Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti chlapi jsou jména na seznamu. Objeví se a dostaneme je. Otázka ani kulka nazbyt." Nástup strohýho agenta Hobbse mě nadchnul a se zbytkem jsem taky spokojen. Chcete-li totiž zbourat Rio de Janeiro rychle a draze, tak si přivolejte Torettovy parťáky a máte po starostech. Já jsem tedy zastáncem spíše duchovních hodnot, takže rychlý fáro, ke všemu ochotný číčy ani tuny peněz k životu nepotřebuju, ale pokud se přede mě postaví kravina, ve který se závodí s trezory, otisky prstů se hravě snímají z mokrých plavek a ukradená policejní auta nikdo nehledá, tak já jí budu hrdinně čelit. Zkrátka jsem se nasmál, oko si užilo spoře oděnejch ženskejch těl a smrad benzínu jsem ještě týden větral z obýváku. Tomu já prostě neumím odolat. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

VYSOKOOKTANOVÝ DIESEL. Není náhoda, že nejtradičnější rodinný film součanosti pochází ze série, která žije z nostalgie po osmdesátkách. Tihle přepálení Dannyho parťáci na kolech jsou postaveni na solidní scénářové stavbě, jako malta slouží všudypřítomné (a nečekaně vtipné) hlášky a chemie mezi členy all-star-teamu. A samozřejmě: škatulky a stereotypy. Každý brazilský policista je koupený (minus 1 příslovečná výjimka), velký nabouchaný chlap zmlátí ještě většího nabouchanýho chlapa, samopal bližší volantu, rasová vyváženost kopíruje rasové stereotypy, když selže samopal, stačí se nechat poplácat po zadečku, a těhotná žena je automaticky bulletproof. Protože jsem neviděla žádný předchozí díl, překvapilo mě, že co týče superaut a a destrukčních hrátek s nimi, zůstávají daleko za nejlepšími kousky Top Gearu. Protože ve Fast Five jsou auta jen nástrojem, nikoli cílem. P.S. Dobrácký Golem The Rock je natolik komická policejní postavička, že by si zasloužil vlastní spin-off, v němž by na druhé straně stál nějaký liliput jako Jet Li. Sice by sám o sobě zaměstnal vlastní catering, ale věřím, že diváci by to v pokladnách bohatě vrátili. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sú to za šašov?“ – „Tí sú z cirkusu.“ Nie som fanúšik série (dvojku som pretrpel, štvorka ma sklamala), ale prvý a tretí diel ma bavili o čosi viac, ako piaty. Vzhľadom na to, že scenár je už tradične o ničom (od banálnych postáv cez tupé dialógy po silácke nevtipné hlášky), sú to vlastne fajn strávené dve hodinky. Brazílska atmosféra nie je ÚPLNE zlá, niektorí herci (asi dvaja, možno až traja) sú dokonca sympatickí (najradšej zo série mám Japonca Hana) a akčné scény ma tentokrát miestami dokonca až trocha bavili, čo je na túto dosť sterilnú sériu nečakané. Záverečný zvrat ohľadom trezoru mi v dobrom pripomenul podobný grif z DANNYHO JEDENÁSTKY, i keď porovnávať tieto dve skupiny je zverstvo. Najviac ma potešilo najväčšie oživenie snímky/série: The Rock. Ale od jeho stretu s Vinom Dieselom som predsa len čakal ešte trocha viac. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film, ktorý je najlepším dielom tejto známej série. Má dosť dobrý príbeh o dvojici priateľov ukrývajúcich sa v Brazílii, ktorí sa rozhodnú dať dokopy všetkých schopných ľudí zo svojej minulosti pre veľkú lúpež, vykradnutie trezoru najvplyvnejšieho mafiána, ale idú po nich nielen jeho muži, ale aj špeciálna jednotka z Ameriky. So spracovaním som nadmieru spokojný, aj napriek výraznej dĺžke ani na okamih nenudí, no niekoľko trochu zbytočnejších dialógov sa tu predsa len nájde, ale hlavné je, že dej baví po celú dobu. A je rozdelený na tri dlhé fázy, prvá akčná, druhá plánovacia a tretia opäť akčná. Akcie je tu dosť a je skvelá. Je perfektne natočená a dobre zostrihaná, ale zároveň aj rozmanitá, veľkolepá a s množstvom skvelých a nezabudnuteľných momentov. Stále sa zameriava hlavne na scény s dospravnými prostriedkami, ale miesto obyčajných naháňačiek z predchádzajúcich dielov sa tu nájdu hlavne rôzne viac alebo menej originálne scény s množstvom demolícií, ktoré slušne dopĺňajú reálne natočené prestrelky a nejaká tá ručná akcia. Tu sa ani nedá vybrať to najlepšie, skvelá je celá situácia s vlakom, naháňačka po strechách, záverečná jazda s trezorom alebo aj súboj Diesela s The Rockom. Herecké obsadenie sa mi páči, už klasická dvojka Vin Diesel a Paul Walker, skvelý The Rock vo svojej asi najlepšej úlohe, mnoho zaujímavých postáv ako Tyrese Gibson, Ludacris, Kang Sung a príjemné ženské trio Elsa Pataky, Jordana Brewster a Gal Gadot. Réžia je vynikajúca, Justin Lin odviedol až nečakane dobrú prácu a technická stránka je prvotriedna, týmto zložkám sa nedá nič vytknúť. Rýchlo a zbesilo 5 je prvotriedny akčný film a jeden z najlepších za dlhú dobu, ale plné hodnotenie dať nemôžem, lebo nemám dostatočný vzťah k tejto sérii a postavám a tak ma scény mimo akcie nebavili až tak veľmi. Ale vzhľadom na predchádzajúce diely, ktoré moc nemusím je toto veľký skok dopredu. A tak sa teším na šestku. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akční western s Riem namísto divokého západu, rychlými auty namísto koní a drogovým bossem namísto železničního magnáta (hned úvodní skok/pád do vody lze chápat jako navázání tam, kde Butch Cassidy a Sundance Kid končí). Rodinný podtext je zbytečný a akční scény, mírně řečeno, přemrštěné, ale kdyby pro nic jiného (jako třeba pro Gal Gadot), pro těžkotonážní konfrontaci dieselového motoru a skalního masivu filmu nefortelnost dialogů a despekt k fyzikálním zákonům milerád odpustím. Cenou za chytřejší podívanou by byla třeba absence scény, ve které desetitunový trezor přiheftovaný ke dvěma závodním auťákům vesele demoluje ulice brazilské metropole. Buď Rychlou pětku přijměte se vší její testosteronovou teatrálností, nebo zapomeňte, že existuje. 80% Zajímavé komentáře: Nathalie, JFL, Gilmour93, Othello, kubala, Anarion ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Pôvodne sa rozmýšľalo nad obsadením Tommy Lee Jonesa namiesto Dwayna Johnsona (Hobbs), ale na Facebooku vznikla veľká fanúšikovská skupina v prospech Johnsona. Vin Diesel (Dominic) si to nakoniec rozmyslel a dal ponuku Johnsonovi. (Wargoo)
  • Dwayne Johnson (Hobbs) před natáčením přibral 15 kg svalové hmoty, aby byl v roli agenta Hobbse maximálně přesvědčivý. Rvačka Doma (Vin Diesel) a Hobbse patřila mezi nejnáročnější scény filmu. Za účasti trikových koordinátorů a dublérů se natáčela více než týden. (MikaelSVK)
  • S tržbami 626 milionů amerických dolarů se jedná o dosud nejvýdělečnější díl série. Ve srovnání s druhým nejvýdělečnějším dílem, kterým je předchozí díl Rychlí a zběsilí (2009) s výdělkem 360 milionů, se jedná téměř o dvojnásobek. (O´Neill)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama