Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolik mužů může skutečně milovat jedna žena?  Podmanivý příběh ženy zkoušené životem plným vášně, krutostí osudu a nespoutané lásky. Film odehrávající se na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech, vás vtáhne do víru vášní tří mužů k jedné osudové ženě a její lásky k nim, se všemi strastmi a radostmi, které dokáže přinést jen život. Slunce, vůně dozrávajících meruněk a hledání vlastního štěstí si vás získají v příběhu silné ženy, která miluje a touží být milována… jako my všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Stroskotankyňa sa ocitla na pustom ostrove. Nie je celkom pustý, ľudí je tam dosť, len im nie celkom rozumie. Ujmu sa jej dvaja bratia, ktorí majú malú farmu. A videla, že je to dobré, tak tam zostala. Už nikdy neuvidela svoj panelákový byt a ani po ňom netúžila. Každodenná drina, občas netradičný adrenalínový lov sumcov, futbal, a samozrejme zber marhúľ. Film so silnou atmosférou maďarskej dediny, výbornou hudbou na miestne motívy a dusivým koncom, ktorý ma dostal. A chlpatý melón si radšej nechcem predstaviť. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Zlyháva to na scenári. Nič sa tam nedeje kvôli niečomu, postavy nenapĺňajú svoje dramatické potreby. Rádoby drsno-živočíšna (ľutujem Szidi Tobias, ktorá okrem najintimnejšieho miesta ukázala všetko) a poetická výprava na dedinu, do záhrady. Množstvo "turistických" elementov ako lov sumcov a iná dedinská romantika. No ten scenár je najslabší. Postavy plávajú vo zduchoprázdne, Tobias je neukotvená podobne ako postavy z Poledňákovej filmov a vyzerá to, že je na celoživotnej dovolenke. Zrazu vie šoférovať nákladné auto, má aj peniaze, aby ho kúpila a nikto sa nečuduje, že tento nákladiak zo šrotu hneď funguje. Téza o osudovej žene, čo kvôli nej všetci hynú. Neelegantné narábanie s časom. Pohľad na dedinu je tu tentoraz nasnímaný "z ruky" respektíve "zo steadycamu", to je asi ten prínos, o ktorom všetci vravia. Ináč samé klišé: macho, čo trtká krčmárku (ako z Kurvahošigutentág), bitka na futbale, rázovitý Pišta Báči, dlhovtáky uchylák. Je to úplne niečo iné ako Pokoj v duši, napriek tomu mám pocit, že sú to zase len romantické báchorky z vidieka. Veľké plus je Nadasdiho herecký výkon. Veľké mínus je totálne nadužívaná hudba. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taka ta nevera po madarsky na sposob rezisera Petra Bebjaka. Slovensko mam vyborne prekrizovane, a mozem zodpovedne povedat/napisat, ze TAKTO SA NA ZITNOM OSTROVE ROZHODNE NEHOVORI. A Szidi Tobias krasne predviedla, ze je hereckou tragediou na pohladanie. Filmov ako Marhulovy ostrov tu mame tolko, ze ich mozeme kludne lopatami prehadzovat. Sracka za 5 % ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Po delší době slovenský film, který poukazuje na podstatu lidských problémů. Dobře napsaný scénář, dobrý výběr hlavní představitelky. rozhodně film, který stavím výš než všechny Šulíkovi pokusy, které jsou pro mě nepřesvědčivé, jako třeba "Zahrada". Nedivím se nízkému zájmu ze strany uživatelů CSFD, opak by mě překvapil. Většina má raději fantasy a odvrat od reality, a to proto, že tu realitu prostě žít neumí. Dobře to vystihl i uživatel "Don Martini", že je třeba vrátit se k dobrému řemeslu, které se vytratilo z českého i slovenského filmu. Píseň, kdy jsem Szidi Tobias (zpívá ve třech jazycích), slyšel prvně, a hned mě překvapilo, jak je zralá pěvecky, i žensky: http://www.youtube.com/watch?v=zuIpJDx8mEY&list=PLoL31YLXvm4uLPV2ZBQgfD5wBwB3lM2U4 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Letní slovenská spíše epická atmosférická paráda, z které to vedro a upocená tílka působí na diváka jako by tam byl. Attila Mokoš je tady asi největší herecká extratřída jako obvykle, ale Szidi Tobias zahrála nejodvážněji ( za to hvězda navíc) - tak takhle odvážný milostný nahý scény se v Čechách netočej a já myslel, že Peter Bebjak se montuje jen do seriálových kriminálek ( Čára čestná vyjímka) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Dej ľúbostnej drámy je zasadený do prostredia Bodzianskych lúk na južnom Slovensku. (BathoryMan)
  • Autor scenára Peter Lipovský je v skutočnosti manželom predstavitelky Bábiky, herečky Szidi Tobias. (BathoryMan)

Reklama

Reklama