Røde kapel, Det

Dokumentární / Komedie

Dánsko, 2009, 88 min

Hrají:

Čong-il Kim

Šílenej film o šíleným státě v tězce sebereflexivnim dogma stylu. Některý pasáže jsou takmer dokonalý (Jacob a jeho Why do you lie?)...(20.1.2012)

Snímka, odhaľujúca slabiny (silu?) režimu a silu (slabiny?) filmových vyjadrovacích prostriedkov. S humorom a napätím pracujú tvorcovia tak obratne, že intenzitu zážitku neviem prirovnať k žiadnemu z dosiaľ videných filmov a musím priznať, že až pri sledovaní Červenej kaplnky som úplne pochopil, ako môže na perách zamrznúť úsmev. Výborne zmontovaný materiál ohromnej sily. A že je pomerne jednostranný? Ako by mohol byť iný?(16.9.2010)

Mads Brügger je manipulativní maniak a nápad na uspořádání divadelního představení "zboudilých korejských bratrů" je šílený. Ale ani zdaleka ne tolik, jako pohled, který vrhá na režim drahého vůdce Kim Čong-ila. Jacob je spastik (trpí poškozením svalového systému, takže není schopen dobře nejen artikulovat). Paradoxně díky jeho postižení je jediný z týmu, který může volně reflektovat své názory ve spastické dánštině (které rozumí pouze jeho kolegové). Snaha korejců o využití herců k propagandě svého vůdce se obrací proti nim, aniž by si to uvědomili.(24.1.2012)

Vynikajúci, veľmi silný dokument o KĽDR. Čo viac dodať,.. po vzhliadnutí mi behali zimomriavky po chrbte,..(25.6.2010)