Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sú to za šašov?“ – „Tí sú z cirkusu.“ Nie som fanúšik série (dvojku som pretrpel, štvorka ma sklamala), ale prvý a tretí diel ma bavili o čosi viac, ako piaty. Vzhľadom na to, že scenár je už tradične o ničom (od banálnych postáv cez tupé dialógy po silácke nevtipné hlášky), sú to vlastne fajn strávené dve hodinky. Brazílska atmosféra nie je ÚPLNE zlá, niektorí herci (asi dvaja, možno až traja) sú dokonca sympatickí (najradšej zo série mám Japonca Hana) a akčné scény ma tentokrát miestami dokonca až trocha bavili, čo je na túto dosť sterilnú sériu nečakané. Záverečný zvrat ohľadom trezoru mi v dobrom pripomenul podobný grif z DANNYHO JEDENÁSTKY, i keď porovnávať tieto dve skupiny je zverstvo. Najviac ma potešilo najväčšie oživenie snímky/série: The Rock. Ale od jeho stretu s Vinom Dieselom som predsa len čakal ešte trocha viac. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná akční popkornová (to samo o sobě znamená "vypněte mozek, jinak by vás akorát tak trápil") oddychovka, dlouho tak dobrá nebyla. Aniž bych viděl ty tři předchozí, na díl pátý jsem se těšil a byla to snad ještě větší pecka než se zdálo z traileru. Neodolatelný sporťáky, týmová sranda, hlášky, nabušená béčková akce, Rio, a Vin Diesel je dobrej ale Rock je zkrátka BŮH jak hovado. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování ovšem podle mě trošku nadhodnocené. Nemůžu si pomoct ale mě coby fanouška téhle série tam prostě chybělo víc aut, víc nádherných ženských (když nepočítám krásnou Gal Gadot) víc toho díky čemu se tahle série dostala tam kam je. A to hlavně díky prvnímu dílu, který je pořád v mých očích nejlepší a zřejmě nebude nikdy překonán. Líbí se mi, že se v tomhle dílu sešla stará dobrá parta z jedničky, nelíbí se mi až přílišná podoba s Dannyho parťáky. To plánování loupeže je až moc podobné a několikrát ohrané, přestože chápu že je to asi cool. Další u mě problém je The Rock. V Kráčející skále jsem s ním neměl absolutně žádný problém a jde o super béčkový film ale tady je The Rock tak topornej, že to snad i úplný lajk pozná. Nevěřím mu jediné slovo a přijde mi, že je tam jen kvůli tomu, že má svaly a je známej. Jinak snad tomu nemám co příliš vytknout. Nechci rozhodně aby tento komentář vyzněl negativně. Film je to opravdu kvalitní a uvědomuju si, že to mohlo dopadnout dááááleko hůř ale u mě tomu pořád něco chybělo a první díl je opět nepřekonán. Třeba to vyjde příště :-)) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl série. Bohužel přepálená stěžejní akční scéna v závěru, se zdemolovanou půlkou Ria a přikurtovaným trezorem za dvěma bouráky, byla na můj vkus až příliš za hranou akceptovatelnosti. A když se v neakčních pasážích otevře huba a postavy ze sebe trousí životní pravdy a moudra, tak i paní Klišé a Hloupost se běží s hrůzou schovat za kameru, fakt se to nedalo poslouchat :o) Díky aspoň za Dwayneho postavu agenta Hobbse, protože The Rocka není nikdy dost a jeho pěstní souboj s Dieselem, kdy se okolní zdi bortily jako polystyrenové kulisy, mě slušně probral z letargie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

4,5* tohle je fakt paráááda!!! Úžasně vyrovnaná a sympatická akční záležitost!! Na tom filmu je vše super (až na pár trapných, ohraných vtípků ...). Perfektní postavy, perfektně zahrané, každá má ve filmu svůj jasný význam a čas se prezentovat. Nikdo nevyniká ani "nezaniká". Všechno je takové optimistické, nemá to napětí, o nikoho se ani moc nebojíme, víme, že stejně vše dobře dopadne. Ale to je právě ta pohoda, která z filmu vyloženě sálá. Kapitola sama pro sebe je pak účast Dwayneho "ROCKA" Johnsona, jehož každý nástup před kameru, každý pohled a každý postoj doprovází až nevýslovný dojem osobní dominance. Herecké duely "Diesel vs Dwayne" jako by byly vystřižené z WWF eskapád, absolutní testosteronová bouře dvou gigantů na scéně!! V poslední třetině mi film pak nabídl přesně to, o co jsem se modlil, souboj těchto dvou "goril", který byl opravdu super!!! (a bylo úplně jedno, kdo vyhraje...). Suprová auta navrch. Krásný a dojemný závěr. Prostě úžasná akční oddechovka. Opravdová paráda pro všechny generace a typy diváků ... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Natáčení probíhalo po dobu 4 měsíců v Los Angeles, Atlantě, Portoriku a Brazílii. (Gabushka)
  • Během honičky s trezorem se mění velikost, umístění a počet otvorů po kulkách v předním skle Brianova (Paul Walker) vozu. Předtím, než Brian odrovná dva policisty na motorkách, jsou ve skle dvě velké díry. Ve chvíli, kdy začne couvat, je tam jen jedna. Když se dívá dozadu, není tam žádná. Poté, co přestane tlačit auto, jsou tam tři otvory. (Kroup4)
  • Když Han (Sung Kang) a Gisele (Gal Gadot) sedí u plážového stolu a přemýšlejí o tom, jak získat Reyesův (Joaquim de Almeida) otisk ruky, jdou hned v záběru za Hanem a Gisele 3x dva chlapíci v plavkách. (TommyZR)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama