Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo mega s cibulí! Fakt nářez! Čistej a nápaditej akční film, kde už tuning a zadky hrají na nostalgickou strunu. Hlavně má tenhle film triumf, kterého se všichni v 80. a 90. letech báli. Prostě se tu poperou dva největší akční borci dnešní doby. Vin Diesel má místo rukou kladiva a Rock rovnou jeřáby. Dávaj si tam dunivý rány do ksichtu a div se neprohazujou zdma. No prostě paráda. Navíc celej ten tým je fajn a díky vtipnejm kecům mě to bavilo i v neakčních částech. A ta finální akce mě zase nadchla. Sice někdo vypnul fyziku, ale co do nápaditosti to bylo moc príma. Fakt dlouho jsem se takhle u filmu neodreagoval. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování ovšem podle mě trošku nadhodnocené. Nemůžu si pomoct ale mě coby fanouška téhle série tam prostě chybělo víc aut, víc nádherných ženských (když nepočítám krásnou Gal Gadot) víc toho díky čemu se tahle série dostala tam kam je. A to hlavně díky prvnímu dílu, který je pořád v mých očích nejlepší a zřejmě nebude nikdy překonán. Líbí se mi, že se v tomhle dílu sešla stará dobrá parta z jedničky, nelíbí se mi až přílišná podoba s Dannyho parťáky. To plánování loupeže je až moc podobné a několikrát ohrané, přestože chápu že je to asi cool. Další u mě problém je The Rock. V Kráčející skále jsem s ním neměl absolutně žádný problém a jde o super béčkový film ale tady je The Rock tak topornej, že to snad i úplný lajk pozná. Nevěřím mu jediné slovo a přijde mi, že je tam jen kvůli tomu, že má svaly a je známej. Jinak snad tomu nemám co příliš vytknout. Nechci rozhodně aby tento komentář vyzněl negativně. Film je to opravdu kvalitní a uvědomuju si, že to mohlo dopadnout dááááleko hůř ale u mě tomu pořád něco chybělo a první díl je opět nepřekonán. Třeba to vyjde příště :-)) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

asi som naozaj z inej planety,ako cca 24 tisic tunajsich fajnsmekrov... trezor za sportakmi to definitivne zabil a nepomohlo ani, ze som si k tomu supla decko cerveneho. asi som mala radsej viac. tento film sa nedal brat ani len s nadsazkou... dialogy pisal snad Jozko Mrkvicka z osobitnej skoly a rovnaky exot ucil hercov hereckemu umeniu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nehorázná bedna sválů Dwayne Johnson jako elitní policajt proti trošku míň nehorázný, ale pořád bedně sválů Vinu Dieslovi, to se prostě jen tak nevidí, oba jsou v neskutečný formě a jejich pěstní duel mě nechal vzpomenout na řežbu mezi Austinem a Slyem z Expendables, akorát, že tady je ve hře tak o 50-60kg svalů víc. Jinak samozřejmě i mimo Dwaynea a Vina je film extrémně akční a nadupanej a lehce se mu daj odpustit nedostatky ve scénáři. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak. Je to blbé, extrémne prehnané, s občas strašnými dialógmi ("Tak, Dom, ako si spomínaš na svojho otca?"... "Čo urobíte s tými prachmi, keď bude po všetkom?") a s niekoľkými hluchými miestami. Lenže má to drvivú, perfektne natočenú akciu (nielen káry, ale aj brokovnice a sapíky), masívne urputného Rocka a Diesela schopného predať aj tú najpatetickejšiu hlášku. Zakaždým, keď sa tí dvaja stretnú, má ten film presne to, čo Expendables chýbalo. Testosterón to pumpuje do žíl takým spôsobom, že som z kina vyšiel s dvadsiatimi kilami svalovej hmoty navyše. :-) Perfektný letný brainless popcorn. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Dwayne Johnson (Hobbs) před natáčením přibral 15 kg svalové hmoty, aby byl v roli agenta Hobbse maximálně přesvědčivý. Rvačka Doma (Vin Diesel) a Hobbse patřila mezi nejnáročnější scény filmu. Za účasti trikových koordinátorů a dublérů se natáčela více než týden. (MikaelSVK)
  • S tržbami 626 milionů amerických dolarů se jedná o dosud nejvýdělečnější díl série. Ve srovnání s druhým nejvýdělečnějším dílem, kterým je předchozí díl Rychlí a zběsilí (2009) s výdělkem 360 milionů, se jedná téměř o dvojnásobek. (O´Neill)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama