Reklama

Reklama

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (599)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako dlhší, než v skutočnosti je, vďaka dejovým nadstavbám v druhej polovici. Práve tá je ale vďaka väčšiemu angažmá Owenovej postavy lepšia než nezaujímavá a nudná prvá polovica. Bez Owena, ktorý je Stathamovi dôstojným protivníkom, to holt spočiatku viazne. De Nirova prítomnosť skôr ikonická. Snaha o poludštenie Stathamovej postavy blondýnkou v divných gumákoch zbytočne zdržujúca. Akčné scény čistý štandard. Old-school atmosféra OK, McKendry je jasný fanda frankenheimeroviek. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Někdy bývám děsně smutný z toho, že mi také nebyly shůry dány tak citlivé artové vlohy a hloubavá, filosofická mysl, abych dokázal poznat opravdu dobrý film, jako vy ostatní. A tak mi mnohdy nezbývá nic jiného, než si po odbouchané dvanáctce prolistovat Blesk, otevřít si lahváče, zanadávat s Máňou nad tou zkurvenou pravicí, postesknout si nad časy, kdy nám Pan ředitel každou neděli v poledne alespoň řekl, co si máme myslet, a místo Schopenhauera a Tarkovského vzít do své mozolnaté dlaně Morella, ukradeného z obecní knihovny, a pustit si nějaký ten tupý akčňák, který zcela odpovídá mé slaboduchosti. Kluci z hospody, co mě znají lépe, vědí, že bývám velmi skoupý na superlativy a ani teď neudělám výjimku. Tohle je skvělá, úžasná, fantastická, dokonalá, perfektní a excelentní osmdesátková reminiscence, u které jsem si málem uhnal tenisový loket a jestli to do týdne nebude v červených číslech, začnu být, kurva, teprve pořádně vulgární a agresivní. Narvu kOCOURA do mikrovlnky, análně zprzním Payushku, studenta FSS MUNI znemožním u všech gayfriendů na Assbooku a všem ostatním, co šli pod čtyři, zahltím poštu spamem tak perverzním, že pak budou mít panickou hrůzu hodnotit jiné filmy než ty, ve kterých hrají děti, zvířátka a Rosenberg!!! Tebe samozřejmě vynechám, Pane a Vládče, Otče zakladateli, Ty můžeš VŠE a já nadále tváří v prachu líbám kabely, po nichž surfuješ!!!! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál, ohromná nuda. Nesmyslně překombinovaný příběh ničí cokoliv, co tu potenciálně funguje a zpomaluje tempo do té míry, že už to občasná akce vážně nevytrhne. Jediné plus - De Niro s velkou bouchačkou je pořád ve formě. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušná dobovka, ale špatná stathamovka. Tvůrci si zde očividně nedokázali ujasnit, jestli točí historickou kapitolu, béčkový akčňák, nebo britskou stalou školu. A kompromis nefunguje. Nic tu není dotaženo do konce, přičemž scénář i režie jsou na hraně snesitelného průměru. Nevíme, proč jsou zvolení zabijáci esy v oboru, není tu žádná památná akce. Netušíme, proč je to celé vlastně tak komplikované (bylo vážně nutné Huntera uvěznit, namísto toho, aby agentura čistě dodala náhradu?). Zkrátka nedotažený patvar, který mě příjemně překvapil jen ve dvou bodech: De Niro na to pořád má a Dominic Purcell je výrazně snesitelnější, když nahodí absurdní kotlety a přízvuk. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

De Niro - Statham - Owen to jsou tři poměrně důrazné argumenty proč zvednout prdel z gauče a přmístit jí na sedačku v kině. Nemůžu si pomoct, ale já si to užíval. Robertovi je skoro 70let a akční tam jak nadopovanej krtek. Za ten fight v metru fakt klobou dolů. Vůbec na něm je vidět, že si natáčení podobných filmů až neskutečně užívá. Jason a Clive maj tolik charisma, že i kdyby ho dávali každýmu Číňanovi na světě, pořád by se ještě dostalo na všechny rusáky. U Jasona mám trošku problém s tím, že on se svým výrazivem prostě do absolutní herecké extraligy nemůže nikdy dostat, takže podobný filmy jsou zřejmě jeho vrchol i když a moc bych mu to přál a třeba se kurevsky pletu a jednou bude v těch svých tlapách svírat jednoho zlatýho plešatýho pana O. No a Cliwe to je prostě mazák, první liga, jemu se taky dá věřit každá role do který se oblíkne. Samotnej děj, možná trošku natahovaný, možná to chtělo ještě trošku víc akce na úkor keců, ale na to sere pes. Jediný co mě trošku vadilo, byly jakože ty romantický vsuvky z tou Jasonovou zásuvkou, to ne proboha,to sem nepatřilo. To bylo jako kdybych na hokejový utkání přišel v tenisovým oblečení. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď človek vopred vie, že to nie priamočiara stathamovská rúbanica, tak sa to celkom dá. Má to síce asi 5 koncov, a ani jeden poriadny, ale napodiv práve to ma bavilo. Film mohol kedykoľvek skončiť klasickým akčným bombardovaním, ale vždy sa ešte niečo zvrtlo a tá nepredvídateľnosť zo mňa striasla apatiu z prvej polovice filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oproti trailerům docela slušná porce zábavy, která si překvapivě podráží nohy tím, že není až tak nablblá, jak se původně tvářila. Ale to roubování zamotaného děje, s politickými intrikami v pozadí, na skrz naskrz béčkové pojetí, sráží dojmy docela razantně, byť v každé poloze samostatně film docela slušně šlape. Stathamovy fyzické schopnosti zase projednou došly pořádného uplatnění a DeNiro je po zatraceně dlouhé době v roli, která mu konečně sedla. V závěrečném účtování tak zůstává slušná blbina, která úplně neurazí, ale kapku rozpačité dojmy z těch dvou hodin zanechá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví docela solidní zástup akčních herců, mezi kterými je nejvýraznější Robert De Niro. Takový Jason Statham opět zkouší stejné figury. Do toho příběh taky není jeden z těch peckoidních. Na druhou stranu akce nechybí a tři hvězdy ten film vychytá naprosto s přehledem. Bylo to fajn, ale klidně bych to zkrátil na tak 80 minut, které by byly plné akce a ne na 116 minut, ve kterých se i z části řešili nudné pičoviny. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se stopáž dostala ke dvoum hodinám, páč jako říznější devadesátiminutovka by to fungovalo líp. Akční sekvence jsou střihově dost nepřehledné a i přes solidní casting tu není moc co hrát. Přesto nejde o žádnou pohromu, jen další "klasickou" akčňárnu, ve které je mimo jiné Clive Owen zase cool. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $25,124,966Tržby Celosvetovo $62,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,952,858 //počet predaných kusov 331,677Tržby za predaj DVD v USA $6,822,628 //počet predaných kusov 400,324║ Taká akčná rozprávka s dobrým obsadením a všetkým naokolo skrz naskrz priemerným, príbeh je len prázdna nádstavba pre to aby sa mohli ostatný zúčastnení drsniacky ksichtit, predvádzať, likvidovať ale ako neotrávilo to, keď sa to neberie vážne dá sa to zbaštiť. Ťažko usúdiť čo očakávali producenti keď na toto vsadili taký balík peňazí? /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VÁLKA KONČÍ, TEPRVE KDYŽ OBĚ STRANY UZNAJÍ, ŽE JE PO VŠEM....... /// Dannymu už to je u prdele (to zabíjení). Už ho to neba. No jo, ale co když kámoš potřebuje helfnout? ,,BUĎ POMSTÍŠ MÉ SYNY, NEBO TVŮJ KÁMOŠ UMŘE“! (já jsem vám to říkal!) Složitost zápletky bude během filmu podstatně (co taky narvat do 2 hodin...) složitější, ale Jason je (konečně zase!) drsňáckej suverén, jakýho maj holky (a i když to na jejich hodnocení nevypadá...) i kluci rádi. Ve filmu je všechno: střílení, honička (auty), ruční práce, běhá se.... občas pobaví akční nápad či (taneční?) choreo. Kam se serou všichni ti (poslední) kurýři! Ale sorráč – je to moc dlouhý!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Trénuju se židlí na souboj v karate. 3.) Thx za titule ,,moonstomper“ a ,,BadGirl“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa síce budem opakovať, no nemôžem sa zbaviť pocitu že sa jednoducho Statham narodil pre filmy akčného žánru. U mňa ten chlapec nemá žiadny film u ktorého by som musel klesnúť pod 3*, a tak to bolo aj u Killer Elite. Kombinácia Jason, Clive a Robert doniesla svoje ovocie a nech si každý hovorí čo chce, ale poprieť že je to vydarený akčák je celkom na hlavu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Gary McKendry rouboval. Nejprve za kůru, pak do rozštěpu a nakonec na klínek. A pak začal roubovat na rouby. A vzniknul z toho spletenec na houby. V závěru jsem na celé dění v podstatě rezignoval, postavy se neochvějně orientovaly ve všem a já jenom seděl a posílal permanentně oči v sloup. Zhruba v polovině filmu předvedou dvě ústřední postavy poměrně dlouhý fight, ale ... kameraman den před natáčením zřejmě trénoval na Powerplatu svoje ochablé tělo a teď se mu ruce klepaly úplně neskutečně, takže zase jsem měl ze souboje co?? Jedno ukázkový hovno. Bože proč?? Statham si odehrál svoje, spíše se střílí než mlátí, ale hlavně, že je to zamotaný jako jedna ukázková mumie. Takže poměrně značné zklamání. 50% 70 miliónů dolarů/51 miliónů dolarů ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Můj přetočený Body Mass Index je patrně důvodem, proč žádná ze špičkových zabijáckých organizací doposud neprojevila zájem o můj vyhaslý vražedný instinkt. No, nic se neděje, protože by mě stejně nebavilo zmateně se potácet v palbě mezi SAS a ozbrojenými dobráky s ručníky na palicích. Přesto jsem tajně doufal, že to bude daleko větší zábava, když za mne potácení převezme Statham. Průměrná akce mi však nadstandardní zábavu nedopřála, i když se chvílemi tajemně tvářila, že je něčím větším. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Potenciál snad žádného filmu nebyl tak moc zmařený. Naprostá nuda, kdy ty dvě hodiny trvají zhruba dvakrát déle a všichni se přitom tváří tak drsně, jako by parodovali sami sebe. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když něco vypadá a funguje jako béčko, pak to taky béčko je. S námětem se bezpochyby dalo pracovat seriózněji a mohlo vznikout závažné společenskokritické drama ve stylu tvorby Paula Greengrasse, Gary McKendry šel cestou ryzí oddechovky. Elitní zabijáci jsou jedním z mála případů, kdy mi žánrové vymezení béčkový akční film nejen nevadí, ale přiměřeně slušně se u něj i bavím. Svůj podíl na tom má i solidní herecké obsazení, Jason Statham je schopný něco odehrát a Clive Owen patří k herecké špičce. Titul pro mě představuje vlastně totéž, co pro jiného dejme tomu Komando (které by pro mě bylo už nesnesitelně tupé). Souboj nájemných žoldáků se členy elitních britských SAS jsem si užil a odměním jej proto 75 % celkového dojmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spolu s Kill The Irishman a The Bank Job řadím Killer Elite do oblíbeného trojlístku retro žánrovek a asi není náhodou, že ve dvou z nich ukazuje své bicepsy vnuk žuly a strýc křemene Statham. Ten tady sice nevybočil z řady svých rolí, ale to po něm proboha ani nikdo nechce. Bob je zvrásněný jak Apalačské pohoří, ovšem s kvérem se ohání jak starej dobrej Taxikář, mírně nevýrazný Owen disponuje výstavním pornoknírkem a z hereckého ansámblu asi nejvíce překvapuje "Velšan" Purcell s brutálním přízvukem a pejzy o velikosti kriketové pálky. Oldschool, u kterého bych klidně uvítal i nějakých dvacet loudavých minut po škole na úkor současného trendu co nejsvižnějšího tempa vyprávění - samozřejmě za předpokladu, že by nebyly vyplněné Jasonem opravujícím u protinožců střechu.. Tak mě napadlo, vmísit se do téhle hry zabijáků ještě Cowley se svým týmem, nezůstal by v Londýně kámen na kameni a proutník Bodie by si nabrnkl farmářku z Austrálie.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.7/10] | me: Som rád, že sa stále točia takéto filmy. Niektoré sa podaria viac, iné menej, no mňa ako fandu kvalitných béčiek vždy poteší nový kus. V tomto prípade tomu tiež nie je inak. Je to kúsok, ktorý sa určite nezaradí medzi ikony, ale chlapskú old-school dušu poteší. Obsadenie je vyhovujúce, akcia dobrá a doba do ktorej je film zasadený je podľa mňa najväčším prínosom. Chlapi sú tvrdí, sem tam padne nejaká tá hláška, .... proste línia je zachovaná a určite sa nejedná o žiadne sklamanie. Je to klasika pri ktorej si každý poriadný chlap dobre oddýchne :). You show me a beautiful woman, I'll show a bloke who's sick of her shit. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Mínusy: Statham si nesundal tričko, Purcell v těch kotletách a bundě vypadá jako ten nejpříšernější kolotočář a Owenovi knírek absolutně nesluší, o skleněném oku taktně pomlčím. Scénář je zmatený a žánrově dezorientovaný asi jako nájemný zabiják na gay karnevalu. Plusy: De Niro je stále charismatický, to by ostatně byl i v roli houmlese, má to říznou hudbu a Statham zase řádí - ale pokud natočí další podobný film, už ho nesnesu. A kdyby ve filmu ještě jednou nějaká postava řekla "Oman", asi bych si do mozku vrazila nohu od židle. [Kino] ()

Reklama

Reklama