Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 14
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 14

Recenze (123)

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Zde si opravdu zaslouží hvězdičku jen Lasica a Vašáryová. Zbytek je takřka na odpad. Tak nepřirozeně napsané role jsem už dlouho neviděl. Především hlavní role drsné policajtky samoživitelky vychovávající malého Sókrata byla úděsná. Fialová dělala co mohla, ale toto by asi ani ten Lasica s Vašáryovou v nejlepších letech neuhráli. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Slovenské odsúdené panelákové seriály, ktoré ordinujú v ružovej záhrade nesledujem. Pri tomto som spravil výnimku, pretože za scenárom stojí skvelý spisovateľ Dominik Dán. A práve tento človek tú našu tvorbu ako tak okorenil o neokukanost. Kto čítal Dánove knihy, všimol si spojitosti s postavami a iné vychytávky, no predovšetkým si všimol, že slovensko je stále moc konzervatívne. Je škoda, že seriál je (zatiaľ) okresaný o štipľavé dialógy a čierny humor ako v Dánových knihách. Na prvý pohla nejde o žiadnu svetobornú vec, no v dnešnej slovenskej tvory je to asi to najlepšie čo sa na obrazovky dostalo. Herci na čele v Fialovou nepôsobia strojene a dej pilotu i keď bol lineárny, bol zaujímavý. Som zvedaví čo povedia ďalšie diely a zatiaľ aspoň palec hore. Len dúfam, že tvorcovia nesklamú a predvedú viac než len manžela, ktorý vraždí, pretože manželka spí s jeho kamošom. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pro mě další ze seriálů, které jsou sice natočeny s československými herci, ale celé je to zkopírované z již notoricky známých seriálů zahraničních. Někdo si řekne, co mají stále filmaři vymýšlet, když je snadné to "zkopírovat", a vrazit do nějaké televize.. Běžným divákům, kterých je většina, tak je to fuk, chtějí se jen rozptýlit, a doba, kdy se věřilo, že TV je něco víc, než zábava, tak už je dávno pryč. ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy za to že to je konečne niečo normálne z naších končin. Nemôžem si pomôcť ale kým českí herci hrajú, slovenskí sa skôr toporne snažia spomenúť si na repliky... (možno to bude tým tupým scenárom).Slovenskému publiku sa na to pozerá o to horšie, že všetci naši herci sa už stihli potopiť v panelákovo-ordináciových blbinách, kým české soap opery u nás nie sú až tak okukané. Inak Hádek by bol skvelý Krauz, ak by vykopli Fialovú a našli rovnako dobrého Chosého a hlavne sa zamerali na kliminalistiku a nie rodinné trable, začalo by to mať niečo do seba. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení, ale bohužel nestačí na to, aby vytáhla tuto sérii sedmi detektivních epizod - pravda, se sympatickými postavami - do červeného pásma. Kriminálka Staré Mesto si prostě tak nějak "dělá to svoje", aniž by oslňovala kamerovými filtry a podobnými vychytávkami (na to tu máme Stropnického a jeho partu od Anděla), a nejde tomu příliš co vytýkat. Jenom to, že sice neurazí, ale ani nenadchne - dnes už si nepamatuju ani jeden díl, jen kdo hrál hlavní role, a že Milan Lasica je stále velký boss:) A to na víc než na 60% nestačí. Dobře, možná by mohlo na sedmdesát, na tu bídu okolo, ale to by potom nebyl znát ten masivní kvalitativní posun, který se stal s druhou - úplně jinak pojatou - sérií. Tu, na rozdíl od téhle, vřele doporučuju. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)

Reklama

Reklama