Reklama

Reklama

Recitál Jana Nedvěda

(koncert)
Hudební
Československo, 1991, 37 min

Hrají:

Jan Nedvěd

Obsahy(1)

Populární zpěvák a historický první televizní záznam jeho sólového recitálu... Psal se rok 1991. Bylo to v září a nádvoří brněnské Nové radnice doslova praskalo ve všech. Nebylo také divu. Ten, kdo tehdy večer seděl na pódiu, právě zažíval začátek období své největší popularity. Písničkář Jan Nedvěd. Nebylo to ještě tak dlouho, co odešel z Tichotova Spirituál kvintetu. Neměl ještě vydáno ani jedno sólové CD. Možná jen tušil, že vytvoří duo s bratrem Františkem. Duo, které bude schopné vyprodat snad všechny sály v České republice i na Slovensku. Duo, jehož koncertní „boom“ vyvrcholí legendárním vystoupením na Strahově. Nevěděl tehdy ani to, že bude mít vlastní televizní pořad Přezůvky s sebou. Nevěděl, že vydá několik velmi dobře prodejných desek. Nevěděl tehdy, že ho krátce po strahovském vystoupení zasáhne zákeřná choroba a že i ono bratrské duo záhy přestane existovat. Tehdy v září v roce 1991 v Brně natáčel svůj první sólový televizní koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

raduna01 

všechny recenze uživatele

Dobrý večer, jmenuji se Honza Nedvěd, píši písničky, pracuji v Brontosaurech a baví mě svět. První televizní vystoupení Honzy Nedvěda na nádvoří brněnské Nové radnice v září 1991. Kdyby u toho tolik nekecal a víc hrál mohlo být hodnocení ještě vyšší. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poselství o kráse, štěstí a radosti. 1)  Když jsem kdysi dávno, tuším, že ještě za komunistů, zašel na sólové vystoupení Jana Nedvěda někde v pražském klubu, byl jsem šokován. Uslintaná ústa vypouštěla trapné, věru, poznámky a já si říkal, kde jen jsem nechal oči (respektive uši). Pak se Nedvěd rozezpíval a okamžitě předvedl, proč o pár let později (1996) zaplnil se svým bratrem strahovský stadión (přes 60 000 diváků - čtvrtý nejnavštívenější koncert na Strahově)._____ 2)  Je fakt, že Nedvěd se báječně poslouchá, když zpívá, špatně poslouchá, když mluví a koukat na něj vůbec nestojí za to. Tento Pan písničkář očividně klame tělem._____ 3)  Vystoupení na nádvoří brněnské Nové radnice už předznamenalo budoucí úspěch. Bohužel však ne technickou úrovní záznamu. Nedokonalé ozvučení s přeexponovanými basy mi rvalo uši._____ 4)  Ale jinak - balada. Diváci zpívají společně s 45letým zpěvákem (chvílemi i místo něho). Prostě podané písničky předávají poselství o krásné duši, o kterou se zpěvák dělí. Škoda, že televizní záznam ukazuje jen část koncertu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama