Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nehorázná bedna sválů Dwayne Johnson jako elitní policajt proti trošku míň nehorázný, ale pořád bedně sválů Vinu Dieslovi, to se prostě jen tak nevidí, oba jsou v neskutečný formě a jejich pěstní duel mě nechal vzpomenout na řežbu mezi Austinem a Slyem z Expendables, akorát, že tady je ve hře tak o 50-60kg svalů víc. Jinak samozřejmě i mimo Dwaynea a Vina je film extrémně akční a nadupanej a lehce se mu daj odpustit nedostatky ve scénáři. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $209,837,675Tržby Celosvetovo $626,137,675Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,064,243 //počet predaných kusov 1,908,489Tržby za predaj DVD v USA $40,823,025 //počet predaných kusov 2,877,481║ Asi fakt po tých pozitívnych reakcia som čakal malý zázrak. V rámci akýchsi pozitív ide o fakt pozerateľnú akčnú zbesilosť ale u toho to asi tak končí, ináč ide o prvotriednu samoúčelnú testosterónovú prehliadku svalov, prázdneho deja, suchých hlášok, občas neprehľadného strihu, ohlušujúcich motorov,... Dwayne Johnson tu je fajn ale pre málo priestoru tu až tak moc nezamieša karty, režisér Justin Lin je len rutinér bez väčšieho talentu s minimálnymi pokrokmi od predošlých jeho počinov, jedine čo fakt zvláda je akcia a miestami fakt nadupaná, akcia tu obsahuje asi dobru polovicu minutáže čím je tento film zachránený od krachu,... nuž keď nič na viac film nedá tak aspoň ten priemer dosiahol. /60%/ ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ufff. To bylo... blbý! Tolik nelogičností a samoúčelností, to člověku vážně zamotá hlavu. Abych byl fér, tak ační scény - pokud jde zkousnout jejich nesmyslná vykonstruovanost - jsou občas vážně skvělé! Dobrá choreografie, velmi přehledně a zručně natočené! Ale to mi má stačit? Několik (zdaleka ne všechny) povedených akčních scén? To jste se asi všichni posrali. A co všechny ty další věci, kvůli kterým se (alespoň já) koukám na filmy? Ty nic? Odkud vypadlo těch 80% tady na csfd? Možná kdyby se film netvářil každou druhou scénu tak smrtelně vážně, tak by se mi taky podařilo vypnout mozek (jako zjevně všem, který tomuhle shitu dali 4*), a trošku víc si ho užít s tím, že je to fantasy na úrovni Mortal Kombatu. Ale to by si musel Justin Lin nejdřív vyjasnit, co chce vlastně točit. Samozřejmě co čekám od série, která staví auta na úroveň fetiše. ___ Jestli tohle považujete za dobrý film, dobře vám tak. Ale tohle mi fakt nestačí. To toho chci tak moc - akční film, který nebude úplně dementní? ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

" Birthday Brunch ( Elm Park INN) " áno N.Y - to bolo miesto , kde som zvíťazila pokec ( vďaka Marcovi ) , podpis( žiadna počmáraná autogramiáda ) a skoro aj tattoo od značky Vin Diesel. Je to boží chlapík - maxim voice !. Žiaden drsoň a nemá 2j , ale 3j bradu - je to pašák. Sympaťák ktorý Ťa ako bývalý vyhadzovač proste nevyhodí (ak ho nepoprosíš , alebo sa nepokúsiš učesať mu plešinku ). Walker ( zatiaľ ho nestíham ) rokmi nadobúda akurátny sexeappeal. Rock ( pravdepodobne nedostihnuteľný - zatiaľ ) urobil dobre , že opustil wrest a skočil do filmovej arény.Tak práve táto 3ka spáchala letné kino, v ktorom " SPEED BOYS "nevideli " BAD BOYS " ani vo vytunovanom spetnom zrkadle. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování ovšem podle mě trošku nadhodnocené. Nemůžu si pomoct ale mě coby fanouška téhle série tam prostě chybělo víc aut, víc nádherných ženských (když nepočítám krásnou Gal Gadot) víc toho díky čemu se tahle série dostala tam kam je. A to hlavně díky prvnímu dílu, který je pořád v mých očích nejlepší a zřejmě nebude nikdy překonán. Líbí se mi, že se v tomhle dílu sešla stará dobrá parta z jedničky, nelíbí se mi až přílišná podoba s Dannyho parťáky. To plánování loupeže je až moc podobné a několikrát ohrané, přestože chápu že je to asi cool. Další u mě problém je The Rock. V Kráčející skále jsem s ním neměl absolutně žádný problém a jde o super béčkový film ale tady je The Rock tak topornej, že to snad i úplný lajk pozná. Nevěřím mu jediné slovo a přijde mi, že je tam jen kvůli tomu, že má svaly a je známej. Jinak snad tomu nemám co příliš vytknout. Nechci rozhodně aby tento komentář vyzněl negativně. Film je to opravdu kvalitní a uvědomuju si, že to mohlo dopadnout dááááleko hůř ale u mě tomu pořád něco chybělo a první díl je opět nepřekonán. Třeba to vyjde příště :-)) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Brian (Paul Walker) ve filmu nosí hodinky Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving 'Navy SEALs' Automatic, Hobbs (Dwayne Johnson) Panerai Luminor Submersible a Han (Sung Kang) Tag Heuer Monaco Gulf. (kwaicheng)
  • Na začátku filmu řídí Brian (Paul Walker) Nissan Skyline 2000GT-R 1971. (Celman)
  • Monstrum použité při vlakové krádeži dostalo přezdívku Mongo. Jedná se o na zakázku postavený trubkový rám osazený kabinou z vojenského tahače HEMTT a motorem Chevrolet V8 s výkonem 600 koní. V úvodní scéně s autobusem se objevili Dodge Charger R/T z roku 1970 a Honda NSX. Po příjezdu do Ria ale i dalších scénách řídí Brian (Paul Walker) Nissan Skyline GTR Coupé ročník 1972 a Dominic (Vin Diesel) klasický Dodge Charger z roku 1970. Během scény ve vlaku jsou ukradeny DeTomaso Pantera 1972, Ford GT40 1965 a Chevrolet Corvette Grand Sport Sting Ray z roku 1966. Hobbsova (Dwayne Johnson) jednotka používá speciál Gurkha a GMC Yukon. Motorka, na které jezdí Gisele Harabo (Gal Gadot), má dle scenáristů označení Ducati Street Racer, přičemž by se mělo jednat o poupravenou Ducati Streetfighter. Tej Parker (Ludacris) jezdí s Fordem Galaxy z roku 1963, Han (Sung Kang) pak během svozu s Fordem Maverick z roku 1970. Ve scéně s výběrem aut se vystřídají Porsche GT3 RS, Toyota Supra a Nissan 370z, zahlédnout lze také Subaru Impreza STi sedan. Ukradená policejní auta jsou Dodge Charger ve verzi Police Interceptor. Pro krádež jsou použity mírně modifikované modely Dodge Charger SRT. Tej Parker (Ludacris) i Roman Pearce (Tyrese Gibson) utratí své peníze za Koenigsegg CCXR, kterých byly skutečně vyrobeny jen 4 kusy, a Han (Sung Kang) se na konci filmu veze v Lexusu LFA, kterých bude vyrobeno jen 500 kusů. Brian a Dominic v závěru zůstali věrni svým značkám. Brian řídí nejnovějším Nissan GT-R, Dominic pak Dodge Challenger, model 2010. (Adrai)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama