Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Od minule se toho změnilo hodně, hlavně akce hraje na pekelně oldschoolovou strunu a digitální orgie tolik neperou do očí, bohužel scénář je s přehledem asi nejhorši z celé série. Situace typu dva stojí na balkóně / jeden se naoko hrabe v motoru (ale nikdo doopravdy nikdy nic neopravuje!) a někdo z nich řekne Povídej mi o svém otci..., tak ty jsou tak dementní, až to práská dveřma. Série znovu odhaluje své největší úskalí - mytologie vycucaná z prstu po prvním dílu je enormně vratká až neexistující a nikdo tu už od dvojky nemá co hrát. Z Lina ale se stává čím dál tím lepší akční režisér (první přepadovka a hlavně finále - především část na mostě - jsou geniální, respekt) a není proč se na něj zlobit, v těch testorenových, ale i adrenalinových momentech dodává tu nejlepší možnou kvalitu (a je jich navíc docela dost) a zbytek se s přimhouřením očí dá dost dobře přežít. Kvůli Rockovi, de Almeidovi (vivat Desperado) a zmiňovanému finále mám chuť přihodit hvězdu navíc, ale při vzpomínce na dialogy se mi do hlavy vrací neskonalá bolest. Závěrečný díl nicméně vyhlížím s velkým zájmem. Pokud se všichni sejdou v jednom ringu alespoň ve stávající herecké sestavě a budou si mít i o čem povídat, nebude už co řešit. Dneska vezměte do ruky popcorn, běžte do největšího a nejhlasitějšího kina, co je k dispozici, a nechte se bez výčitek smést vlnou řvoucích motorů, výbuchů, pachu oleje a benzínu a pravého chlapáckého potu, který rozhodně nevoní po jasmínu. Esence sousloví "bezmyšlenkovitý akční výplach" pro letošní sezónu je tu! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První film ze série, který jsem viděl - nalákalo mě velmi vysoké hodnocení. Dostalo se mi v podstatě přesně toho, co jsem čekal - velmi pěkně natočené blbosti. Hlášky občas vtipné, občas směšné. Akce celkem masakrální, úplně v ní člověk cítí ten švih a energii, i když se mi - zvlášť v závěru - zdála drobet fyzikálně pohádková. Koukat se na to dalo, v rámci žánru "letní akční výplach" určitě jeden z těch lepších kousků. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

VYSOKOOKTANOVÝ DIESEL. Není náhoda, že nejtradičnější rodinný film součanosti pochází ze série, která žije z nostalgie po osmdesátkách. Tihle přepálení Dannyho parťáci na kolech jsou postaveni na solidní scénářové stavbě, jako malta slouží všudypřítomné (a nečekaně vtipné) hlášky a chemie mezi členy all-star-teamu. A samozřejmě: škatulky a stereotypy. Každý brazilský policista je koupený (minus 1 příslovečná výjimka), velký nabouchaný chlap zmlátí ještě většího nabouchanýho chlapa, samopal bližší volantu, rasová vyváženost kopíruje rasové stereotypy, když selže samopal, stačí se nechat poplácat po zadečku, a těhotná žena je automaticky bulletproof. Protože jsem neviděla žádný předchozí díl, překvapilo mě, že co týče superaut a a destrukčních hrátek s nimi, zůstávají daleko za nejlepšími kousky Top Gearu. Protože ve Fast Five jsou auta jen nástrojem, nikoli cílem. P.S. Dobrácký Golem The Rock je natolik komická policejní postavička, že by si zasloužil vlastní spin-off, v němž by na druhé straně stál nějaký liliput jako Jet Li. Sice by sám o sobě zaměstnal vlastní catering, ale věřím, že diváci by to v pokladnách bohatě vrátili. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti chlapi jsou jména na seznamu. Objeví se a dostaneme je. Otázka ani kulka nazbyt." Nástup strohýho agenta Hobbse mě nadchnul a se zbytkem jsem taky spokojen. Chcete-li totiž zbourat Rio de Janeiro rychle a draze, tak si přivolejte Torettovy parťáky a máte po starostech. Já jsem tedy zastáncem spíše duchovních hodnot, takže rychlý fáro, ke všemu ochotný číčy ani tuny peněz k životu nepotřebuju, ale pokud se přede mě postaví kravina, ve který se závodí s trezory, otisky prstů se hravě snímají z mokrých plavek a ukradená policejní auta nikdo nehledá, tak já jí budu hrdinně čelit. Zkrátka jsem se nasmál, oko si užilo spoře oděnejch ženskejch těl a smrad benzínu jsem ještě týden větral z obýváku. Tomu já prostě neumím odolat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOTORISTICKÉ SCÉNY ZOBRAZENÉ V TOMTO FILMU JSOU NEBEZPEČNÉ. VŠECHNY BYLY PROVÁDĚNÉ NA UZAVŘENÝCH SILNICÍCH ZKUŠENÝMI KASKADÉRY. NEPOKOUŠEJTE SE JE NAPODOBOVAT...... /// Fandíte rádi někomu o kom víte že nechcípne? A je vám jedno, že Chevrolet Corvette (Grand Sport z r. 1965) neumí plavat? Pak vás čeká perfektní akcička (byť dětinská!) plná dokonalýho zvuku a smradu benzínu. Tlustej a vousatej (nebo to jsou svaly?) ,,Rock“ hrající si na Elitní jednotku do týhle (hloupý?) akčňárny skvěle zapadá. ,,NEMŮŽEŠ POUŽÍT POKAŽDÝ STEJNOU FINTU! Dannyho parťáci na kolech – triviálnější – prostě BÉČKO!, u kterýho musí každýmu zvlášť dojít, proč ho chce vidět. Jestli za to stojí Rock s ,,melouny v podpaží“ či nadpřirozená síla techniky. MĚLI JSME KLIKU, PŘÍŠTĚ JI MÍT NEMUSÍME! A prej by se mohli usadit! Zajímavá, byť prostoduchá jízda. A vydržte kurva sedět i během závěrečnejch titulků! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak poznám (v Riu) člověka, kterej se nenechá koupit. 2.) Vlastním káru Martina Luthera Kinga. 3.) Rád bych porovnal drsný ,,kukuče“ V.Diesela a D.Johnsona. 4.) Thx za titule ,,Prdlousek“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Během honičky s trezorem se mění velikost, umístění a počet otvorů po kulkách v předním skle Brianova (Paul Walker) vozu. Předtím, než Brian odrovná dva policisty na motorkách, jsou ve skle dvě velké díry. Ve chvíli, kdy začne couvat, je tam jen jedna. Když se dívá dozadu, není tam žádná. Poté, co přestane tlačit auto, jsou tam tři otvory. (Kroup4)
  • Když se Dwayne Johnson (Hobbs) ozval, že by měl zájem si ve filmu zahrát, chuť tvůrců obohatit děj novými a propracovanějšími postavami vzrostla. Scenárista Chris Morgan Johnsonovu postavu neviděl pouze jako záporáka: „Spíše než padouch bych řekl, že je to člověk odhodlaný jít i přes mrtvoly.“ (MikaelSVK)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama