Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 3
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 3

Recenze (123)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné charaktery i dialogy dělají hodně. Vytahují moje hodnocení na slušné tři hvězdičky, jelikož náplň (sám seriál se honosí: podle skutečných případů) není tak dramatická a vyloženě zajímavá. Na druhou stranu se celý dojem stává uvěřitelnějším, jenže o to více zase všedním. Rozhodně je to však palec nahoru. Herci s režisérem vyždímali daný materiál a prostředí na 'domácí' podmínky dost. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době opět došlo na česko-slovenskou spolupráci v seriálové tvorbě a nutno říct, že to nedopadlo vůbec špatně. Atmosféra noční Bratislavy je skutečně působivá a jednotlivé případy jsou docela uvěřitelné, možná také proto, že nejsou nikterak zbytečně překombinované. Linie rodinných vztahů překvapivě neruší a komentáře bývalého šéfa většinou dobře baví. Hlavní ale je, že celý seriál zůstává v našich vodách, a to i svým poklidnějším stylem. S1 - 65 %, S2 - 70 % ()

Reklama

tančísvlky odpad!

všechny recenze uživatele

Po dvoch hodinách seriálu : "Toto čo má zase byť , až človek žasne . Výkladná skriňa slovenského hereckého osadenstva sa podujala na ďaľší prepadák. Nekonečné žanrové zábery ulíc Bratislavy navodzujú atmosféru veľkého diela . Bohužiaľ je to len výplň prázdného času , neschopnosti režiséra a scenára. Bonboník je "vynutené" obsadenie spoluscénaristky Zuzany Fialovej hrajúcej sa ako vždy na herečku aj keď ňou nikdy nebola . Chvíľami to vyzerá ako komics Profesionáli na Jojke ...Čo chcel týmto seriálom básnik povedať netuším , ak sa pokúšal o ďalšie znemožnenie tentoraz aj pred českým obecenstvom tak sa to podarilo . Prosím, už ďalšie seriály na slovensku netočte je to smiešne zlé . Vytratila sa profesionalita z minulosti a schopnosť napísať "obyčajný" seriál zo života čomu by sa dalo veriť ..." Všetko ostatné tu hovorí kvalifikovane "honajz" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

LOL. Kriminalka stare mesto : to akoze vykradanie vsetkych moznych SI ES AJ a zasadene do prostredia Pastekova /Bratislavy/ so sucasnymi "celebritami" co sa premavaju po Panelakoch a podobnych fekaliach? Jedina vynimka je snad len herec Lasica /Srdecny pozdrav ze Zemekoule, Tri Veterani, Kto je za dverami/ ten je na rozdiel od tych "celebrit" skutocnym hercom. Ked vidim, jak sa fuchtle a cvarga z Panelakov, Ordinacii, VKV a podobnych "klenotov" pretrca aj v tomto, mam zlu naladu a chut vytat scenaristovi hajzlovou kefou po papuli. Na haku mam aj ucast precenovaneho Donutila /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag/. Nasiel som vsak aj jedno pozitivum : atmosferu nocnej Bratislavy, ktora ma miestami nieco do seba. Preto 30 %. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Zde si opravdu zaslouží hvězdičku jen Lasica a Vašáryová. Zbytek je takřka na odpad. Tak nepřirozeně napsané role jsem už dlouho neviděl. Především hlavní role drsné policajtky samoživitelky vychovávající malého Sókrata byla úděsná. Fialová dělala co mohla, ale toto by asi ani ten Lasica s Vašáryovou v nejlepších letech neuhráli. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama