Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 7
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 7

Recenze (123)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

"Prvý skutočný slovenský kriminálny seriál!" Keď som prvý krát počul/videl upútavku na Kriminálku Staré Mesto, ktorá začínala práve týmito slovami, len som sa pousmial a spomenul si na markízacke Mesto tieňov. Chtiac-nechtiac sa mi tak núka porovanie týchto dvoch kriminálok. Najväčšou slabinou KSM sú scenáre. V jedenej časti riešime klasické kriminálne prípady (čítaj vraždy), v druhej zase spiknutie proti otcovi, v inej zase politicko-mafiánsky zločin. Skrátka a dobre, príbehy inšpirované skutočnými kriminalistickými prípadmi vyznievajú lepšie, než výmysel spisovateľa, ktorý mieša hrušky s jablkami. O tom, že jednotlivé časti majú zdĺhavé a nudné tempo asi ani nemá cenu hovoriť. Jediné, čo tento seriál (alebo minisériu?) drží nad vodou je dobre zvolená partia ostrieľaných hercov, ktorí vedia čo a ako majú hrať (a to hovorím ja, čo nemám rád Zuzanu Fialovú :)). Po štyroch častiach je moje hodnotenie 45 %. Zvyšné tri časti si radšej nechám ujsť. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me je tento serial mile prekvapeni, zvlast kdyz vezmu v potaz fakt, ze se prevazne jedna o slovenskou produkci. Neni sice natolik dobry, jako podobny serial Pripady 1. oddeleni, presto me bavil. Zuzana Fialova mi v hlavni roli dvakrat sympaticka nebyla, nikde vsak neni psano, ze by kriminalistka sympaticka byt mela a po herecke strance bez vyhrad. Co mi ovsem vadilo nejvice byla postava byvaleho policisty Milana Lasicy. Fialova k nemu chodila jako do housli a jejich dialogy byly vesmes nejhlussi mista jednotlivych epizod. A to ze randi s jeji mati bylo jasne jiz v uvodu... Pripady vysetrovani byly zajimave, mozna jen Cerveny had uz byl celkem pres hranu verohodnosti. Z postav se mi nejvice libil Peter Simun. Tesim se, az mrknu na pokracovani druhe serie. ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Kriminálka Staré Mesto nadštandartný a jeden z mála vydarených porevolučných seriálov. Nie je to žiadny papundekel typu Ordinácia, Panelák a podobne. Zápletky sú zaujímavé a napínavé, no a nechýba tu dokonca ani také ojedinelé korenie v dnešných seriáloch ako je humor. A navyše mám aj slabosť pre podľa mňa najkrajšiu slovenskú herečku Zuzanu Fialovú. Takže tvorcom môžem iba gratulovať. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pod toto ze sa podpisal Dominik Dan? Tazko tomu uverit... Jeho knihy su plne humoru a dobre padnucej logiky, tuto mi vadila hlavne Zuza, ktora nie je herecka, nemala by hrat, mala by radsej tancovat, kedze to nepozeram :D a celkova topornost serialu... Zbytocne zabery na auto, z auta, pred autom, pod autom... To uz bolo vazne ako Jose na plazi, Jose v zalive... Mohla by som povedat, ze najviac sa mi asi pacila prva cast a potom ta o tom v tej maske, ale inak to bola bieda. Nudne pripady, vopred predvidatelne, ziadne napatie... nic... nevadi, pozerat sa to dalo :) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál na našich obrazovkách, slovensko-český, tentokrát překvapivě koukatelný. Mezi devizy rozhodně patří slušné obsazení a výkony herců, Matěje Hádka jsem už nějakou dobu neviděl a musím napsat, že nutkání praštit ho latí po hlavě jsem tentokrát rozhodně neměl. Zmínit se musím o Zuzaně Fialové, nejen že jí to moc sluší (ňamky), ale moc mi ve své roli seděla. Ona i její postava jsou sympatické. Případy jsou bohužel trochu slabší, práce u policie holt není romantika à la Columbo, ale zpracování je dobré. Seriál se totiž vyvaroval protahovaných scén, kde si aktéři přehazují kecy jako bramboru, a díky tomu vše docela odsýpá. Vyloženě dramaticky akční sekvence nečekejte, ale rozuzlení, ke kterému díl vždy směřuje, docela funguje a nějaká honička se taky najde. To ale není pilířem, autoři sází na postavy, včetně sond do osobního života, a jejich postupnému řešení případu. I když rezervy by se našly. Hudební doprovod a podbarvení záběrů jsou trochu zvláštní, ale potešily. Já byl průměrně spokojen a výsledkem vlastně potěšen, po několika nezáživnych kriminálních seriích nedávné doby a asi miliónu telenovel přes kopírák krok dobrým směrem. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)

Reklama

Reklama