Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polohraný dokument o živote a diele slávneho sochára. Franz Xaver Messerschmidt bol barokový sochár. Pochádzal z Bavorska. Posledných sedem rokov života strávil v Bratislave, kde tvoril. Z Messerschmidtovho bratislavského obdobia pochádzajú umelecké diela, ktoré sú z jeho tvorby najviac oceňované a dodnes fascinujú svojou nezvyčajnosťou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Zase až taková hrůza to nebyla, i když je fakt, že žádné veledílo. Ale jako pocta vynikajícímu sochaři, byť pomatenému, to ušlo. Hodně expresivní, ale to on byl jistě taky. Vašut se snažil. Se divím, že si pak černoprdelníci nezchladili žáhu na tom jeho učedníkovi. Je sice pravda, že už bylo jiné století, ale Zuckermandel se mohl "proslavit" stejně jako Zuckmantel. Trochu problém možná v tom, že Messerschmidt byl vlasatý a fousatý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše dokument a ne se o barokním sochaři, o kterém jsem nic nevěděl dozvídat v inscenaci. ()

Reklama

Nugat 

všechny recenze uživatele

Není to moc o životě a díle, ale o boji Messerschmidta s nemocí, snad schizofrenií, kterou si sám léčil zpodobňováním svých běsů. Mně se to moc líbilo. Líbí se mi dobové reálie i Marek Vašut v hlavní roli. Zvláštní, že některé sochy – grimasy jsou Vašutovi opravdu podobné. Trošku zbytečný hřbitovní závěr s promluvou, ale jinak dobré. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Příliš excentrické, nevyvážené, amatérské. Umění sochaře zde nevyniklo, ale bohužel v tomto podání spíše obtěžovalo. Škoda, mohlo to být zajímavé. Nehraný dokument by byl lepší. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama