Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (275)

Caym 

všechny recenze uživatele

Smát se dalo jenom dědovi Santovi - a i ten byl tak nějak provařený ... aneb děda plivající protézu už mě neohromí (i když... závěrečná jízda v popelnici měla šťávu!). Elfové jsou neskutečně otravní, stylizovat Vánoce do stylu mission impossible mi přijde padlé na hlavu (já vím, já vím, animáky se perou s akčními filmy - ale já jim na to kašlu!). Je to smutné, ale jsem stará škola - a Artur dupe po mých zasněžených, kouzelných Vánocích s hořícím krbem a komínem, který jednou ročně vyčistí zdarma Santa Klaus. Mimoto - k Santovi patří sobi, sobi, sobi a elfí dílna a ne armáda zakrslých ošklivých skotskou angličtinou mluvících paskřetů - důstojníků (skotská english poslední dobou v animácích frčí), velká star trek loď a úžasný "zamilujete-si-mě-protože-mám-křivé-zuby" chlapec ve vánočním svetru. Dejte mi Karloffova Grinche, naservírujte mi Home Alone, ale nedávejte mi pod stromek nic, co kombinuje hi-tech vymoženosti a staré dobré (a fungující) tradice (jako by nestačilo, že Santa chlastá coca-colu, ještě bude nakonec propagovat i iphony). ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Čekal jsem klasický průměrný animák od Sony, ale spojení s Aardmanama (Spláchnutej, Slepičí úlet) tu lze okamžitě vycítit. Ohromná kanonáda gagů, vizuálních fórů a groteskních pohybů dělá z této vánoční pohádky našlapanou jízdu, která je ohromně sympatická, zábavná a hlavně rozmáchle akční! Zcela bez obalu - užil jsem si to. ()

Reklama

katuska138 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla něco na téhle víceméně obyčejné vánoční pohádce vyzdvihnout, rozhodně by to byl senilní děda. Ten chlápek mě opravdu hodně bavil. Příběh stál sice za tu hnusnou bačkoru, co nosil Arthur a vůbec ničím nepřekvapil, ale v rámci vánoční nálady a sentimentu ho nemůžu úplně odsoudit, ale jen dál radostně ujídat cukroví a culit se na vše okolo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No sice jsem se na to nedívala o Vánocích, ale tak dva týdny před začátkem adventu, to se snad dá prominout. Neskutečně se mi to líbilo. Nechápejte mě zle, jsem na 100% Ježíškovský typ a Santu nemám ráda a neskutečně mě štve, jak se nám do ČR vtírá, ale tenhle animák byl prostě parádní. Konečně mi bylo vysvětleno, že Santa vlastně nežije věčně, ale má své následovníky...dokonce může mít i dva syny a pak je problém, který "vládu" přebere. Modernizace saní na vesmírnou loď s maskovacím zařízením a že veškerou práci dělají agenti skřítci a Santa si za celou noc dá na místo jeden dárek...jo super. Upít mléko, nakousnout sušenku, nevzbudit psa ani dítě. Ovšem pokud se zapomene na jedno dítě, nikoho až na potrefeného synka to nezajímá...to by Ježíšek nedopustil ;) ne sranda, ale je fakt je, že se mi to líbilo, ani nevím, co všechno na tom bylo tak fajn, ale prostě film jako celek. Btw. ale ten trailer č. 3 je naprosto skvostný. This is not Arthur. - Hi, I'm Arthur...... No, no coming movie ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Čekala jsem průměrnou vánoční pohádku a dostalo se mi nápadité, vtipné a neotřelé vánoční jízdy, která se určitě neomrzí ani při opakovaném vidění. Takhle by rozhodně měla vypadat kvalitní novodobá pohádka. Obzvlášť zaujme ten nápad ukázat, jak Santa Claus reálně zvládá během jedné noci roznášet dárky, a jak se s tím vším dá naložit v moderním světě - tedy s moderní technologií a širokým realizačním týmem. Samozřejmě však s náhledem na přístup různých generací - tedy zároveň sledujeme střet tradice s pokrokem. Diváka na této pohádce opravdu může zaujmout mnoho a je to jedna z těch pohádek, která se zalíbí jak dospělému, tak dítěti. Vynikající vánoční počin studia Aardman Animations. ~(4,3)~ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama