Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

Lima 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl série. Bohužel přepálená stěžejní akční scéna v závěru, se zdemolovanou půlkou Ria a přikurtovaným trezorem za dvěma bouráky, byla na můj vkus až příliš za hranou akceptovatelnosti. A když se v neakčních pasážích otevře huba a postavy ze sebe trousí životní pravdy a moudra, tak i paní Klišé a Hloupost se běží s hrůzou schovat za kameru, fakt se to nedalo poslouchat :o) Díky aspoň za Dwayneho postavu agenta Hobbse, protože The Rocka není nikdy dost a jeho pěstní souboj s Dieselem, kdy se okolní zdi bortily jako polystyrenové kulisy, mě slušně probral z letargie. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vše, po čem může člověk toužit. Rychlá auta, krásný baby, obě hlavní postavy jako by vypadly z 80tých let, kulervoucí akce a silná romantika přetrvávající již deset let (jak mezi "nenamakanou" částí castingu, tak i touze alespoň na chvíli usednout za volant jedné z těch nabušených kár). Z jednoduché série, kde kdysi prostý scénář nahrazovaly neony a ženské zadečky, se pomalu stává kultovní záležitost mixující Dannyho parťáky s dobou, kdy Stallone ještě netužil bicáky steroidy. Zahraj to znovu, Justine! ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že přijet do kina na FF jednadvojkou Golfem, není příliš důstojné, nicméně po shlédnutí jsem odjížděl minimálně Panterem GTSkem. Po dlouhé době jsem absolvoval projekci, kterou jsem si maximálně vychutnal a užil, protože všechno, co jsem viděl, bylo hrozně příjemný. Prostředí, dynamika, herci, postavy, akce, hudba, prostě všechno. Zapadlo to do sebe jako jedno velké soukolí a neskutečně hravě se to hrnulo kupředu. Opravdu mi to chvílemi připadalo jako nějaká hra pro děti, kterou hrají dospělí chlapi a přitom si to dokonale užívají. Nálada po skončení filmu perfektní, chcete v autorádiu naladit Dona Omara a sešlápnout plyn skrz podlahu. Justin Lin se vytáhnul tak vysoko, že skoro hledí Kristu Spasiteli z Corcovada do očí, předvedl špičkovou akci, výborné tempo filmu, se kterým skvěle pracuje a poskládal bezvadnou partu lidí. Tahákem filmu budiž určitě bitka kategorie 105kg+ mezi The Rockem a Vin Dieselem. Zapomeňte na fighty Jackie Chan vs Jet-li nebo Jean Claude van Damme vs Dolph Lundgren... tady totiž Rio de Janeirem proletí tornádo, které úřady už pohotově nazvaly Kamennej nafťák, o síle 5 na Fujitově stupnici, které za sebou zanechává rozbořené zdi, vysklená okna a díry v zemi. The Rockova tlapa je asi o dva centimetry větší než součet obvodů pasu všech slečen v řadě E, kde jsme seděli, a Vin za ním zůstává asi o půl centimetru. No prostě boží rubačka těžkotonážních endo-mezomorfů. Závěrečnou pointu jsem samozřejmě neprokouknul, ale mám rád, když se mi to ve flashbacku osvětlí, pak se Rock zazubí, nastoupí chytlavá hudba a máte pocit, že jste v jiným světě. Supr, supr, supr, parádní zážitek! 125 miliónů dolarů(rozpočet)/626 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/188 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná akční popkornová (to samo o sobě znamená "vypněte mozek, jinak by vás akorát tak trápil") oddychovka, dlouho tak dobrá nebyla. Aniž bych viděl ty tři předchozí, na díl pátý jsem se těšil a byla to snad ještě větší pecka než se zdálo z traileru. Neodolatelný sporťáky, týmová sranda, hlášky, nabušená béčková akce, Rio, a Vin Diesel je dobrej ale Rock je zkrátka BŮH jak hovado. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

VYSOKOOKTANOVÝ DIESEL. Není náhoda, že nejtradičnější rodinný film součanosti pochází ze série, která žije z nostalgie po osmdesátkách. Tihle přepálení Dannyho parťáci na kolech jsou postaveni na solidní scénářové stavbě, jako malta slouží všudypřítomné (a nečekaně vtipné) hlášky a chemie mezi členy all-star-teamu. A samozřejmě: škatulky a stereotypy. Každý brazilský policista je koupený (minus 1 příslovečná výjimka), velký nabouchaný chlap zmlátí ještě většího nabouchanýho chlapa, samopal bližší volantu, rasová vyváženost kopíruje rasové stereotypy, když selže samopal, stačí se nechat poplácat po zadečku, a těhotná žena je automaticky bulletproof. Protože jsem neviděla žádný předchozí díl, překvapilo mě, že co týče superaut a a destrukčních hrátek s nimi, zůstávají daleko za nejlepšími kousky Top Gearu. Protože ve Fast Five jsou auta jen nástrojem, nikoli cílem. P.S. Dobrácký Golem The Rock je natolik komická policejní postavička, že by si zasloužil vlastní spin-off, v němž by na druhé straně stál nějaký liliput jako Jet Li. Sice by sám o sobě zaměstnal vlastní catering, ale věřím, že diváci by to v pokladnách bohatě vrátili. 70% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Monstrum použité při vlakové krádeži dostalo přezdívku Mongo. Jedná se o na zakázku postavený trubkový rám osazený kabinou z vojenského tahače HEMTT a motorem Chevrolet V8 s výkonem 600 koní. V úvodní scéně s autobusem se objevili Dodge Charger R/T z roku 1970 a Honda NSX. Po příjezdu do Ria ale i dalších scénách řídí Brian (Paul Walker) Nissan Skyline GTR Coupé ročník 1972 a Dominic (Vin Diesel) klasický Dodge Charger z roku 1970. Během scény ve vlaku jsou ukradeny DeTomaso Pantera 1972, Ford GT40 1965 a Chevrolet Corvette Grand Sport Sting Ray z roku 1966. Hobbsova (Dwayne Johnson) jednotka používá speciál Gurkha a GMC Yukon. Motorka, na které jezdí Gisele Harabo (Gal Gadot), má dle scenáristů označení Ducati Street Racer, přičemž by se mělo jednat o poupravenou Ducati Streetfighter. Tej Parker (Ludacris) jezdí s Fordem Galaxy z roku 1963, Han (Sung Kang) pak během svozu s Fordem Maverick z roku 1970. Ve scéně s výběrem aut se vystřídají Porsche GT3 RS, Toyota Supra a Nissan 370z, zahlédnout lze také Subaru Impreza STi sedan. Ukradená policejní auta jsou Dodge Charger ve verzi Police Interceptor. Pro krádež jsou použity mírně modifikované modely Dodge Charger SRT. Tej Parker (Ludacris) i Roman Pearce (Tyrese Gibson) utratí své peníze za Koenigsegg CCXR, kterých byly skutečně vyrobeny jen 4 kusy, a Han (Sung Kang) se na konci filmu veze v Lexusu LFA, kterých bude vyrobeno jen 500 kusů. Brian a Dominic v závěru zůstali věrni svým značkám. Brian řídí nejnovějším Nissan GT-R, Dominic pak Dodge Challenger, model 2010. (Adrai)
  • Vinovi Dieselovi (Dominic) sa scenár vôbec nepáčil, a tak začal film produkovať, aby mohol rozhodovať o jeho finálnej verzii. (Wargoo)
  • Slavnostní premiéra se konala 15. 4. 2011 v Riu de Janeiru, kde se celý snímek odehrává. (Coldrex)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama