Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

castor 

všechny recenze uživatele

Tihle chlápci měli našlápnuto slušně. Na jednu stranu nutí k vypnutí mozku, na tu druhou se tváří nesmírně vážně. Tak či onak se vše brzy rozjede poměrně hekticky a překombinovaný děj spíš škodí, přitom není ani nijak chytrý. Záhy některým scénám dochází dech, špatné nejsou, ale vyhledávat je po letech taky nikdo nebude. Může za to strnulejší režie a scény, které si berou od každého žánru trochu a které měly být vrcholy filmu (třeba bitka Statham – Owen je překvapivě docela nuda) jimi nejsou. Chybí poctivé fyzično, momenty, ze kterých bolí, namísto toho se tu ušlechtilý milovník Statham honí za plavovlasou farmářkou. Průhledné, ale pořád poctivé řemeslo. Už jenom kvůli hercům (knírkatý Owen rozhodně coby bad guy uspěl) se ale mohli všichni za kamerou o krapet víc snažit.. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, čekal jsem trochu víc. Není to vyloženě špatné, Statham je klasický Statham, DeNiro je už přeci jen vypadá dost unaveně - a jeho "moves" už rozhodně nejsou "like Jagger". Nejlepší je tak bezpochyby Clive Owen, který společně s Jasonem předvádí opravdu dobré souboje jeden na jednoho. Líbí se mi kamera a střih, ale všechno opět padá s bídným a těžce překombinovaným scénářem - spoiler alert!...... Infiltrace SAS základny je opravdu dost přitažená za vlasy - jestli se to ale opravdu odehrálo, jak na začátku tvrdí tvůrci tak tedy klobou dolů, ale je to klasicky "based on a true story, takže true story může být třeba 5 %, známe to... No každopádně na jedno shlédnutí super, podruhé třeba za rok za dva to skousnu, ale pak  už to nejspíš vidět nebudu vůbec potřebovat. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když něco vypadá a funguje jako béčko, pak to taky béčko je. S námětem se bezpochyby dalo pracovat seriózněji a mohlo vznikout závažné společenskokritické drama ve stylu tvorby Paula Greengrasse, Gary McKendry šel cestou ryzí oddechovky. Elitní zabijáci jsou jedním z mála případů, kdy mi žánrové vymezení béčkový akční film nejen nevadí, ale přiměřeně slušně se u něj i bavím. Svůj podíl na tom má i solidní herecké obsazení, Jason Statham je schopný něco odehrát a Clive Owen patří k herecké špičce. Titul pro mě představuje vlastně totéž, co pro jiného dejme tomu Komando (které by pro mě bylo už nesnesitelně tupé). Souboj nájemných žoldáků se členy elitních britských SAS jsem si užil a odměním jej proto 75 % celkového dojmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční film s trojicí herců : Jason Statham, Robert De Niro a Clive Owen. Film má na tento zvláštní a méně typický film odpovídající délku téměř dvou hodin. Na filmu mě nejvíc zaujal příběh, který vystihuje jasně zabijáky, jejich metody a způsob života. Akčních scén je tu celkem dost, nějaký ten souboj se tu taky najde. Statham mě bavil jako vždy, dále mě potěšil Robert De Niro jako největší parťák Stathama. Owen hrál taky celkem slušně. Hudba průměrná. Největší akce mě bavila v poslední třetině filmu. Hodnotím na 90% = ***** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silná herecká zostava, aj to prepojenie s Ománom je atraktívne, mám rád tieto výlety do cudziny, ale celkovo ide len o ďalší akčný príbeh so Stathamom . Pritiahol ma hlavne DeNiro, ale prekvapilo ma ako málo priestoru dostal. Keď sa pozriem na Stathamove akčňáky, tak ide určite o jeden z tých jeho lepších. Váhal som aj nad štvrtou hviezdou, ale nakoniec asi spravodlivý priemer. 60%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Během automobilové honičky - začínající a končící u nemocničního vchodu - si lze povšimnout mnoha automobilů s poznávací značkou se třemi číslicemi a čtyřmi písmeny. Ty se přitom v Anglii, kde scéna probíhá, nikdy v praxi nevyužívaly. (Conspi)
  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • V několika scénách lze vidět 'kloubové' nízkopodlažní autobusy značky Mercedes Citaro, které se začaly vyrábět až v roce 1997 a do Londýna byly zavedeny v roce 2002. V roce 1980 v Londýně autobusy v tomto provedení zavedeny ještě nebyly. (Conspi)

Reklama

Reklama