a s množstvom skvelých a nezabudnuteľných momentov. Stále sa zameriava hlavne na scény s dospravnými prostriedkami, ale miesto obyčajných naháňačiek z predchádzajúcich dielov sa tu nájdu hlavne rôzne viac alebo menej originálne scény s množstvom demolícií, ktoré slušne dopĺňajú reálne natočené prestrelky a nejaká tá ručná akcia. Tu sa ani nedá vybrať to najlepšie, skvelá je celá situácia s vlakom, naháňačka po strechách, záverečná jazda s trezorom alebo aj súboj Diesela s The Rockom. Herecké obsadenie sa mi páči, už klasická dvojka Vin Diesel a Paul Walker, skvelý The Rock vo svojej asi najlepšej úlohe, mnoho zaujímavých postáv ako Tyrese Gibson, Ludacris, Kang Sung a príjemné ženské trio Elsa Pataky, Jordana Brewster a Gal Gadot. Réžia je vynikajúca, Justin Lin odviedol až nečakane dobrú prácu a technická stránka je prvotriedna, týmto zložkám sa nedá nič vytknúť. Rýchlo a zbesilo 5 je prvotriedny akčný film a jeden z najlepších za dlhú dobu, ale plné hodnotenie dať nemôžem, lebo nemám dostatočný vzťah k tejto sérii a postavám a tak ma scény mimo akcie nebavili až tak veľmi. Ale vzhľadom na predchádzajúce diely, ktoré moc nemusím je toto veľký skok dopredu. A tak sa teším na šestku. 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Upřímně pochybuji, že se ve scénáři vyskytují i jiná slova než samá citoslovce, ale o to více je působivé jak se všechna ta "bum, prásk, skříp, ratatata, žuch atd." podařilo přetavit do tak intenzivní i přehledné akce ve filmu, který má mnohem (ale mnohem!) blíže ke zdařilým klasickým heist filmům s kárama (původní The Italian Job) a velkorozpočtovým ze řetězu utrhnutým akčňárnám ve stylu druhých Mizerů než k předcházejícím; při nejlepší vůli sotva průměrným; vytuněným CGI skopičinám pro náctileté. Navíc je ta akce až nezvykle různorodá, je tu vše od testosteronem nabitých bitek tváří v tvář, přes hromadné přestřelky napříč favelami, až po demolici půlky (vozového parku) Ria. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOTORISTICKÉ SCÉNY ZOBRAZENÉ V TOMTO FILMU JSOU NEBEZPEČNÉ. VŠECHNY BYLY PROVÁDĚNÉ NA UZAVŘENÝCH SILNICÍCH ZKUŠENÝMI KASKADÉRY. NEPOKOUŠEJTE SE JE NAPODOBOVAT...... /// Fandíte rádi někomu o kom víte že nechcípne? A je vám jedno, že Chevrolet Corvette (Grand Sport z r. 1965) neumí plavat? Pak vás čeká perfektní akcička (byť dětinská!) plná dokonalýho zvuku a smradu benzínu. Tlustej a vousatej (nebo to jsou svaly?) ,,Rock“ hrající si na Elitní jednotku do týhle (hloupý?) akčňárny skvěle zapadá. ,,NEMŮŽEŠ POUŽÍT POKAŽDÝ STEJNOU FINTU! Dannyho parťáci na kolech – triviálnější – prostě BÉČKO!, u kterýho musí každýmu zvlášť dojít, proč ho chce vidět. Jestli za to stojí Rock s ,,melouny v podpaží“ či nadpřirozená síla techniky. MĚLI JSME KLIKU, PŘÍŠTĚ JI MÍT NEMUSÍME! A prej by se mohli usadit! Zajímavá, byť prostoduchá jízda. A vydržte kurva sedět i během závěrečnejch titulků! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak poznám (v Riu) člověka, kterej se nenechá koupit. 2.) Vlastním káru Martina Luthera Kinga. 3.) Rád bych porovnal drsný ,,kukuče“ V.Diesela a D.Johnsona. 4.) Thx za titule ,,Prdlousek“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Jedná se o první díl celé série, který byl uveden také v IMAX kinech. (MeanWhile)
  • Natáčení probíhalo po dobu 4 měsíců v Los Angeles, Atlantě, Portoriku a Brazílii. (Gabushka)
  • Vo filme bolo zničených viac ako 200 áut, čo pohltilo veľkú časť nákladov. (Wargoo)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama