Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Čekal jsem klasický průměrný animák od Sony, ale spojení s Aardmanama (Spláchnutej, Slepičí úlet) tu lze okamžitě vycítit. Ohromná kanonáda gagů, vizuálních fórů a groteskních pohybů dělá z této vánoční pohádky našlapanou jízdu, která je ohromně sympatická, zábavná a hlavně rozmáchle akční! Zcela bez obalu - užil jsem si to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $46,462,469Tržby Celosvetovo $147,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,475,123 //počet predaných kusov 87,398Tržby za predaj DVD v USA $4,788,547 //počet predaných kusov 281,845║ Len jednohubka, ktorá sa vo svojej inovatívnosti Santa Clausa utápa, chápem že tvorcovia smerovali k priblíženiu na pomery dnešnej doby ale toto im až tak nevyšlo, zle vyvážené až sa z toho takmer stáva nevkusný gýč, animačne sa to dalo, občas niečo pobavilo. /videl v kine 3D verziu: 60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MISE SPLNĚNA! DNESKA JSME ROZDALI 2 MILIARDY DÁRKŮ....“ /// Je červený a bílý, plný vánoční síly a právě má za sebou další díl svý ,,Mission: Impossible“. Jenže, co když se do doručení dárků vloudí chyba o velikosti 0,00000001514834 procenta? … Cíl je jasnej – šířit dobrou ,,Ježíškovskou“ náladu (ale počkej…dyť je to Sa… ,,hubu drž!“), páč tý není žádnej rok dost (že pane Grinchi?). Příběh, hudba i animace (no jo furt, postavičky taky…) navozujou úsměvnou vánoční atmosféru – pro všechny co věří (samozřejmě). A jak se to pozná? No nekecejte, že jste Arthurovi nefandili!? (a co ta kroupa? Zkurvení vyděrači!) Doporučuju byt zasmradit Fr(antiškem), přilepit parchanty na židli, stůl vobložit žrádlem, pod strom fláknout nějaký krabice a místo štědrovečerní televizní píčoviny mrknout na Arthura. AŤ JSOU I VAŠE VÁNOCE NA 100% BÍLÉ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem dítě, který furt nechápe, jak se kurva dostanou pod stromek fšechny ty dárečky. 2.) Pamatuju, jak jsme v roce 1816 pronásledovali Santu (a jak kvůli tomu….). 3.) Mám firmu na balení dárků.. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony, Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,376 // Otvárací Víkend v USA: $12,068,931 // ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nějak nic moc nečekal a taky jsem nic moc nedostal. Průměrná animace a podprůměrnej příběh o doručování jednoho zapomenutýho dárku. Postavy jsou veskrze nesympatický, vtipů minimálně. Aspoň, že to relativně svižně odsejpá, na vypnutí mozku a zabití hodiny a půl asi v pohodě, ale to je tak vše. Slabší 3*. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z rozvážného a vždy tak trochu jiného Ardmaana a šíleného, sofistikovaného až dadaistického Sony Pictures... Arthur Christmas je animák velkolepý, chytrý, hravý, techniky precizní a vůbec mezi vánočními animáky tak nějak asi nejlepší... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři generace Santů, jedna dlouhá noc a zamyšlení nad tím, zda něco tak tradičního jako Vánoce má v dnešním digitálním světě své kouzlo. Arturova mise má rozhodně co nabídnout, ale jedná se spíše o dílčí segmenty než snímek jako celek. Úvodní i závěrečná scéna jsou výborné a skvěle pracují s celým tím Santovským trademarkem, aniž by ho nějak neodpustitelně zesměšnili. Skvěle je využita i postava skřítka baliče, který téměř veškeré trable řeší pomocí lepicí pásky a mašliček. Prostředí část, kterou snad už tradičně naplňuje putování plné odboček, bloudění a pár nepříjemných situací nemá bohužel žádné eso v rukávu. Jako vánoční oddechovka, případně snímek běžící na pozadí, Velká Vánoční jízda určitě nezklame. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som rád, že tento animák sa ešte ako-tak drží tradícií a nesnaží sa zdegenerovať detského diváka ešte viac, ako ho degeneruje prístup médií k vianočnej nálade v posledných rokoch. Preto dieťa dnes nevidí Vianoce ako sviatky pokoja, plné tradícií a príjemnej atmosféry, ale len ako čas rozprávok a darčekov. Samozrejme na prehĺbenie tradičnej atmosféry Vianoc sú tu iné filmy, rozprávky, či animáky, ale ani tento nič nepokazí. Naopak, o zábavu nie je núdza, všetko je zaujímavo skombinované, akcia strieda hlášky, bláznivé nápady trefne dopĺňajú tradičné rozprávkové šablóny a všetko je to kupodivu dobre zavŕšené českým dabingom. 85%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Není to až TAKOVÁ jízda. Popravdě řečeno jsem čekala, že budu nadšením skákat do stropu a nic takového se nestalo. Dokonce jsem chvílemi až příliš netrpělivě sledovala čas.. Začnu tedy tím nejhorším na celém filmu. Arthurem. Hlavní postava je prostě nesmírně otravná, protivná, zralá na kopanec.... do hlavy. Jediné co se mi na něm líbilo je ten praštěný smích. Možná jsem dost ovlivněná českým dabingem (ten je povedený, až na Arthura a skřítku), ale zkrátka nevím, jestli bylo protivnější poslouchat jeho hlas anebo sledovat, jak se chová. Santova moderní technika mě také příliš nezaujala, ale alespoň je to originální. Celkově se tu mihly zajímavé nápady (např.předávání Santovství z generace na generaci) a od srdce jsem se zasmála. Pro santovské a celkově vánoční příběhy mám navíc kapku slabost, takže slabší 4*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi originální vánoční animovaný akční film, který na tom už je nebo časem bude dost možná stejně jako Burtonova předvánoční noční můra - lze si ho pustit kdykoliv, v zimě nebo v létě, a vždycky pobaví. Aardmanovská poetika působí stejně půvabně jako v legendárních plastelínových (či digitálně plastelínových) příbězích, myšlenka, že vánoční nadílka je jedna velká vojenská operace, nemá chybu, a celá ta špionážně parodická atmosféra se s "bojem o moc" dvou Santových synů skvěle doplňuje. Pochválit musím i Gregson-Williamsovu hudbu, jež z první jízdy starými saněmi udělala velkolepý zážitek, a samozřejmě také originální anglický dabing, který mi udělal radost i roztomilou účastí Michaela Palina. Bylo to zkrátka senzační a já už se těším na výlet do Trelew (jen ještě nevím, do kterého). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Asi před hodinkou jsem se vrátil z kina a panuje ve mně absolutní nadšení z vynikajícího vánočního animáku, který stálo za to vidět. Musím se přiznat, že takhle nahlas už jsem se v kině dlouho nezasmál (naštěstí jsem ani nikoho svým smíchem nerušil, protože v sále pro 300 lidí jsme byli pouze celkem tři diváci). Netajím se tím, že miluji vánoční filmy, ale o to přísněji tyto filmy hodnotím, protože když za svůj život zhlédnete desítky vánočních filmů (možná už jsem se dostal dokonce někam ke stovce zhlédnutých vánočních filmů), tak vás pak jen máloco dovede nadchnout, pobavit a překvapit. Ovšem tenhle film mě nadchnul tak, že jsem si v tom kině připadal jako malé dítě, které potlačilo veškerý racionální rozum a tomu všemu, co vidí na plátně prostě věří a je z toho unešené. Na Ježíška už bohužel nevěřím, ale zato jsem člověk, který věří v kouzlo Vánoc a tenhle film přesně takové vánoční kouzlo obsahuje. Celý ten film byl úžasně promyšlený a vtipný, obzvláště otec Santa Clause, který trousil jednu hlášku za druhou se pro mě stal nezapomenutelnou postavou. Animace byla vynikající, český dabing zdařilý (Matouš Ruml, který daboval hlavního hrdinu, ještě není na poli dabingu tak úplně známý, takže to bylo příjemné zpestření) a celkově námět i příběh mě natolik vtáhl do děje, že jsem nebyl schopný okolo sebe vnímat nic jiného než samotný film. Dokonce i ten trojrozměrný Justin Bieber, jehož videoklip k tomuto filmu byl před zahájením filmu puštěn, byl docela snesitelný, čemuž se docela divím. Každopádně tenhle film zůstává v mých myšlenkách i v mém srdci a chci ho vidět znovu. Tímto se "Velká vánoční jízda" zařazuje do úzkého klubu vánočních animovaných filmů, kterým jsem udělil pět hvězd. Celkem se tedy nyní jedná o čtyři filmy, kromě Velké vánoční jízdy jsem udělil z animovaných vánočních filmů pět hvězdiček ještě filmům Městem chodí Santa Claus (1970), Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993) a Vánoční koleda (2001). ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka, která mě překvapila naprosto ve všech jeho ohledech. Originální, vtipná (já se fakt bavila od začátku do konce), milá a dokonale dokáže navodit atmosféru Vánoc. Je určená opravdu mladšímu publiku, ale i starší a rodiče se u filmu budou skvěle bavit, především kvůli bláznivému tempu, které film má, on se totiž snad ani na minutu nezastaví, není zde chvíle, kde by se nic nedělo. A to, že jsem si mohla užít hlas svého oblíbence Jamese McAvoye, už byl takový bonus. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Vánoční animák. Příběh okatě čitelný a ohraný, ale přesto překvapující a vtipný. Možná by byl větší zážitek to vidět ve 3D, ale i takhle jsem si to dobře užil. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co mě hodně pobavilo, že tohle děti jen tak neokecají - Santa je fakt pravej! Skoro jsem tomu totiž znovu uvěřil i já... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedno sa Arthurovi nedá uprieť. Ide o jeden z mála rodinných filmov, ktorého vtipy, dialógy či dej nevyčleňujú z diania ani deti, ani ich dospelý sprievod. V tomto ohľade je našťastie „americkosť“ limitovaná na minimum. Napriek tomu je smutné, keď si pred vrcholom filmu uvedomíte, že nič lepšie, nič netradičné a ani nič priekopnícke už nepríde. Niet sa ani čomu čudovať, tradičný Aardmanovský tím sa na filme zúčastnil nanajvýš na poste výkonného producenta. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný vánoční animák. Spousta vtipů a hlášek pobaví i odrostlejší diváky, dějová linka je sice v základu úplně klasická, ale ani na chvíli nenudí a hlavně se mi líbilo vykreslení Santovy rodiny a promyšlená mašinerie Štědré noci. ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama